Kreminė varškė ir traškūs riešutiniai trupiniai kuria tobulą derinį, o aguonos šiam ypatingai skaniam, nesudėtingai pagaminamam tortui suteikia dar daugiau šventiškumo ir kalėdinės nuotaikos. Elektriniu smulkintuvu smulkiai sumalame lazdynų riešutus ir sausainius. Į juos supilame lydytą sviestą, įberiame žiupsnį druskos ir gerai išmaišome. Drėgnus trupinius suberiame į 24 cm skersmens atsegamą kepimo formą ir rankomis… Daugiau…
Aguonų per Kūčias ir Kalėdas turi būti daug. Čia yra dar viena pyrago su aguonomis variacija. Skanus bus ir be karūnos, jei bijote termiškai neapdoroto kiaušinio baltymo. Pyragas drėgnas, jame stipriai juntami riešutai ir razinos,… Daugiau…
Kūčios ir Kalėdos pasįžymi tuo, kad ant stalo nugula tokie patiekalai, be kurių neįsivaizduojamos gražiausios metų šventės. Tokia ir ši silkė. Pabandykite, ir daugiau jūsų šventės be jos neapsieis. Augonos ir cinamonas šiame patiekale tik… Daugiau…
Prekmurska gibanica, kepinys, kilęs iš Slovėnijos, Prekmurje regiono. Tai Vidurio Europoje gan dažnai sutinkamas pyragas, kuris gaminamas sluoksniuojant ploną tešlą su aguonomis, įvairiais vaisiais ar uogienėmis, varške ir riešutais. O man jis kažkiek primena mūsų… Daugiau…