Spausdinti

Jei jūsų virtuvėje liūdi koks prapjautas dinozauro dydžio moliūgo kampas, kuris niekaip nebeįtilpo į sriubą ar troškinį, tai nieko nelaukit ir imkitės šio recepto dabar pat! Visas rudens gėris, grožis ir šiluma yra štai čia, šiame drėgname ir aromatingame moliūgų pyrage. O pasipuošęs puria vaniline kreminio sūrio kepure jis gali pretenduoti ir į rudeninį tortą.

Pagaminsit tikrai greitai ir nesudėtingai, svarbiausia nepagailėkite kepimo miltelių, nes tokiems daržovingiems kepiniams reikia daugiau jėgos juos išpurenti, aš naudojau daug kartų patikrintus DR.OETKER kepimo miltelius. Labai labai gerai čia suskamba cukruoto imbiero gabaliukai (būna pirkti prie džiovintų vaisių), bet jei neturit, galit ir nedėti. Kreminio sūrio kepurė pagaminama irgi paprastai ir atliekam šį veiksmą visai prieš pat valgymą.

 

Imbierinis moliūgų keksas su vaniliniu kremu

0
komentarai
1
Porcijos
10 asm.

Pyragui:

250 g moliūgo
3 kiaušinių
150 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
150 g sviesto
Nykščio dydžio šviežios imbiero šaknies
200 g miltų
2 šaukštelių Dr. Oetker kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio malto imbiero
100 g kepintų riešutų (tinka graikiniai, lazdynų riešutai, migdolai)
70 g cukruoto imbiero
Druskos

Kremui:

200 g kreminio sūrio
300 ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštelio Dr. Oetker vanilės pastos
1-2 šaukštų cukraus miltelių
Cukruoto imbiero, graikinių riešutų papuošti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Burokine tarka sutarkuojame moliūgą ir trumpam atidedame į šoną.

2

Pasigaminame rudąjį (karamelizuotą) sviestą. Dedame jį į nedidelį prikaistuvį ir kaitiname ant vidutinės kaitros vis pamaišydami, kol pirmiausia ištirps, o po to ims putoti ir karamelizuotis. Kai matysis, kad sviestas ima keisti spalvą (darosi auksinės, švelniai rusvos spalvos), nuimame puodą nuo kaitros. Jei tingite atlikti šį veiksmą – viskas gerai, pyragas puikiai pavyks ir su išlydytu nekaramelizuotu sviestu.

3

Išplakame kiaušinius su cukrumi, kol cukraus kristalai ištirps. Pamažu supilame sviestą vis beplakdami. Sudedame tarkuotą moliūgą ir gerai išmaišome. Smulkia tarka įtarkuojame imbierą, beriame miltus, Dr. Oetker kepimo miltelius, visus prieskonius, druską ir darkart gerai išmaišome, kol neliks sausų miltų kišenių. Galiausiai įmaišome smulkinus kepintus riešutus bei cukruotus imbierus.

4

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Pailgą kepimo formą ištiesiame popieriumi ir supilame pyrago tešlą. Kepame apie 45-50 minučių. Iškepimą patikriname mediniu pagaliuku. Iškepusį paliekame pilnai atvėsti.

5

Kol pyragas vėsta, gaminame kremą. Elektriniu plaktuvu išplakame kreminį sūrį su cukraus milteliais ir Dr. Oetker vanilės pasta. Supilame greitinėlę ir dar paplakame, kol kremas taps purus.

6

Ant atvėsusio pyrago krauname dosnų kiekį paruošto kremo, puošiame cukruotais imbierais ir graikiniais riešutais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą