Spausdinti

Saulėtus, gurmaniškais patiekalais garsėjančius kraštus primenantis pyragas-apkepėlė. Jam iškepti užteks 30 minučių. Tiks neštis į darbą ar į svečius, nes skanus ir tik ką iškeptas, ir visiškai atšalęs.

Kepame pyragą: sluoksniuotą tešlą guldome ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kraštus šiek tiek užlenkiame ir prispaudžiame, suformuodami rėmelį. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

Dešrą plonai suraikome. Riešutus sukapojame. Iškepusią tešlą ištraukiame iš orkaitės (nieko baisaus, jei ji šiek tiek pasipūtusi, vėsdama susileis). Šaukšteliu plonai ją patepame varškės užtepėle, taip pat plonai užtepame figų džemo ir išdėliojame dešros gabalėlius. Patrupiname pelėsinio sūrio ir užberiame riešutų.

Šauname atgal į karštą orkaitę ir kepame dar 10 minučių. Ištraukę palaukiame, kol atvės, ir pagardiname gražgarsčių lapeliais.

Atviras pyragas su čorisu, pelėsiniu sūriu ir figų džemu

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
100–150 g čoriso
100 g mėlynųjų pelėsių sūrio
80–100 g (varškės užtepėlės) tepamosios varškės
kelių šaukštų figų džemo
50 g lazdynų ar migdolų riešutų
saujos gražgarsčių papuošti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kepame pyragą: sluoksniuotą tešlą guldome ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kraštus šiek tiek užlenkiame ir prispaudžiame, suformuodami rėmelį. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

2

Dešrą plonai suraikome. Riešutus sukapojame. Iškepusią tešlą ištraukiame iš orkaitės (nieko baisaus, jei ji šiek tiek pasipūtusi, vėsdama susileis). Šaukšteliu plonai ją patepame varškės užtepėle, taip pat plonai užtepame figų džemo ir išdėliojame dešros gabalėlius. Patrupiname pelėsinio sūrio ir užberiame riešutų.

3

Šauname atgal į karštą orkaitę ir kepame dar 10 minučių. Ištraukę palaukiame, kol atvės, ir pagardiname gražgarsčių lapeliais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą