8241
Beatos virtuvė

Krevečių ir mangų karis

(1)

Žaibiškas patiekalas, kuriam pagaminti sugaišite vos 15–20 min. „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinys yra tikras skonio užtaisas, pasirengęs susprogti vos tik sumaišome jį su kokosų gėrimu. Šiame padaže maloniai įsitaiso krevetės ir saldūs prinokę mangai. Beje, krevetes galite keisti ir keptos ar virtos paukštienos likučiais. O mangus gali pavaduoti saldžios bulvės ar moliūgas. Labai… Daugiau…

Vieno kąsnio vakarėlis

(0)

Jei Kalėdos – daugiau namiškių šventė, tai dienos aplink Naujuosius metus gausios draugų, kaimynų ir kolegų susibėgimų. Smagu pasivaišinti, bet mišrainės ir kepti paukščiai jau tapę tokia kasdienybe… Norisi ko nors kitokio – lengvesnio skrandžiui,… Daugiau…

Gaivus keksas su marcipanais, vyšniomis ir aguonomis

(13)

Kas ragavo, tas sutiko – tai ne šiaip sau keksas. Tai neįtikėtinai skanus keksas! Sodrus marcipanas, gaivios rūgštelės suteikiančios vyšnios ir saujelė aguonų šį kepinį daro išskirtinį. Jis nė iš tolo neprimena sauso kekso, kuris… Daugiau…

Veršiena milanietiškai

(0)

Dar viena italų virtuvės klasika. Veršienos nugarinės, kumpio ar sprandinės gabaliukai plonai išmušami, pagardinami druska ir pipirais, tada merkiami į kiaušinių plakinį ir į džiūvėsėlius. Pažįstama? Man labai. Patiekdami italai būtinai į lėkštę deda skiltelę… Daugiau…

Greitas kalakutienos guliašo troškinys

(4)

Greitas kalakutienos guliašo troškinys – itin tiks alkaniems vakarams, ir dar labai tikėtina, kad ir mažiesiems patiks, nes šis apkepas/troškinys su mažais makaroniukais.

Su pankoliais keptos bulvės

(0)

Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir gaiviu kaparėlių rūgštumu tikrai suteiks sotumo ir jaukumo jausmą. Bulves… Daugiau…

Beatos virtuvė – juodos duonos tortas

(0)

Receptas iš senos receptų knygos, tokį – juodos ruginės duonos tortą kepiau prieš 2 metus, įteikiau Prezidentei, o dabar vėl prisiminiau.

Beatos Virtuvė – zrazai

(0)

Zrazai – vienas seniausių patiekalų, išlikusių iki šių dienų, puikavosi ir ant Radvilų stalo, ir tarpukario restoranuose buvo gerbiamas.

Ruginiai blynai su 3 pagardais

(0)

Nuostabūs ruginiai blynai, kas valgė, negailėjo komplimentų. Tiks įvairiems šventiniams pietums arba lėtiems savaitgalio rytams.

Makaronai su brokolių padažu

(0)

Brokolinara arba makaronai su brokolių ir pievagrybių padažu. Greitas, daržovingas ir sotus patiekalas, kai nesinori mėsos.

Varškėtukai su avižiniais miltais

(1)

Dar vienas nerealus ir sveikuoliškas varškėtukų receptas – su kokosų drožlėmis ir viso grūdo avižiniais miltais Malsena.

Beatos Virtuvės DARŽO duonos apkepas

(0)

Ar žinojot, kad duona gali būti naudojama ne tik sumuštiniams? Beatos Virtuvės daržo duonos apkepas visiems gyvenimo atvejams – ir pusryčiams, ir vakarienei.

Kugelis su lašiša ir varške

(1)

Puikiausias kugelis su lašiša ir varške.

Taukšt ir vakarienė – spageti makaronai su kalakutiena

(1)

Tiems, kas neturi daug laiko, o valgyti tai nori. Klasikiniai spageti makaronai, pagardinti kalakutiena, morkomis, saulėje džiovintais pomidorais bei mocarela.

Taukšt ir vakarienė – sriuba su kalakutienos kukuliais

(2)

Skani ir šildanti sriuba – gera dovana ir sau, ir šeimai.

Taukšt ir vakarienė – kalakutienos kukuliai

(2)

Tikiu, kad būna dienų, kai vakarienei norisi kažko šilto ir naminio, bet nesunkiai pagaminamo. Kalakutienos kukuliai su bulvių koše – puikiausia išeitis.

Džiovintais vaisiais įdaryta kalakuto krūtinėlė

(0)

Kalakutiena super puikiai tinka pavasariui – lengva, sveika ir skanu. Ir jūsų lėkštėje šiandienos vakarienei gali puikuotis „Voila!“ kalakutienos krūtinėlės kepsnys įdarytas džiovintais vaisiais su keptu žiediniu kopūstu ir žaliomis salotomis….Tikras pavasaris!

Taukšt ir vakarienė – kalakutienos kepsniai

(0)

„Santa Maria“ takų pyragas – kai nesinori vynioti tortilijos ar ilgai stovėti prie keptuvės kepant kesadilijas, štai, viską sudedi ir kepi, o jau gardumas!

Raudonasis karis su krevetėmis

(0)

Jei jūs esate iškankinti draugų nuotraukų iš Tailando, Indonezijos ar Filipinų – nebesikankinkite, o susikurkite spalvingą Aziją savo virtuvėje! Paneng Curry yra populiarus dalykas Tailande ir Indonezijoje. Atidarai maišelį, pakepi su mėsa, žuvimi ar daržovėmis,… Daugiau…

„Summer rolls“ su antiena

(2)

Azijos skoniai  vis dažniau atkeliauja ir ant mūsų stalų. Labai gaivus, lengvas užkandis. Galite gaminti ir su krevetėmis ar tik daržovėmis. Morkas nuskutame ir sutarkuojame vidutinio dydžio nelabai plonais šiaudeliais. Agurkus taip pat supjaustome šiaudeliais,… Daugiau…

Velykiniai hitai

(2)

Žurnale – visas šviežias Velykinis meniu. Šiais metais stengiausi, kad jis būtų lengvas, paprastas, minimalus ir su suskaičiuotomis kalorijomis, nes, žinote, atsakomybė vis tik, kai jau parašai didžiausią straipsnį apie tai, kaip suplonėjai. Nežinau, kaip… Daugiau…

Kišas arba paprastai nepaprastas pyragas

(1)

Kai norisi kažko greitai, bet šiek tiek neįprastai ir lengvai – renkuosi kišą. Kišas tai toks nesaldus pyragas, o į vidų dedu viską, ką randu šaldytuve. Šis gražuolis lengvai transportuojamas ir tikrai gali būti piknikų… Daugiau…

Ką valgo kūdikiai, kai jau beveik nebe kūdikiai

(38)

Tai štai, kaip viskas einasi: a) laikas bėga labai greitai – kosminiu greičiu, tuoj bus pirmasis gimtadienis; b) Hariukas, būdamas 5 su trupučiu mėnesių, pradėjo valgyti ne tik mamos pieną; c) Labai noriai valgė viską… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.