Spausdinti

Tai tikrai ne kasdienė vakarienė, tačiau juk kartais jaučiamės nusipelnę ir tokių. Šis padažas tinka ne tik su antiena. Keptas vištos ar kiaulienos šmotelis tikrai neįsižeistų aplietas tokiu padažu.

IMG_3229

Anties krūtinėlė su vyšnių padažu

0
12
Porcijos
3 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

2 anties krūtinėlių
Šlakelio alyvuogių aliejaus arba nedidelio gabaliuko sviesto
200 g šaldytų vyšnių be kauliukų
150 ml raudono vyno
1 v.š. balzamiko
1 kupino šaukštelio medaus
Šakelės rozmarino
Druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Anties krūtinėlės pusę su odele peiliu šiek tiek įpjauname keliose vietose it ruoštumėtės žaisti kryžiukus nuliukus. To reikia, kad riebalai, esantys po odele, ištirptų ir odelė suskrustų. Papipiriname ir padruskiname paukštieną ir dedame kepti odele žemyn į įkaitintus riebalus. Greta galite įmesti rozmarino šakelę.

2

Kepame apie 5-7 minutes (priklausomai nuo krūtinėlių dydžio) neversdami. Antienos poodžio riebalams aptirpus ir paukštienai apskrudus, apverčiame krūtinėlę ir dar pakepame 3-5 minutes, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio ir jūsų pageidaujamos mėsos temperatūros.

3

Baigę kepti jokiu būdu nepjaustome, o pridengiame inde folija ir leidžiame šiek tiek pravėsti. Šio proceso metu mėsa sugeria išsiskyrusias sultis ir todėl būna minkštesnė, sultingesnė. Krūtinėlę iškart prapjovus, iš jos išbėgtų visas skonis.

4

Kol mėsa ilsisi, imamės padažo. Nupilkite iš keptuvės maždaug pusę išsiskyrusių riebalų (juose apskrudintos bulvės bus išskirtinio skonio), kad liktų ne daugiau nei 2 šaukštai. Pilame vyną ir leidžiame paburbuliuoti ant stiprios ugnies, kad išgaruotų alkoholis.

5

Tada pilame balzamiko actą, dedame medų, druską ir pipirus ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol padažas pradeda tirštėti ir artėti prie pageidaujamos konsistencijos.

6

Tada suberiame šaldytas vyšnias (jei pageidaujate galite pasmulkinti) ir leidžiame joms pasišildyti ir suminkštėti (apie 3-5 min.) ant nedidelės ugnies. Paragaukite, ar skonis subalansuotas – netrūksta nei rūgštelės, nei saldumo, druskos.

7

Patiekite griežinėliais pjaustytą krūtinėlę su pora šaukštų aromatingo vyšnių padažo.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveika Beata 🙂 atrodo nuostabiai šis patiekalas, tik man kilo klausimas bulvės pakepintos tame padaže jos turi priklausyti prie šio patiekalo ir jei taip kaip jas iškepti tame padaže,kadangi dar tik pradžiamokslė aš nelabai žinau 🙂

  2. Laba diena,
    Kaip tik šiandien bandysiu šį receptą, tačiau apsikvailinau ir padažui nusipirkau spanguolių, o ne vyšnių, tad norėjau paklausti gal galima jas apkeisti šį kartą nesugadinant skonio, ar vis dėlto reikia lėkti į parduotuvę ir pirkti vyšnių?
    Būsiu baisiai dėkinga jei gausiu atsakymą 🙂

  3. Šiandien išbandem gavosi super 🙂 tik vietoj vyšnių naudojom juoduju serbentų uogiene tiko irgi labai. Dėkui už nuostabu receptą.

  4. atrodo prabangiai, bandysiu rytoj sveciams pagaminti. Kas dar tiktu prie antienos plius? be bulviu 🙂

Rašyti komentarą