8241
Beatos virtuvė

Varškės skarelės su obuoliais

(5)

Šios tešlos receptas atkeliavo dar iš tarpukario Lietuvos – jei turite knygą „Didžioji virėja“, pavartykite, tikrai rasite panašų receptą. Tokius sausainius kepdavo ir mūsų močiutės, ir mamos, mes tik šiek tiek patobulinome ir įsukome obuolio skiltelę, be galo dera.  Į miltus suberiame „Panevėžio plius“ baltąjį cukrų, kepimo miltelius ir „Dansukker“ vanilinį cukrų su natūralia vanile. … Daugiau…

Mazurka

(2)

Reikės: 100 g lazdyno riešutų, 150 g šalto sviesto, 170 g miltų, 3 kiaušinių trynių, 2 šaukštų „Dansukker” rudojo drėgno cukraus „Farinas“, 200 g abrikosų, 100 g migdolų, 100 g lazdyno riešutų, 3 kiaušinių baltymų,… Daugiau…

Apelsinų ir obuolių uogienė

(6)

Apelsinų marmeladas, obuolių purumas ir prieskonių žaismas vienoje uogienėje. Apelsinų kartumas puikiai susigiminiuoja su obuolių rūgštele. Tiks ir lietiniams, ir ledams pagardinti. Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite obuolius mažais kubeliais. Apelsinus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir… Daugiau…

Slyvų ir aviečių uogienė

(2)

Avietes valgom iš rankų ir nuo krūmo, bet kaip smagu jas suporuoti su prisirpusiomis slyvomis. Citrinų gaivumas paryškina aviečių saldumą. Tokia tekstūrinė uogienė, saldi saldi ir smagi. Nuplaukite avietes ir slyvas, slyvas supjaustykite kubeliais. Jei… Daugiau…

Vyšnių ir raudonųjų serbentų uogienė

(6)

Serbentų ar vyšnių perteklius puikiai realizuojasi puode su žvaigždiniais anyžiais. Vyšnios tokios universalios ir skanios uogos, kurios puikiai atsiskleidžia uogienėse savo unikalia rūgštele. Ši uogienė užburia ir noris jos dar ir dar dėti ant blynų,… Daugiau…

Braškių uogienė su bazilikais

(14)

Braškės ir baziliko sąjunga senokai žinoma gastronomijos sluoksniuose, o dabar ją galima išbandyti ir savo virtuvėse. Skonis nustebina citrinos gaiva ir subtiliu bazilikų aromatu. Tačiau pirmiausia tai juk braškės, o jos jau pačios mylimiausios. Braškes… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.