8241
Beatos virtuvė

Lietinių apkepas su obuoliais ir varške

(5)

Įdarui reikės: 4 obuolių, 30 g sviesto, 40-50 g „Dansukker“ cukraus su cinamonu, 300 g pusriebės varškės, 2 šaukštų grietinės, 10-12 lietinių blynų.Plakiniui: 2 kiaušinių, 300 ml pieno. Lietiniams išsikepti reikės: 2 kiaušinių, 2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų cukraus, žiupsnio druskos, 4 šaukštų pieno, 400 ml vandens, 200 g miltų. Gaminimo eiga: Supjaustome obuolius kubeliais… Daugiau…

Lietiniai

(2)

Reikės: 2 kiaušinių, 2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų cukraus, žiupsnio druskos, 4 šaukštų pieno, 400 ml vandens, 200 g miltų. Gaminimo eiga: Įmušame kiaušinius, įpilame aliejaus ir pieną, beriame cukrų ir viską gerai išplakame. Įpilame… Daugiau…

Prancūziški grikių miltų lietiniai „Galette“

(10)

Reikės: 300 g grikių miltų, 60 g kvietinių miltų, žiupsnio druskos, 1 kiaušinio, 750 ml pieno, sviesto kepimui. Grybų įdarui: pievagrybių, sviesto kepimui, grietinėlės, pipirų, druskos, keleto čiobrelio šakelių. Kumpio ir sūrio įdarui: virto ar… Daugiau…

Indiški daržovių blyneliai

(3)

Reikės: stiklinės žirnių miltų, 150 g šaldytų žirnelių, 150-200 g šaldytų ir smulkintų špinatų, 1 svogūno, 100 ml vandens, saujelės šviežių kalendrų, 1/2 šaukštelio uoginės paprikos, 1 šaukštelio malto kumino, 1 šaukštelio maltos kalendros, druskos,… Daugiau…

Tik niekada man braškių nebus per daug…

(6)

BRAŠKĖėėėSSSS….Va, mano sesuo grįžo iš atostogų, žinot, kur pirmiausia nulėkė? Į turgų. „Ar tu jau pradėjai šaldyti??“, – klausia ji manęs, – „Ar braškių atvežti?“ Aš ir pati vis užsuku namo vinguriuodama į turgelį braškių paimti. Tas… Daugiau…

Vaikų pusryčių TOP 5 – jūsų namų restorano apžvalga

(13)

Vis dėlto turiu pripažinti – moterims būtina pakalbėti apie savo vaikus ir apie tai, kuo jie gyvena ir ką valgo. Tai dabar viską, ką man parašėte perskaičiau ir pabandysiu apžvelgti. Surašysiu tokį vaikų pusryčių TOP penkis…. Daugiau…

Vaikų pusryčiai arba šitas restoranas niekada neužsidarys…

(47)

Nors gal kada nors ir užsidarys. Tai, kad pusė mano šeimos yra užsieniečiai, na, kaip ten beskaičiuotum, vis tiek kiekvienas vaikas truputį tarptautinis, o Tomas, kuris jau LT skaito ir užskaito, ir laiko savo namais,… Daugiau…

Beatos virtuvė. Perlinių kruopų blyneliai su lašiša

(4)

Perlinių kruopų blyneliams su lašiša reikės: 100 g perlinių kruopų, 100 g šaltai rūkytos lašišos, 400 ml vandens, 1 kiaušinio, 1-2 šaukštų majonezo, 100 g pilnagrūdžių miltų, druskos, saujelės krapų (tinka ir džiovinti), kelių šaukštų… Daugiau…

Beatos virtuvė. Blyneliai su krevetėmis

(0)

Blyneliams su krevetėmis reikės: virtų krevečių, aliejaus, miltų, citrinos, kiaušinio, poro, lauro lapų, gvazdikėlių, druskos, juodųjų pipirų.

Beatos virtuvė. Savaitgalio blynai

(10)

Savaitgalio blynams reikės: 3 kiaušinių, 3 šaukštų cukraus, 200 g miltų, 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštelio cinamono, 50 g sviesto, 100 ml pieno, aliejaus arba sviesto kepimui.

Beatos virtuvė. Blynai su grybais

(0)

Reikės: 100–150 g virtų miško grybų šaukšto sviesto ryšelio laiškinių svogūnų Blynų tešlai: 4 kiaušinių žiupsnelio cukraus žiupsnelio druskos 200ml mineralinio vandens „Vytautas“ 8 šaukštų viso grūdo miltų 8 šaukštų kvietinių miltų šaukštelio kepimo miltelių… Daugiau…

Beatos virtuvė. Blynai su mėlynėmis

(2)

Reikės: stiklinės šviežių ar šaldytų mėlynių 3 kiaušinių 200 ml kefyro 2 šaukštų cukraus 150 g miltų kupino šaukštelio kepimo miltelių 4 šaukštų kokosų drožlių šlakelio aliejaus kepti žiupsnio druskos šaukšto skysto medaus

Beatos virtuvė. Žemaitiški blynai kitaip

(0)

Reikės: 6-8 didesnių bulvių 1 šaukšto lydyto sviesto 1 šaukšto grietinės 1 šaukšto grietinėlės 50 g špinatų (šaldytų arba šviežių) 2 kiaušinių druskos, pipirų 3 šaukštų miltų aliejaus kepimui Įdarui reikės: 400-500 g kepenėlių 1… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.