8241
Beatos virtuvė

Krevečių ir mangų karis

(1)

Žaibiškas patiekalas, kuriam pagaminti sugaišite vos 15–20 min. „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinys yra tikras skonio užtaisas, pasirengęs susprogti vos tik sumaišome jį su kokosų gėrimu. Šiame padaže maloniai įsitaiso krevetės ir saldūs prinokę mangai. Beje, krevetes galite keisti ir keptos ar virtos paukštienos likučiais. O mangus gali pavaduoti saldžios bulvės ar moliūgas. Labai… Daugiau…

Vieno kąsnio vakarėlis

(0)

Jei Kalėdos – daugiau namiškių šventė, tai dienos aplink Naujuosius metus gausios draugų, kaimynų ir kolegų susibėgimų. Smagu pasivaišinti, bet mišrainės ir kepti paukščiai jau tapę tokia kasdienybe… Norisi ko nors kitokio – lengvesnio skrandžiui,… Daugiau…

Gaivus keksas su marcipanais, vyšniomis ir aguonomis

(16)

Kas ragavo, tas sutiko – tai ne šiaip sau keksas. Tai neįtikėtinai skanus keksas! Sodrus marcipanas, gaivios rūgštelės suteikiančios vyšnios ir saujelė aguonų šį kepinį daro išskirtinį. Jis nė iš tolo neprimena sauso kekso, kuris… Daugiau…

Veršiena milanietiškai

(0)

Dar viena italų virtuvės klasika. Veršienos nugarinės, kumpio ar sprandinės gabaliukai plonai išmušami, pagardinami druska ir pipirais, tada merkiami į kiaušinių plakinį ir į džiūvėsėlius. Pažįstama? Man labai. Patiekdami italai būtinai į lėkštę deda skiltelę… Daugiau…

Greitas kalakutienos guliašo troškinys

(4)

Greitas kalakutienos guliašo troškinys – itin tiks alkaniems vakarams, ir dar labai tikėtina, kad ir mažiesiems patiks, nes šis apkepas/troškinys su mažais makaroniukais.

Su pankoliais keptos bulvės

(0)

Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir gaiviu kaparėlių rūgštumu tikrai suteiks sotumo ir jaukumo jausmą. Bulves… Daugiau…

Zrazai

(0)

Zrazai – vienas seniausių patiekalų, išlikusių iki šių dienų, puikavosi ir ant Radvilų stalo, ir tarpukario restoranuose buvo gerbiamas.

Ruginiai blynai su 3 pagardais

(0)

Nuostabūs ruginiai blynai, kas valgė, negailėjo komplimentų. Tiks įvairiems šventiniams pietums arba lėtiems savaitgalio rytams.

Makaronai su brokolių padažu

(0)

Brokolinara arba makaronai su brokolių ir pievagrybių padažu. Greitas, daržovingas ir sotus patiekalas, kai nesinori mėsos.

Varškėtukai su avižiniais miltais

(1)

Dar vienas nerealus ir sveikuoliškas varškėtukų receptas – su kokosų drožlėmis ir viso grūdo avižiniais miltais Malsena.

Kugelis su lašiša ir varške

(1)

Puikiausias kugelis su lašiša ir varške.

Spageti makaronai su kalakutiena

(1)

Tiems, kas neturi daug laiko, o valgyti tai nori. Klasikiniai spageti makaronai, pagardinti kalakutiena, morkomis, saulėje džiovintais pomidorais bei mocarela.

Sriuba su kalakutienos kukuliais

(2)

Skani ir šildanti sriuba – gera dovana ir sau, ir šeimai.

Kalakutienos kukuliai

(2)

Tikiu, kad būna dienų, kai vakarienei norisi kažko šilto ir naminio, bet nesunkiai pagaminamo. Kalakutienos kukuliai su bulvių koše – puikiausia išeitis.

Džiovintais vaisiais įdaryta kalakuto krūtinėlė

(0)

Kalakutiena super puikiai tinka pavasariui – lengva, sveika ir skanu. Ir jūsų lėkštėje šiandienos vakarienei gali puikuotis „Voila!“ kalakutienos krūtinėlės kepsnys įdarytas džiovintais vaisiais su keptu žiediniu kopūstu ir žaliomis salotomis….Tikras pavasaris!

Kalakutienos kepsniai

(0)

„Santa Maria“ takų pyragas – kai nesinori vynioti tortilijos ar ilgai stovėti prie keptuvės kepant kesadilijas, štai, viską sudedi ir kepi, o jau gardumas!

„Summer rolls“ su antiena

(2)

Azijos skoniai  vis dažniau atkeliauja ir ant mūsų stalų. Labai gaivus, lengvas užkandis. Galite gaminti ir su krevetėmis ar tik daržovėmis. Morkas nuskutame ir sutarkuojame vidutinio dydžio nelabai plonais šiaudeliais. Agurkus taip pat supjaustome šiaudeliais,… Daugiau…

Kišas arba paprastai nepaprastas pyragas

(1)

Kai norisi kažko greitai, bet šiek tiek neįprastai ir lengvai – renkuosi kišą. Kišas tai toks nesaldus pyragas, o į vidų dedu viską, ką randu šaldytuve. Šis gražuolis lengvai transportuojamas ir tikrai gali būti piknikų… Daugiau…

Makaronai su tuno kotletukais

(1)

Patiekalas, tikriems tuno ir makaronų mėgėjams. Tikrai greiti ir sotūs pietūs garantuoti, o jei ruošite kotletukus vakarienei, patiekite su salotomis. Tuną nusunkiame ir kiek įmanoma nusausiname, aliejų atidedame (tik neišpilkite!). Į dubenį dedame šakute susmulkintą… Daugiau…

Batatų ir mėlynųjų pelėsių sūrio sriuba

(2)

Šioje sriuboje susitinka turbūt visi skoniai, dėl kurių patiekalai mums atrodo ypatingai gardūs: saldumas, rūgštumas, švelnus karstelėjimas. Tikrai nustebinsite draugus. Kubeliais supjaustome ir atskiruose dubenėliuose atidedame morkas, batatus, svogūną, pankolį ir papriką. Puode pakaitiname aliejų,… Daugiau…

Varškės skarelės su obuoliais

(5)

Šios tešlos receptas atkeliavo dar iš tarpukario Lietuvos – jei turite knygą „Didžioji virėja“, pavartykite, tikrai rasite panašų receptą. Tokius sausainius kepdavo ir mūsų močiutės, ir mamos, mes tik šiek tiek patobulinome ir įsukome obuolio… Daugiau…

Aromatingas daržovių troškinys

(2)

Gaminame: išverdame ryžius, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Paprikas nuskutame daržovių skustuku (nebūtinai) ir supjaustome stambiais gabaliukais. Pievagrybius nulupame arba tik švariai nuplauname ir supjaustome ketvirčiais. Cukiniją supjaustome stambiais gabaliukais, pomidorus – pusiau. Susmulkiname česnakus, o… Daugiau…

Varškės pyragas su karamelizuotais bananais ir riešutais

(51)

Pirmiausiai, pasidarysime padą: sausainius ir riešutus sumalame kombainu. Sviestą ištirpiname ir supilame ant trupinių. Suspaudžiame į kepimo formos dugną. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 190C, maždaug 10 minučių, kad paskrustų ir paruduotų lengvai. Varškės masė:… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.