Spausdinti

 

 

 

Vištiena su riešutais, brokoliais ir cukruotu imbieru

0
komentarai
7
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
12 min.

Reikės:

400 g vištienos krūtinėlės
1 morkos
1 nedidelio brokolio
1-2 šaukštų kokoso aliejaus
2 skiltelių česnako
1 šaukšto hoisin (sojų ir sezamo) padažo (galima keisti į sojos arba saldų čili padažą)
1-2 šaukštų sojos padažo
pusės citrinos sulčių
3 gabaliukų cukruoto imbiero
1-2 šaukštų apelsinų sulčių
1-2 šlakelių „Ume plum seasoning“ (čia toks raugintų sūdytų slyvų skystis ir rūgštus ir sūrus vienu metu, pirkti būna sveiko maisto parduotuvėse, jei nėra, keisktie tiesiog sojos padažu ir citrina)
saujos riešutų
šlakelio kepintų sezamų aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pirmiausia vištiena:  supjaustome krūtinėlę mažais gabaliukais. Pašlakstome sojos padažu, pusės citrinos sultimis, druska ir baltaisiais pipirais.

2

Į keptuvę pilame kokoso aliejų (galima naudoti ir kitokį), tada dedame vištieną ir penkias minutes maišydami pakepam. Išimame iš keptuvės, dabar – daržovių laikas!

3

Morkas ir brokolius stambiai supjaustytus dedame į keptuvę. Ten pat įmetame ir riešutų saują, dar truputį kokosų aliejaus, jei atrodo, kad trūksta. Ir šalia dedame česnako skiltelę susmulkintą (galima dvi) ir susmulkintą cukruotą imbierą. Viską kepame ne ilgiau kaip 4 minutes.

4

Tada sudedame atgal  į keptuvę mėsą ir kepame dar dvi minutės. Pabaigai įpilame šaukštą „Hoisin“, šaukštą sojos, kepintų sezamų aliejaus, nuostabiam kvapui. Dar įpilam likusios citrinos sulčių ir pusės apelsino sulčių. Pamaišome.

5

Na, štai ir viskas! Prašom! Aš tai dar čili aliejaus, ar tiesiog – aitriųjų paprikų tokios tyrelės iš Kalabrijos turiu, bet čia jau tik sau, o ne į bendrą keptuvę.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Tik ka papietavom! Skanumas neispasakytas! Tik as dejau daug daug darzoviu, ir siek tiek mesytes. Das pridejau bambuko daigu ir pievagrybiu. Aciu- greita skanu ir sveika! Vyra liko suzavetas mano-(Tavo) gabumais! 🙂

Rašyti komentarą