Ši sriuba kaip klasikinė minestronė – gardi, maistinga ir suteikianti jėgų. Tiesiog sriuba – sveikata. Verdame sriubą: Morkas ir saliero šaknį nuskutame ir supjaustome kubeliais. Batatą nuskutame, perpjauname pusiau ir supjaustome griežinėliais. Saliero lapkočius smulkiai supjaustome. Puode įkaitiname aliejų, sudedame prieskonius ir pakepiname 1 minutę. Suberiame visas supjaustytas daržoves ir pakepiname apie 5 minutes. Supilame… Daugiau…
Sveikos, mielos ponios, taigi, apėmė mane tingulys ir sau leidžiu sekmadienį nedirbti, tai karolių nesunersiu, paruošiu juos rytojui, o šiandien rašinėlis, kurį planavau jau seniai, žinau, kad dar mėnuo ir pradėsim šaltibarščiauti, bet kol kas… Daugiau…
Kokoso aliejus į puodą patenka pirmas ir ištirpsta, tada ten keliauja smulkiai supjaustytas poras. Pasitroškina 5-7 minutes. Dabar jau greitai dedame cukiniją (jai tik sušilti tereikia) ir prieskonius. Tada jau į puodą dedame pupeles, 500… Daugiau…
Sriubos esmė paprasta: svogūnas, morkos ir obuolys, salieras (paskui išimtas) ir pupelės, o pabaigoje brokolis. OI, jau skanumas! Obuolio pamiršti nereikia. Nes saldumo suteikia. Geras daržovių rinkinys, būtinas paragauti.
Kaip man patinka šitas šaltis! Na gerai, ne šaltis, bet toks gaivus tyras ruduo, tas toks jau juntamas šaltukas ir nusirengę medžiai. Aš tiesiog giliau įkvėpiau, kai grįžau. Aišku, kai buvau Pietų Italijoje, tai negalėjau… Daugiau…