8241
Beatos virtuvė

Šokoladinis biskvitas su kremu / Chocolate sponge with chocolate custard

(5)

Iš tiesų - paprasta ir skanu. Ir be to, šokoladas – visus nuginkluoja… Tokio kiekio užteko šešiems žmonėms plius vienam vaikui. Ir vienam besočiui pakartotinė porcija.

Reikės:
  • Tešlai:
  • 4 kiaušinių
  • 4 šaukštų cukraus smulkaus
  • 3 šaukštų miltų (ne per daug kupini)
  • 1 šaukštų, kakavos
  • 0.5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 40 g sviesto
  • Šokoladiniam padažui:
  • 200 ml grietinėlės
  • 150 ml pieno
  • 100 g šokolado
  • 1 šaukšto krakmolo
  • 4 šaukštų cukraus
  • 3 kiaušinių tryniai

 

Biskvitą kepiau jau patį įmanomai lengviausią (ne gamybos, bet skonio prasme), kur sviestas pabaigoje įmaišomas jau lydytas, kur daug kiaušinių ir mažai miltų, dar kartais genoese sponge vadinasi tokio tipo biskvitas…

 

Kaip paruošti:

  1. Kiaušinius išplakti labai labai stipriai iki baltumo visiško su cukrum.
  2. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius bent tris kartus persijoti. Tada atsargiai sudėti pusę miltų ir juos atsargiai įlankstyti į tešlą. Taip, kad neišmuštumėt viso to puikaus oro, kurį įplakėm į kiaušinius…
  3. Kai pusė bus įlankstyta, tada kitą pusę įlankstyti.
  4. Pabaigoje įlankstyti lydytą sviestą. Vėlgi labai atsargiai. Aš pilu prie dubens kraštų ir atsargiai, aštuonetu keliu ir maišau su šaukštu. Bet nepermaišyti.
  5. Supilti į formą, aš kvadratinę ėmiau. (Bet nuotraukoj – tai, kas liko – liekaną iškepiau mažame indelyje, nes kai svečiai ateina, aš nešaldau jų maisto ir nesikvailinu prieš tai fotografuodama.) Kepti 180 C apie 25 minutes.

Tokio kiekio užteko šešiems žmonėms plius vienam vaikui. Ir vienam besočiui pakartotinė porcija.

Chocolate custart / Šokoladinis kremas/ padažas

Kaip paruošti:

  1. Trynius išplakti iki baltumo su cukrumi ir krakmolu.
  2. Pieną ir grietinėlę supilti į puodelį ir kaitinti, ten pat sudėti šokoladą, ištirpinti jį piene ir grietinėlėje, bet maišyti, kad šokoladas neprisviltų prie dugno. Ir neužvirti viso reikalo, bet būtų labai arti iki virimo…
  3. Tada supilti pieno ir šokolado tirpinį ant kiaušinių, intensyviai maišant. Tada viską pilti atgal į tą patį puodelį ir maišant kaitinti, kol kremas sutirštėja.

Galima iš karto ant karšto pyrago pilti karštą kremą ir skanauti… Arba, kaip ir sakiau, viską atšaldyti ir valgyti, kai jau reikia… Vakarienės ar pietų pabaigoje…

Va tiek to mokslo, bet paprasta ir skanu…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4,09 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Austėja parašė:

    Sveika Beata,Nors man tik 12,bet LAAABBAI mėgstu gaminti..Galiu nuoširdžiai pasakyt,kad daugelis mano padarytu skanuumyynu yra iš tavo laidos,ar šito internetinio puslapio.Per kalėdas užsiprašiau tavo knygos,ir paaagaaaliau ja gavau! Nors tik viena….
    Taipogi dariau Karamelizuotus riešutus…Uchh daug vargo buvo 😀 nes cukrus labai manes neklause :D:D Bet jie buvo nerealiai skanūs!
    Nors ir neturiu tų visokiu įvairiausiu prieskonių ar daržoviu,dažniausiai juos pakeičiu kitais 🙂
    Nors šiuo laišku,manau nieko nepasakiau,bet norėjau,kad Jūs sužinotumėt,kad Lietuvoj yra daug jaunų mergaičių kurios,manau seka Jūsų pėdomis (receptais:D)
    Žodžiu Jūs Nereali ! 😀 🙂

  2. Giedrius parašė:

    Turetu buti skanu

  3. Giedrius parašė:

    o jeigu formeliu neturi

  4. Giedrius parašė:

    O jeigu formeliu neturi ka daryt

  5. veila parašė:

    mes su drauge gaminome bet pas mus vietoj biskvito isejo plykitos bandeles kurios orkaiteje issipute kaip balionai ir vietoj kremo isejo glajus

    11 metu

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.