8241
Beatos virtuvė

Kugelis su lašiša ir varške

(1)

Puikiausias kugelis su lašiša ir varške.

Bulvių rožytės

(1)

Jei nemėgstate bulvių, tai bent akis paganykite. Reikės labai kruopščiai supjaustyti, bet argi rezultatas to nevertas? Prieskoniai čia klasikiniai, bet jūs galite ir pagal save skonį pareguliuoti: česnakai, kmynai, raudonėliai, rozmarinai – viskas tinka. Bulves… Daugiau…

Kaip aš teisme bulvę gyniau

(4)

Jau keleri metai maisto ekspertai, gydytojai ir sportininkai ginčijasi, ar populiariausia Lietuvos daržovė – bulvė naudinga mūsų sveikatai, ar jai kenkia? Apie savo meilę bulvei rašiau jau ne vieną ir ne tris kartus, bulvė mano… Daugiau…

Bulvės su traškia plutele ir česnakiniu petražolių sviestu

(11)

Šitaip ruošti bulves mėgsta mūsų kaimynai estai. Puikiausias pavyzdys, kaip paprastą bulvę dar paprastesnėmis priemonėmis paversti rafinuotu užkandžiu. Bulvių griežinėliai minkšti, pasidengę traškia plutele, o česnakinis žalias sviestas – stiprus skonio akcentas. Beje, čia labai… Daugiau…

Žalias kugelis su špinatais ir rūkytu varškės sūriu

(5)

Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu. Kepame orkaitėje, tad riebalų kiekis sumažėja iki minimumo, o juos pakeičia žali maistingi špinatai, ypatingas sūris kugeliui suteikia „kaimiško dūmo“ efektą. Laimingi bus ir… Daugiau…

Apie bulvinių blynų jaukumą

(2)

Teko teko, visiems teko, bulvinių blynų ragauti, gal net vakar. Aš apie savo bulvinių blynų patirtį norėčiau papasakoti. Daugiausiai jų valgiau vasarą atostogaudama Nidoje. Tikrai. Bulviniai blynai ir vasarą traukia. Jie visada traukia, ypač, jei… Daugiau…

Bulviniai blynai

(5)

Koks gi ruduo be bulvinių blynų? Juos aš įsigudrinau kepti su cukinijų ir grybų įdaru: dedu šaukštą bulvių tarkių, ant viršaus – ploniausiai pjaustytų cukinijų ar grybų. Man patinka, kai blynukai nedideli, o kitoje pusėje… Daugiau…

Bulviniai švilpikai su grybų padažu

(35)

Labai jaukus, labai lietuviškas, o dėl agurkų ir žirnelių dar ir žalias patiekalas.

Bulvės favoritės su 2 padažais

(16)

Puikus būdas neriebiai iškepti ir skaniai valgyti bulves.

Bulviniai varškėtukai su špinatais

(14)

1. Bulves nulupame, sumalame mėsmale arba pertriname bulvių trintuve. 2. Į bulvių masę įmaišome varškę. 3. Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu ir gerai išspaudžiame vandenį. Susmulkiname. 4. Į bulvių masę suberiame špinatus, įmušame kiaušinius. Gerai išmaišome…. Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.