Iš tiesų pirmas šių salotų variantas buvo su mango vaisiumi, ir mango vaisius tikrai yra rojaus vaisius, bet tik ne visada šaltuose kraštuose jį pavyksta gauti tinkamai prinokusį.
Sunokęs mango yra minkštas ir trapus, greitai juoduoja, tad jį paprastai perkame kietoką ir tuomet jis sau kantriai turi laukti kur nors vaisių dubenyje, kol prinoks ir suminkštės. Tai reiškia, kad kartais nuo mango nupirkimo iki salotų paruošimo įsiterpia net kelios dienos laukimo. Ne visi mes tokie geri planuotojai, tad rudenį mango vaisių puikiai pavaduoja ne mažiau gražesnė ir gardesnė, mūsų kraštuose plačiai paplitusi slyva. Jų taip pat būna įvairių rūšių, labiausiai mums pažįstamos yra gelsvos ir mėlynos. Šiose salotose siūlau naudoti abi arba vienos rūšies, tik reikėtų slyvas rinktis truputį kietesnes, o jei jau gerai prinokę, tai atsargiau pjaustyti, kad nesutižtų. Patikėkite gaunasi tikrai puiki šių salotų ingridientų dermė – slyvos salsvos, turtingas „Fetuva“ sūris, kumpis suteikia dar ryškesnio sūrumo ir traškesiu pasidalina, o viską į vieną aromatingą dermę sukviečia saldžiarūgštis medaus ir citrinų užpilas su kvapniaisiais čiobreliais…
Dariau su tuo, ką radau namie- kriaušėmis vietoj slyvų, skonis nuostabus
[…] Štai čia – ir Pylimo, ir Ogmios restorane yra mano salotos su mango ir feta, ir parmos kumpiu (šių salotų variacija yra ir mano receptuose), receptas dar iš antrosios knygos. Ir patys galite namie […]
Labai skanios salotos, super, patiko visiems svečiams gaminsiu rudeni dar