8241
Beatos virtuvė

Keptų daržovių ir geltonųjų žirnių dhalas

(0)

Labai rekomenduoju pamėginti pasiruošti dhalą su geltonais lietuviškais skaldytais žirniais. Dhalas yra ankštinių daržovių troškinys iš Indijos virtuvės. Jei valgau indiškame restorane, visuomet jo užsisakau. Jų būna įvairių, aš ir pati dažnai mėgstu jo pasigaminti: greičiausiai pavyksta su raudonaisiais lešiais, nes jie labai greitai išverda, bet su žirniais ir visa puokšte prieskonių jis taip pat… Daugiau…

Vištienos troškinys „Tikka masala“

(1)

Vienas populiariausių indų kilmės patiekalų Anglijoje yra vištienos tikka masala. Kvapnus, prieskoningas, šildantis vištienos troškinys raudonai oranžiniame padaže. Jame pilna prieskonių, ir visai nebūtinai jis turi būti aštrus. Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir pagardiname dosniu… Daugiau…

Indiški daržovių blyneliai

(0)

Iš pirmo žvilgsnio šie blyneliai primena mūsų lietuviškuosius bulvinius blynus. Tačiau nors išvaizda ir panaši, skonis tikrai skiriasi. Šiuose blyneliuose gausu ryškių ir gardžių prieskonių, kurie būdingi rytų virtuvėje. Pakoros (būtent taip skamba tokių blynelių… Daugiau…

Vištiena riešutų padaže su rytietiškom kopūstų salotom (ala satay)

(29)

Pasiruoškime marinatą vištienai: 1. Į virtuvinį kombainą ar kavamalę suberkite sūdytus žemės riešutus ir juos susmulkinkite (vietoje jų galite naudoti ir žemės riešutų sviestą – prireiks kelių šaukštų). 2. Į sumaltus riešutus įdėkite kelis šaukštus… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.