Spausdinti

Daržovingi ir maistingi apkepti basmati ryžiai su anakardžiaias, kukurūzais ir brokoliais. Labai skanu valgyti vienus, bet jei suporuostie su koku indišku kariu – nusimato tikra puota! Šiam patiekalui naudojami jau išvirti basmati ryžiai, geriausia, jei jie bus jau pilnai atvėsę ir išdžiūvę.

Basmati ryžiai su brokoliais ir anakardžiais

0
komentarai
0

Reikės:

Pusė brokolio
400–500 g virtų ryžių (apie 150 g nevirtų)
2 šaukštai aliejaus
1 aitrioji paprika
1 šaukštelis garam masalos
4 šaukštai kokosų drožlių
1 stiklinė konservuotų kukurūzų
2 šaukštai sezamų sėklų
3 šaukštai anakardžių
Druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Gabalėliais supjaustome ir keptuvėja ant šlakelio aliejaus apkepame brokolį. Šalia į keptuvę metame smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Ant viršaus beriame garam masalos prieskonių mišinio, išmaišome ir dar trumpai pakepame, kad brokolių žedynai šiek tiek apskrustų, bet daržovė išliktų traški.

2

Keptuvėje daržoves nustumiame į vieną šoną, į laisvą kraštą pilame dar truputį aliejaus ir jame apkepame sezamų sėklas su anakardžiais kol lengvai paruduos. Kai tai nutinka, sumaišome su daržovėmis, pagardiname druska ir kokosų drožėmis.

3

Į keptuvę beriame nusunktus saldžiuosius kukurūzus, išmaišome. Galiausiai sudedame virtus atvėsusius ryžius ir darkart gerai išmaišome, leidžiame jiems sušilti. Prieš patiekiant galima pagardinti kalendrų lapeliais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą