Kepti burokėliai labai gardžiai dera su saldžiomis kriaušėmis, o jei viską apibarstysite sėklomis, bus ir minkštumo, ir traškumo.
Jau pats laikas prisiminti per vasarą primirštus šakniavaisius. Aš pati pulsiu į burokėlius. Burokėlis, kaip ne kartą esu sakiusi, man yra daržovių daržovė. Valgyti juos šviežius – tikra laimė. O jei dar jis skaniai orkaitėje… Daugiau…
Nuskutame ir šiaudeliais sutarkuojame burokėlius. Plonais pusžiedžiais supjaustome svogūnus. Plonomis skiedrelėmis supjaustome arba sutriname česnakus. Viską suberiame į didelį dubenį, pagardiname druska, actu ir išmaišome. Mažame puodelyje įkaitiname aliejų. Į jį suberiame kalendrų sėklas, aitriąsias… Daugiau…
1. Išsiverdame bolivines balandas. 2. Neluptus burokėlius pašlakstome citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pasūdome ir dedame kepti į orkaitę. Po 30 minučių užbarstome obuolių ir baigiame kepti. 3. Iškepusius nulupame burokėlių odelę ir supjaustome. 4. Pasidarome… Daugiau…