Spausdinti

Apelsinų actas, gardiems salotų užpilams gaminti

0
komentarai
14
Porcijos
4 asm.

Reikės:

4-5 vidutinio dydžio apelsinų
1 šaukšto medaus
balto vyno acto
kelių šakelių šv. rozmarino
2 džiovintų čili pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Apelsinus nuplauname po karštu vandeniu, perpjauname pusiau, išspaudžiame sultis ir supilame jas į puodą. Įpjaustome ir šiek tiek žievelės.

2

Kuriame ugnį, į sultis įmetame 2 rozmarino šakeles ir 2 džiovintus čili pipirus. Kai sultys užverda, sumažiname ugnį ir paverdame apie 20 min., kol skystis ims tirštėti. Jo šiek tiek ir nugaruos.

3

Pavirtas sultis nukošiame į kitą puodelį ant viryklės. Įdedame šaukštą medaus ir įpilame balto vyno acto – tiek pat, kiek yra sulčių ir viską maišome ant viryklės iki užvirimo. Galima paskaninti druska.

4

Paruoštą actą supilame į buteliuką. Iš taip pagaminto acto labai gardu paruošti užpilą salotoms, sumaišant jį lygiomis dalimis su alyvuogių aliejumi.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Koks kiekis gaunasi is nurodytu proporciju? Nezinau kokio dydzio buteliukus pirkti… 🙂

  2. Sveiki, noriu pasiteirauti, o kiek toks actas gali issilaikyti sandariai uždarytas? Ačiū už atsakyma

  3. Sveiki, noriu pasiteirauti, o kiek toks actas gali issilaikyti sandariai uždarytas? Ačiū už atsakyma

  4. Gal ir kvailai nuskambes klausimas,bet kur galima isigyti tokiu nedideliu buteliuku?gal Vilniaus akropolyje kur nors parduoda?

  5. tokiu ivairiu buteliuku yra pirkti ten kut yra pilstomas aliejus, bent jau Klaipedoje maciauir isigijau Big 1, arba Naujajame turguje prieskoniu parduotuveje, ten kur prekiauja vaisiais.

Rašyti komentarą