Nuolat viską užsirašinėju, tad kartą lankydamasi Lenkijoje vieno restorano valgiaraštyje pamačiau grikiais įdarytą antį ir iš karto tai pasižymėjau, o pabandžiusi pagaminti nenusivyliau. Man labai patinka antiena, tik apie ją svarbu žinoti keletą dalykų. Antis yra riebus paukštis ir beveik 2 kg gražuolė turi ne tiek jau daug mėsos. Sakyčiau, tokio dydžio paukštis pamaitintų du… Daugiau…
Saikingai saldžios ir minkštutės perlinės kruopos puikiai papildo sodrų antienos skonį ir atstoja kai kuriems truputį pabodusį bulvių garnyrą. O jau glazūruotais burokėliais jei antį apdėliosite… pasaka.
Tai mūsų Ievos šeimos receptas. Nors ji pati mėsos nevalgo, bet prisiekia, kad tai skaniausias keptos anties variantas ir jos mamytės pasididžiavimas. Paragavusi šios antelės turėjau sutikti, kad tai yra tikrai pergalingas derinys. Tamsi, iš… Daugiau…