8241
Beatos virtuvė

Gruziniška charčio sriuba

(30)

Klasikinė charčio sriuba visuomet verdama iš jautienos. Net jos pavadinimas, išvertus iš gruzinų kalbos, reiškia „jautienos sriuba“. Tai rūgštoka, aštroka ir aromatinga sriuba. Ją itin mėgstama valgyti šaltuoju metų laiku arba labai išalkus kelionėje. Nors gruzinų kultūroje sriuboms ant stalo vietos palikta mažai, charčio galima rasti kiekvienos kavinės ar restorano valgiaraštyje. Man šį receptą atsiuntė… Daugiau…

Aštri žirnių sriuba

(0)

1. Ant ugnies palaikome aitrųjį pipirą, kad iš visų pusių truputį pajuoduotų – tokiu būdu sriuba įgaus ryškesnio skonio. 2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname puode su trupučiu aliejaus. 3. Smulkiai supjaustome imbierą… Daugiau…

Aštri moliūgų sriuba su krevetėmis

(0)

1. Į maisto kombainą sudedame čili pipirą, česnaką, imbierą, mėlynąjį svogūną, laimo žievelę, pomidorų pastą, žuvies padažą, maltą kuminą, ciberžolę ir įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių. Viską sumalame. 2. Supjaustome kubeliais kvapnųjį moliūgą. 3. Gerai įkaitiname… Daugiau…

Chili sriuba arba kai norisi pakelti ūpą

(64)

Šios sriubos nereikia įmantriai pristatyti. Pakaks pasakyti tik tiek, kad ji tiršta kaip troškinys ir… demokratiška. Kitaip tariant, į šią sriubą galima dėti daugybę pačių įvairiausių ingredientų ir tokiu būdu įtikti skirtingiausių skonių žmonėms. Sriuba… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.