Spausdinti

Man labai patinka tradiciniai silkių patiekalai. Esu amžina silkės pataluose gerbėja, niekada neatsisakau paskanauti silkės su džiovintais grybais ar marinuotos acte su cinamonu. Manau, labai svarbu puoselėti tradicijas, bet kartu laikausi nuomonės, kad kiekvienais metais ant Kūčių stalo turi atsirasti bent vienas naujas silkių patiekalas. Tad šiais metais ta naujiena bus silkė, marinuota su SANTA MARIA prieskoniais „Curry Mango“. Šie prieskoniai jau seniai rado kelią į mano troškinius, sriubas ir kepsnius, o dabar dar tobulai pagardino ir mano mėgstamą silkę. Aromatingas, švelniai aštrus, su subtilia saldžiarūgščių mangų užuomina – toks yra mano mėgstamas SANTA MARIA prieskonių mišinys „Curry Mango“. 

Egzotiška silkė su mangų kariu

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

8 silkių filė gabalėlių
4 šaukštų SANTA MARIA prieskonių mišinio „Curry Mango“
2 saliero stiebų
2 obuolių
1 valgomojo arba rausvojo svogūno
1 didelės saujos razinų
200 ml vandens
200 ml obuolių acto
2 šaukštų cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Gaminame marinatą: į puodą pilame vandenį, actą, beriame cukrų ir SANTA MARIA prieskonius „Curry Mango“, suberiame razinas ir užkaičiame. Marinatui užvirus, nukeliame nuo kaitros ir paliekame atvėsti, kol supjaustysime daržoves ir obuolį.

2

Plonomis riekelėmis supjaustome obuolius, salierus ir svogūną. Silkių filė ir daržoves tvarkingai dėliojame į stiklainėlius ar sandarius indelius su dangčiu. Marinatui atvėsus, juo užpilame silkę ir daržoves. Uždengiame dangteliu ir statome į šaldytuvą marinuotis pernakt.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą