8241
Beatos virtuvė

Provanso viščiukas ir bulvės „Dauphinoise“

(0)

Kaip marinuojat vištą, aa? Ar tik su prieskoniais ištrinat, ar panardinat į kokį kvapnų aliejinį spa? O gal tik česnakai, kmynai, druska, pusvalandukas ir iškart į orkaitę?? Nes marinatų daug, o tikslas vienas – sultinga, kvapni, nuo kaulų krenanti višta ir laimingi valgytojai. Štai jums dar vienas puikios, provanso žolelėmis kvepiančios vištos receptas. O šalia… Daugiau…

Bulvių gratinas su džiovintais baravykais

(0)

Bulvių gratinas su džiovintais baravykais gali būti ir Kalėdų garnyras, ir žiemos vakarienės patiekalas. Toks kremiškas, gardus ir kvepia baravykais…

Labai skanus bulvių apkepas su grybų įdaru

(15)

Viskas, kas nauja, yra pamiršta sena. Man apie panašų valgį pasakojo mano vaikų auklė Vanda, kai gyvenau Londone. Vėliau panašų receptą aptikau mėgstamoje Nijolės Marcinkevičienės knygoje „Metai už stalo“, kurioje surinkti šimto metų senumo receptai… Daugiau…

Vištienos pyragas su bulvių kepurėle

(11)

Vištiena – nemirštanti vakarienių klasika, tik į klasiką kartais norisi pažiūrėti kitaip. Šis daržovių ir vištienos troškinys puikiai tinka norint sunaudoti vakar keptos vištos likučius ir greičiau nei per valandą nustebinti alkanuosius subalansuotu patiekalu. Jei vakar… Daugiau…

Rūkytos lašišos ir bulvių apkepas

(18)

Skanu ir su sviestu, ir su grietine, ir be jokių padažų, tik daržovių reikia, pvz. žirnelių, tik ne konservuotų dėl dievo meilės, o tų, kur švieži ir šaldyti…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.