8241
Beatos virtuvė

Varškėtukų istorijos arba ką žmonės veikia visą dieną

(2)

OI, kažkaip net saldu, kaip man skanu tie varškėtukai ir labai džiaugiuosi, kad daugelis mano vaikų juos mėgsta. Na, išskyrus Izabelę – ji su varške nenori turėti nieko bendra. Kaip ten bebūtų – mes, lietuviai, ant varškės ir grietinės užaugę, nors, tiesą sakant, mano vaikystės namuose buvo daugiau ridikėlių ir pomidorų, svogūnų ir agurkų, kopūstų… Daugiau…

Beatos Virtuvė neria į viešbučių verslą! Arba apie bites, drugelius ir kur nuvykti vasarą…

(1)

Taip, net nemoku pasakyti, koks didelis pasididžiavimo jausmas buvo apėmęs, kai atidarinėjome tą viešbutį. Beatos virtuvė – mano įsteigta įmonė, kurioje dirba ne viena bitė – tapo labai svarbaus ir gražaus viešbučio mecenate. Vakar Stripeikiuose,… Daugiau…

Leaye restoranas arba apie naujus fainus kinus

(5)

Kaip yra pas jus šeimose, kas ir ką mėgsta valgyti? Aš tai prie daug ko prisitaikau, man tinka viskas. Nu, tikrai. Tik tie marinuoti svogūnai prie šašlykų, kas būna tautinis patiekalas, man netinka. Dabar jau… Daugiau…

Greitas kalakutienos guliašo troškinys

(2)

Greitas kalakutienos guliašo troškinys – itin tiks alkaniems vakarams, ir dar labai tikėtina, kad ir mažiesiems patiks, nes šis apkepas/troškinys su mažais makaroniukais.

Kaip ištempti laiką arba mano kelionė JAV 7-niuose nuotraukų kąsniuose

(1)

Štai jums ir atradimai: iš naujo atradau dalykus, kuriuos žinojau. Jei niekada neturite laiko, tai aš žinau, kaip jo padauginti – reikia išvažiuoti į kelionę. Va, ir viskas, tada laikas išsitempia, pasidaugina ir jo pasidaro… Daugiau…

Beatos virtuvė – juodos duonos tortas

(0)

Receptas iš senos receptų knygos, tokį – juodos ruginės duonos tortą kepiau prieš 2 metus, įteikiau Prezidentei, o dabar vėl prisiminiau.

Beatos Virtuvė – zrazai

(0)

Zrazai – vienas seniausių patiekalų, išlikusių iki šių dienų, puikavosi ir ant Radvilų stalo, ir tarpukario restoranuose buvo gerbiamas.

Ruginiai blynai su 3 pagardais

(0)

Nuostabūs ruginiai blynai, kas valgė, negailėjo komplimentų. Tiks įvairiems šventiniams pietums arba lėtiems savaitgalio rytams.

Makaronai su brokolių padažu

(0)

Brokolinara arba makaronai su brokolių ir pievagrybių padažu. Greitas, daržovingas ir sotus patiekalas, kai nesinori mėsos.

Varškėtukai su avižiniais miltais

(0)

Dar vienas nerealus ir sveikuoliškas varškėtukų receptas – su kokosų drožlėmis ir viso grūdo avižiniais miltais Malsena.

Beatos Virtuvės DARŽO duonos apkepas

(0)

Ar žinojot, kad duona gali būti naudojama ne tik sumuštiniams? Beatos Virtuvės daržo duonos apkepas visiems gyvenimo atvejams – ir pusryčiams, ir vakarienei.

Kugelis su lašiša ir varške

(0)

Puikiausias kugelis su lašiša ir varške.

Taukšt ir vakarienė – spageti makaronai su kalakutiena

(0)

Tiems, kas neturi daug laiko, o valgyti tai nori. Klasikiniai spageti makaronai, pagardinti kalakutiena, morkomis, saulėje džiovintais pomidorais bei mocarela.

Taukšt ir vakarienė – sriuba su kalakutienos kukuliais

(2)

Skani ir šildanti sriuba – gera dovana ir sau, ir šeimai.

Taukšt ir vakarienė – kalakutienos kukuliai

(2)

Tikiu, kad būna dienų, kai vakarienei norisi kažko šilto ir naminio, bet nesunkiai pagaminamo. Kalakutienos kukuliai su bulvių koše – puikiausia išeitis.

Džiovintais vaisiais įdaryta kalakuto krūtinėlė

(0)

Kalakutiena super puikiai tinka pavasariui – lengva, sveika ir skanu. Ir jūsų lėkštėje šiandienos vakarienei gali puikuotis „Voila!“ kalakutienos krūtinėlės kepsnys įdarytas džiovintais vaisiais su keptu žiediniu kopūstu ir žaliomis salotomis….Tikras pavasaris!

Taukšt ir vakarienė – kalakutienos kepsniai

(0)

„Santa Maria“ takų pyragas – kai nesinori vynioti tortilijos ar ilgai stovėti prie keptuvės kepant kesadilijas, štai, viską sudedi ir kepi, o jau gardumas!

Raudonasis karis su krevetėmis

(0)

Jei jūs esate iškankinti draugų nuotraukų iš Tailando, Indonezijos ar Filipinų – nebesikankinkite, o susikurkite spalvingą Aziją savo virtuvėje! Paneng Curry yra populiarus dalykas Tailande ir Indonezijoje. Atidarai maišelį, pakepi su mėsa, žuvimi ar daržovėmis,… Daugiau…

Velykiniai hitai

(2)

Žurnale – visas šviežias Velykinis meniu. Šiais metais stengiausi, kad jis būtų lengvas, paprastas, minimalus ir su suskaičiuotomis kalorijomis, nes, žinote, atsakomybė vis tik, kai jau parašai didžiausią straipsnį apie tai, kaip suplonėjai. Nežinau, kaip… Daugiau…

Viena mama, vaikai ir šunys

(6)

Tai, kiek galima rašyti apie vaikus?  Dabar gal jau apie moteris, o gal apie moteris ir vaikus? Arba apie mamą ir vaikus.  Aš visą savaitę buvau viena su visais vaikais ir dviem šunimis. Labiausiai, manau,… Daugiau…

Kaip aš keičiuosi ir ką atneša pavasaris

(0)

Klausykite, aš savo gyvenimą galiu matuoti žurnalais. Tikrai, nes visus puikiausiai atsimenu. Štai, pavyzdžiui, perbėkime per pavasario žurnalų viršelius. Aš čia visa laiminga prie rožinio šaldytuvo ir kepinio – tai mūsų pirmasis pavasario žurnalas, o… Daugiau…

Knygų mugė baigėsi – atradimai ir laimikiai

(1)

Neįmanoma aprašyti, kas per reiškinys yra knygų mugė – ją reikia išgyventi. Pirmą kartą savo dalyvavimo knygų mugėje  istorijoje pritryniau nuospaudą, nežinau, kodėl. Nemanau, kad pasirašinėjau daugiau, tiesiog, gal rašiklis ne toks, gal šaltis, o… Daugiau…

Lietuviška virtuvė kitaip

(2)

Tebūnie titulinė šio rašinio nuotrauka bus tokia truputį kompromituojanti, kitaip tariant – vaikščiojimas peilio ašmenimis. Aš prieš savaitę mačiau mūsų sveikatos apsaugos ministrą, su juo maloniai pakalbėjom apie ligoninių maistą ir vaikus. Nedaugelis žino ir… Daugiau…

https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV-kaledos-baneris-300x250px.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Auga.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.