Tai kiek galite kotletukų suvalgyti vienu prisėdimu, aa?? Aišku, šitie daržoviniai lengvesni už įprastus iš mėsos, bet jau kokio skanumo!!! Kai dar pavasarį Kaune filmavom Beatos virtuvės laidą, oi kokią daržovių kotletų fiestą užkūrėm! Čia pirmąjį veganišką meniu dar 97-ais Kaune pasiūlė žinote, kas?? Ogi senoji „Vilties“ vaistinė – arbatinė. O patys pačiausi bent jau… Daugiau…
Jūs jau turbūt žinote apie mano meilę silkei. Tai sudėjom naujų ir dar nebandytų receptų silkei karalienei, o ir jos palyda – visokios salotos, pamatysit, kokios geros. Silkė su pupelėm ir grybais, su džiovintais vaisiais,… Daugiau…
Greičiausiai burokėlių sriubą išverda mano draugė Goda: sutarkuoja virtą burokėlį ir užpila sultiniu – prašom, sriuba paruošta. Tik aš visada balsuoju už šviežių burokėlių sriubą, tada ji būna natūraliai ryškesnė ir saldesnė, o ir darbo… Daugiau…
Nuskutame ir šiaudeliais sutarkuojame burokėlius. Plonais pusžiedžiais supjaustome svogūnus. Plonomis skiedrelėmis supjaustome arba sutriname česnakus. Viską suberiame į didelį dubenį, pagardiname druska, actu ir išmaišome. Mažame puodelyje įkaitiname aliejų. Į jį suberiame kalendrų sėklas, aitriąsias… Daugiau…
Rudeniop nori nenori pradedi ieškoti to kažko, kas dienoms tamsėjant leistų jaustis sveikesniam, gyvybingesniam, linksmesniam. Va štai jums mano pasiūlymas rudenį valgyti ne tik daugiau daržovių, bet ir praturtinti jas žuvų taukais „Möller’s“. Kaip žinia,… Daugiau…