Spausdinti

Tai ryžių pudingo giminaitis, tik lietuviškesnis, skanesnis, macnesnis. Labai rekomenduoju išmėginti, ypač, jei jūsų patiekalų – favoritų sąraše ryžių pudingas užima garbingą vietą. Šis, apelsininis perlinių kruopų – labai skanus ir naujesnio skonio. Iš nurodyto produktų kiekio sočiai pamaloninsite keturis smagurius, o jei kas liks – bus puikūs pusryčiai (tik jau be sirupo).

 

Apelsininis perlinių kruopų pudingas

0
komentarai
6
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Pudingui:

1 šaukšto sezamo sėklų
1 1/2 šaukšto drėgno tamsaus cukraus
125 g perlinių kruopų
750 ml pieno (labai skanu ir su ryžių ar avižų pienu)
1/2 vanilės ankšties
1/2 citrinos žievelės
1 apelsino žievelės
druskos
20 g tahini pastos

Sirupui:

1 vidutinio dydžio apelsino
40 g cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kai jau sumanysite gaminti, išvakarėse pamerkite perlines kruopas vandenyje ir laikykite pernakt.

2

Gaminame sirupą: gerai nuplauname apelsiną (aš plaudama naudoju sodą) ir nulupame žievelę morkų skustuku taip, kad juostelės išeitų gana ilgos. Sudedame žieveles į nedidelį puodelį, supilame cukrų ir užpilame 70 ml vandens. Užkaičiame ir paverdame, vis maišydami, kol ištirps cukrus. Tikrai neužtruks ilgiau nei minutę.

3

Apelsinui nupjauname galus, peiliu nulupame ir išpjaustinėjame skilteles taip, kad būtų švarios, be baltos odelės (aš vis tai darau virš lėkštelės, kad išbėgusias sultis galėčiau gražinti į sirupą). Kai puodelis su sirupu nukeltas nuo ugnies, įdedame apelsino skilteles ir jų sultis į sirupą. Išmaišome ir atidedame.

4

Perlines kruopas perplauname vandeniu ir nukošiame. Suberiame į puodą, užpilame pienu, įberiame cukraus, išskrostą vanilės ankštį. Nutarkuojame citrinos ir apelsino žieveles. Įberiame žiupsnį druskos. Užverdame, kol pradės burbuliuot, tada sumažiname iki vidutinės kaitros ir leidžiame virti apie 40 minučių ar ilgėliau, kol žievelės bus minkštos. Netingėkime ir vis pamaišykime, nes kruopos gan greit sugers skystį ir masė bus tiršta. Jeigu ji per daug tiršta, svyla, įpilame dar šlakelį pieno. Nukeliame nuo ugnies.

5

Sezamų sėklas rekomenduoju paskrudinti keptuvėje, nes būna dar labiau kvapnios ir skanesnės. Kai paskrudinsite, sutrinkite ar blenderiu, ar rankine trintuve.

6

Iš pudingo išimame vanilės ankštį ir jau galime serviruoti. Uždedame šaukštelį tahini pastos, užpilame sirupo, įdedame apelsino skilteles ir pabarstome sezamo sėklomis. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Kad visiškai šio autoriaus receptas…. Ir jis tikrai skanus, tačiau galėtumėte parašyti, kad jis visgi priklauso kitam šefui.

Rašyti komentarą