8241
Beatos virtuvė

Salotos su slyvomis, traškiu kumpiu ir fetuvos sūriu

(3)
Reikės:
  • Salotoms:
  • 100 g salotų lapų mišinio
  • 5-6 slyvos
  • 5-6 juostelės vytinto kumpio
  • 150 g sūrio „Fetuva“
  • Užpilui:
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 4 arbatiniai šaukšteliai medaus
  • 0.5 citrinos žievelės
  • šakelės šviežio čiobrelio
  • druskos (nebūtinai, nes Fetuva ir kumpis sūrūs)

Iš tiesų pirmas šių salotų variantas buvo su mango vaisiumi, ir mango vaisius tikrai yra rojaus vaisius, bet tik ne visada šaltuose kraštuose jį pavyksta gauti tinkamai prinokusį.

Sunokęs mango yra minkštas ir trapus, greitai juoduoja, tad jį paprastai perkame kietoką ir tuomet jis sau kantriai turi laukti kur nors vaisių dubenyje, kol prinoks ir suminkštės. Tai reiškia, kad kartais nuo mango nupirkimo iki salotų paruošimo įsiterpia net kelios dienos laukimo. Ne visi mes tokie geri planuotojai, tad rudenį mango vaisių puikiai pavaduoja ne mažiau gražesnė ir gardesnė,  mūsų kraštuose plačiai paplitusi slyva. Jų taip pat būna įvairių rūšių, labiausiai mums pažįstamos yra gelsvos ir mėlynos. Šiose salotose siūlau naudoti abi arba vienos rūšies, tik reikėtų slyvas rinktis truputį kietesnes, o jei jau gerai prinokę, tai atsargiau pjaustyti, kad nesutižtų. Patikėkite gaunasi tikrai puiki šių salotų ingridientų dermė – slyvos salsvos, turtingas „Fetuva“ sūris, kumpis suteikia dar ryškesnio sūrumo ir traškesiu pasidalina, o viską į vieną aromatingą dermę sukviečia saldžiarūgštis medaus ir citrinų užpilas su kvapniaisiais čiobreliais…

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Ant skardos ištiesiame kepimo popierių ir kumpio juosteles. Šauname į orkaitę ir kepame apie dešimt minučių, kad suskrustų ir sutvirtėtų. Kumpį galima paskrudinti ir keptuvėje. Tokiu atveju įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir į įkaitintą keptuvę sudėkite kumpio juosteles. Kepkite, kol kumpis paskrus, susiraitys ir pasidarys traškus.
  2. Slyvas supjaustome griežinėliais ar kubeliais.
  3. Gaminame padažą. Sumaišome citrinos sultis su medumi (jei medus kietas, pašildykite prieš pradėdami gaminti padažą), įpilame aliejaus, įberiame žiurpsnį druskos, gerai išmaišome. Paragaujame, gal prireiks šiek tiek daugiau aliejaus, sulčių ar medaus. Padažą užbaigiame įtarkuodami pusės citrinos žievelę ir įdėdami šviežio čiobrelio lapelių.
  4. Montuojame salotas. Į lėkštę beriame mėgstamų salotų mišinio, ant viršaus – slyvų gabaliukus ir tuomet užtrupiname Fetuvos sūrio, dedame kumpio juosteles ir užpilame padažu.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Beata parašė:

    Labai skanios salotos, super, patiko visiems svečiams gaminsiu rudeni dar

  2. Indrė parašė:

    Dariau su tuo, ką radau namie- kriaušėmis vietoj slyvų, skonis nuostabus

  3. […] Štai čia – ir Pylimo, ir Ogmios restorane yra mano salotos su mango ir feta, ir parmos kumpiu (šių salotų variacija yra ir mano receptuose), receptas dar iš antrosios knygos. Ir patys galite namie […]

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.