Užverdame pieną, sudedame prieskonius ir tada – ryžius. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame puodą stovėti keletui valandų arba per naktį. Nebūtina ryžių mirkyti, bet kitaip labai ilgai reikės stovėti prie puodo ir maišyti, kol išvirs. Kai ryžiai išbrinks, verdame ant nedidelės ugnies ir vis maišome. Reikia, kad ryžiai beveik pasileistų ir susiurbtų visą pieną…. Daugiau…
Elektriniu smulkintuvu pulsavimo režimu susmulkiname riešutus iki trupinių. Ten pat sudedame džiovintas spanguoles ir dar kelis kartus papulsuojame, kad viskas pradėtų kibti. Galiausiai supilame virš garų vonelės išlydytą šokoladą ir darkart viską išsukame, kad susimaišytų…. Daugiau…
Pasiruoškime pyragą: Lazdyno riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad išryškėtų riešutų skonis ir lengvai nusiluptų jų luobelės. Paskrudintus ir nuluptus lazdyno riešutus sumalkite virtuviniu kombainu ar kavamale iki rūpių miltų… Daugiau…