Spausdinti

Arbata su prieskoniais

0
komentarai
28
Porcijos
4 asm.

Reikės:

50-100 g juodosios arbatos
1 apelsino
kelių cinamono lazdelių
kelių rozmarino šakelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Švariai po karštu vandeniu nuplauname apelsiną ir daržovių skustuku nulupame jo žievelę. Žieveles kuo smulkiau sukapojame peiliu ir subėrę į skardą pašauname į 120-130 laipsnių karščio orkaitę geram pusvalandžiui. Vis patikriname, kad žievelės nesudegtų.

2

Sudžiūvusias žieveles sumaišome su arbatžolėmis.

3

Grūstuvėje pasmulkiname cinamono lazdeles (galima jas pakapoti ir peiliu ar mėsos plaktuku). Cinamono gabaliukai turi būti panašaus dydžio kaip arbatžolės. Juos taip pat sumaišome su arbatžolėmis.

4

Nuskabome rozmarino lapelius nuo šakelių, beriame į arbatos mišinį ir dar kartą viską sumaišome.

5

Paruoštą arbatą supilame į dovanų maišelį ar dėžutę.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. tikrai, buvo didziausias klausimas, kur rasti tu maiseliu 🙂 utenoje pas mus nieko nera 🙂 reikes nueiti i skonis ir kvapas parduotuve, gal ten gausim, o tada jau gaminsim dovanas 🙂 aciu labai!!! 🙂

  2. O as tai maisysiu zaliaja arbata su citrinu zievelem, migdolu drozlem ir sokolado trupineliais 🙂 Bus sauni dovana draugei 🙂

  3. Sveiki! Išbandžiau – gavosi puiki, prieskoninga arbata. Kadangi planuoju jos padovanoti šeimynos nariams ir draugams, norisi kuo gražiau supakuoti. Gal galėtumėte parekomenduoti, kaip tai padaryti pačiai, arba kur nusipirkti celofaninių ar kitos medžiagos maišelių arbatai ir sausainiams pakuoti? Didelis ačiū iš anksto! : )

  4. Dariau sia paprastai ir lengvai padaroma arbatele. Tiesa neragavau, nes dovanojau, bet sake,kad tikrai skani 🙂 As dar kokoso drozliu idejau. Aciu, Beata uz visas idomias idejas 🙂

  5. Labuka, as katik dariau man ryt muge. Labai skani! 🙂 As nedejau rozmarinu. Dejau dziovintu abrikosu, dziovintu obuoliu. Ir man visai skaniai gavosi! 🙂

  6. Sveiki. Norėčiau paklausti, ar galima būtų dėti citrinos žievelę ir truputį imbiero, vietoje apelsino žievelės ir rozmarino?

  7. Netyčia vietoj rozmarino nusipirkau raudonėlių (nežinau, kaip čia apsižioplinau.. 🙁 ) . Ar tiktų, jei dėčiau juos?

  8. sveiki 🙂
    sumaišius ir paruošus arbatą iš prieš priemonių, kiek nurodėtę (tarkim, juodos arbatos imta 100g), kiek tokių maišelių gaunasi?

  9. Kaip manote, kiek ilgai galima laikyti tokią arbatą? Man nerimą kelią dedami žali rozmarino lapeliai… Ar jie nesuvysta, nepradeda pelyt ar dar kas nors darytis? O gal tiesiog gražiai sudžiūva ir šią arbatą maišely galima laikyti kelis mėnesius ir ilgiau?

Rašyti komentarą