Žaibiškas patiekalas, kuriam pagaminti sugaišite vos 15–20 min. „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinys yra tikras skonio užtaisas, pasirengęs susprogti vos tik sumaišome jį su kokosų gėrimu. Šiame padaže maloniai įsitaiso krevetės ir saldūs prinokę mangai. Beje, krevetes galite keisti ir keptos ar virtos paukštienos likučiais. O mangus gali pavaduoti saldžios bulvės ar moliūgas. Labai… Daugiau…
Kepame grybukus: Gerai išplakame kambario temperatūros sviestą su cukrumi, kad masė virstų minkštu, puriu kremu. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į sviesto ir cukraus masę supilame visus 5 trynius ir grietinę, gerai išplakame elektriniu plakikliu…. Daugiau…
Tai tikrai fantastiškos Karibų salotos su bananais, ananasais ir labai neįprastu, bet skaniu padažu. Šį receptą kažkada rodėme mano laidoje ir tikrai ne vieną iš jūsų nustebinome tokiu skonių deriniu. Tai virtuvės šefo ir ne… Daugiau…
Dideliame puode apvirkite šparagines pupeles (tinka ir šaldytos) ir supjaustykite į tris dalis. Vištieną supjaustykite juostelėmis, didelėje keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir gerai apkepkite vištieną, iškepusią atidėkite į šalį. Susmulkinkite česnaką ir čili… Daugiau…
Dideli vaikai vis tiek kažkuriuo metu pasako fuiiii. Vieną dieną fui žuvis, kitą dieną atsikėliau su naujiena – mama, nuo šiandien nebevalgau mėsos. Ir iš viso, mama, visas tas tavo maistas neskanus!!! Tai tada prašau… Daugiau…
Tai klasikinė prancūziška tarta, kurioje braškės draugauja su kriaušėmis. Kriaušes galite ir pavirti, dar labiau atsiskleis skoniai. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle. Tešlą truputį pakočiojame, paploniname ir įklojame… Daugiau…
Tortų metai – taip galima pavadinti praėjusį mano laidos „Beatos virtuvė“ sezoną, nes rubrika „Mano firminis tortas“ nunešė viską. Ypač mūsų stogus, kai ragavom visus tuos geriausius tortus hahahaha…. Ir kuo arčiau buvo sezono pabaiga,… Daugiau…
Toks gardus, kad vos suvalgius norisi vėl jį gaminti. Galima ruošti su krevetėmis, kiauliena ar jautiena. Patiekite su ryžiais arba ryžių makaronais. Ryžius išverdame vadovaudamiesi nurodymais ant pakuotės. Didelėje ir gilioje keptuvėje ar didesniame puode… Daugiau…
Mėgstamiausias mano derinys – rūkyta žuvis ir rūgštelė. Šį įdarą galima sutrinti ir valgyti kaip užtepėlę. Gaminame: sumuštinių duonos kraštus nuplėšiame, riekę rankomis padalijame į tris keturias dalis ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo… Daugiau…
Klasikinės varškinės spurgos, mėgstamos visų, o šį kartą, kiek sūresnės ir susidraugavusios su alyvuogėmis, čiobreliais, raudonėliais, beveik kaip pusseserė iš Italijos. Arba kosmopolitė, nes ir feta iš Graikijos atkeliavo, ir dar kietas sūris, šalių draugystė,… Daugiau…
Kas ragavo, tas sutiko – tai ne šiaip sau keksas. Tai neįtikėtinai skanus keksas! Sodrus marcipanas, gaivios rūgštelės suteikiančios vyšnios ir saujelė aguonų šį kepinį daro išskirtinį. Jis nė iš tolo neprimena sauso kekso, kuris… Daugiau…
Dar viena italų virtuvės klasika. Veršienos nugarinės, kumpio ar sprandinės gabaliukai plonai išmušami, pagardinami druska ir pipirais, tada merkiami į kiaušinių plakinį ir į džiūvėsėlius. Pažįstama? Man labai. Patiekdami italai būtinai į lėkštę deda skiltelę… Daugiau…
OI, kažkaip net saldu, kaip man skanu tie varškėtukai ir labai džiaugiuosi, kad daugelis mano vaikų juos mėgsta. Na, išskyrus Izabelę – ji su varške nenori turėti nieko bendra. Kaip ten bebūtų – mes, lietuviai,… Daugiau…
Taip, net nemoku pasakyti, koks didelis pasididžiavimo jausmas buvo apėmęs, kai atidarinėjome tą viešbutį. Beatos virtuvė – mano įsteigta įmonė, kurioje dirba ne viena bitė – tapo labai svarbaus ir gražaus viešbučio mecenate. Vakar Stripeikiuose,… Daugiau…
Kaip yra pas jus šeimose, kas ir ką mėgsta valgyti? Aš tai prie daug ko prisitaikau, man tinka viskas. Nu, tikrai. Tik tie marinuoti svogūnai prie šašlykų, kas būna tautinis patiekalas, man netinka. Dabar jau… Daugiau…
Greitas kalakutienos guliašo troškinys – itin tiks alkaniems vakarams, ir dar labai tikėtina, kad ir mažiesiems patiks, nes šis apkepas/troškinys su mažais makaroniukais.
Štai jums ir atradimai: iš naujo atradau dalykus, kuriuos žinojau. Jei niekada neturite laiko, tai aš žinau, kaip jo padauginti – reikia išvažiuoti į kelionę. Va, ir viskas, tada laikas išsitempia, pasidaugina ir jo pasidaro… Daugiau…
Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir gaiviu kaparėlių rūgštumu tikrai suteiks sotumo ir jaukumo jausmą. Bulves… Daugiau…
Receptas iš senos receptų knygos, tokį – juodos ruginės duonos tortą kepiau prieš 2 metus, įteikiau Prezidentei, o dabar vėl prisiminiau.
Zrazai – vienas seniausių patiekalų, išlikusių iki šių dienų, puikavosi ir ant Radvilų stalo, ir tarpukario restoranuose buvo gerbiamas.
Nuostabūs ruginiai blynai, kas valgė, negailėjo komplimentų. Tiks įvairiems šventiniams pietums arba lėtiems savaitgalio rytams.
Brokolinara arba makaronai su brokolių ir pievagrybių padažu. Greitas, daržovingas ir sotus patiekalas, kai nesinori mėsos.
Dar vienas nerealus ir sveikuoliškas varškėtukų receptas – su kokosų drožlėmis ir viso grūdo avižiniais miltais Malsena.