Tortų metai – taip galima pavadinti praėjusį mano laidos „Beatos virtuvė“ sezoną, nes rubrika „Mano firminis tortas“ nunešė viską. Ypač mūsų stogus, kai ragavom visus tuos geriausius tortus hahahaha…. Ir kuo arčiau buvo sezono pabaiga, tuo labiau norėjau, kad visi šie tortai darsyk išeitų ant podiumo, sublizgėtų šokolado glajais, paskleistų vanilės kerus, ir pasipuikuotų puriausiais… Daugiau…
OI, kažkaip net saldu, kaip man skanu tie varškėtukai ir labai džiaugiuosi, kad daugelis mano vaikų juos mėgsta. Na, išskyrus Izabelę – ji su varške nenori turėti nieko bendra. Kaip ten bebūtų – mes, lietuviai,… Daugiau…
Taip, net nemoku pasakyti, koks didelis pasididžiavimo jausmas buvo apėmęs, kai atidarinėjome tą viešbutį. Beatos virtuvė – mano įsteigta įmonė, kurioje dirba ne viena bitė – tapo labai svarbaus ir gražaus viešbučio mecenate. Vakar Stripeikiuose,… Daugiau…
Kaip yra pas jus šeimose, kas ir ką mėgsta valgyti? Aš tai prie daug ko prisitaikau, man tinka viskas. Nu, tikrai. Tik tie marinuoti svogūnai prie šašlykų, kas būna tautinis patiekalas, man netinka. Dabar jau… Daugiau…
Greitas kalakutienos guliašo troškinys – itin tiks alkaniems vakarams, ir dar labai tikėtina, kad ir mažiesiems patiks, nes šis apkepas/troškinys su mažais makaroniukais.
Štai jums ir atradimai: iš naujo atradau dalykus, kuriuos žinojau. Jei niekada neturite laiko, tai aš žinau, kaip jo padauginti – reikia išvažiuoti į kelionę. Va, ir viskas, tada laikas išsitempia, pasidaugina ir jo pasidaro… Daugiau…
Receptas iš senos receptų knygos, tokį – juodos ruginės duonos tortą kepiau prieš 2 metus, įteikiau Prezidentei, o dabar vėl prisiminiau.
Zrazai – vienas seniausių patiekalų, išlikusių iki šių dienų, puikavosi ir ant Radvilų stalo, ir tarpukario restoranuose buvo gerbiamas.
Nuostabūs ruginiai blynai, kas valgė, negailėjo komplimentų. Tiks įvairiems šventiniams pietums arba lėtiems savaitgalio rytams.
Brokolinara arba makaronai su brokolių ir pievagrybių padažu. Greitas, daržovingas ir sotus patiekalas, kai nesinori mėsos.
Dar vienas nerealus ir sveikuoliškas varškėtukų receptas – su kokosų drožlėmis ir viso grūdo avižiniais miltais Malsena.
Ar žinojot, kad duona gali būti naudojama ne tik sumuštiniams? Beatos Virtuvės daržo duonos apkepas visiems gyvenimo atvejams – ir pusryčiams, ir vakarienei.
Puikiausias kugelis su lašiša ir varške.
Tiems, kas neturi daug laiko, o valgyti tai nori. Klasikiniai spageti makaronai, pagardinti kalakutiena, morkomis, saulėje džiovintais pomidorais bei mocarela.
Skani ir šildanti sriuba – gera dovana ir sau, ir šeimai.
Tikiu, kad būna dienų, kai vakarienei norisi kažko šilto ir naminio, bet nesunkiai pagaminamo. Kalakutienos kukuliai su bulvių koše – puikiausia išeitis.
Kalakutiena super puikiai tinka pavasariui – lengva, sveika ir skanu. Ir jūsų lėkštėje šiandienos vakarienei gali puikuotis „Voila!“ kalakutienos krūtinėlės kepsnys įdarytas džiovintais vaisiais su keptu žiediniu kopūstu ir žaliomis salotomis….Tikras pavasaris!
„Santa Maria“ takų pyragas – kai nesinori vynioti tortilijos ar ilgai stovėti prie keptuvės kepant kesadilijas, štai, viską sudedi ir kepi, o jau gardumas!
Jei jūs esate iškankinti draugų nuotraukų iš Tailando, Indonezijos ar Filipinų – nebesikankinkite, o susikurkite spalvingą Aziją savo virtuvėje! Paneng Curry yra populiarus dalykas Tailande ir Indonezijoje. Atidarai maišelį, pakepi su mėsa, žuvimi ar daržovėmis,… Daugiau…
Žurnale – visas šviežias Velykinis meniu. Šiais metais stengiausi, kad jis būtų lengvas, paprastas, minimalus ir su suskaičiuotomis kalorijomis, nes, žinote, atsakomybė vis tik, kai jau parašai didžiausią straipsnį apie tai, kaip suplonėjai. Nežinau, kaip… Daugiau…
Tai, kiek galima rašyti apie vaikus? Dabar gal jau apie moteris, o gal apie moteris ir vaikus? Arba apie mamą ir vaikus. Aš visą savaitę buvau viena su visais vaikais ir dviem šunimis. Labiausiai, manau,… Daugiau…
Klausykite, aš savo gyvenimą galiu matuoti žurnalais. Tikrai, nes visus puikiausiai atsimenu. Štai, pavyzdžiui, perbėkime per pavasario žurnalų viršelius. Aš čia visa laiminga prie rožinio šaldytuvo ir kepinio – tai mūsų pirmasis pavasario žurnalas, o… Daugiau…
Neįmanoma aprašyti, kas per reiškinys yra knygų mugė – ją reikia išgyventi. Pirmą kartą savo dalyvavimo knygų mugėje istorijoje pritryniau nuospaudą, nežinau, kodėl. Nemanau, kad pasirašinėjau daugiau, tiesiog, gal rašiklis ne toks, gal šaltis, o… Daugiau…