Puikiausias kugelis su lašiša ir varške.
Jei nemėgstate bulvių, tai bent akis paganykite. Reikės labai kruopščiai supjaustyti, bet argi rezultatas to nevertas? Prieskoniai čia klasikiniai, bet jūs galite ir pagal save skonį pareguliuoti: česnakai, kmynai, raudonėliai, rozmarinai – viskas tinka. Bulves… Daugiau…
Šitaip ruošti bulves mėgsta mūsų kaimynai estai. Puikiausias pavyzdys, kaip paprastą bulvę dar paprastesnėmis priemonėmis paversti rafinuotu užkandžiu. Bulvių griežinėliai minkšti, pasidengę traškia plutele, o česnakinis žalias sviestas – stiprus skonio akcentas. Beje, čia labai… Daugiau…
Teko teko, visiems teko, bulvinių blynų ragauti, gal net vakar. Aš apie savo bulvinių blynų patirtį norėčiau papasakoti. Daugiausiai jų valgiau vasarą atostogaudama Nidoje. Tikrai. Bulviniai blynai ir vasarą traukia. Jie visada traukia, ypač, jei… Daugiau…
Koks gi ruduo be bulvinių blynų? Juos aš įsigudrinau kepti su cukinijų ir grybų įdaru: dedu šaukštą bulvių tarkių, ant viršaus – ploniausiai pjaustytų cukinijų ar grybų. Man patinka, kai blynukai nedideli, o kitoje pusėje… Daugiau…
Labai jaukus, labai lietuviškas, o dėl agurkų ir žirnelių dar ir žalias patiekalas.
Puikus būdas neriebiai iškepti ir skaniai valgyti bulves.
1. Bulves nulupame, sumalame mėsmale arba pertriname bulvių trintuve. 2. Į bulvių masę įmaišome varškę. 3. Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu ir gerai išspaudžiame vandenį. Susmulkiname. 4. Į bulvių masę suberiame špinatus, įmušame kiaušinius. Gerai išmaišome…. Daugiau…