Spausdinti

Cinamonas ir obuoliai – beveik neišskiriamas duetas. Dar labiau šį duetą paryškina citrinų žievelės, cukinijos suteikia malonios skonio pusiausvyros, tad ši uogienė niekada neatrodys per saldi. Vienodai gerai tinka ir prie varškės sūrio, ir lietinių ar vanilinių ledų.

Beatos obuoliu ir cukiniju uogiene

Obuolių ir cukinijų uogienė

0
komentarai
6
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

500 g cukinijų
500 g rūgštesnių obuolių
2- 3 citrinos (nebūtinai)
2 cinamono lazdelės
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 žiupsnis druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Obuolius ir cukinijas sutarkuokite šiaudeliais (arba burokine tarka), galime prieš tai cukinijas ir obuolius nulupti, bet jei labai tingime ir žievė nestora, galime ir nelupti.

2

Puode sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vanilinį cukrų ir cukrų uogienėms. Užkaitinkite, palaukite, kol pradės garuoti. Aš mėgstu rūgštelę, tai visur uogienėse naudoju citrinas, bet jūs galite jų ir atsisakyti, ypač jei obuoliai rūgštūs.

3

Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų su tikra vanile.

4

Virkite 15–25 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Ištraukite cinamono lazdelę (cinamono lazdeles galite pakeisti keliais gvazdikėliais ar 1–2 šaukšteliais cinamono). Palikite aušti maždaug 10 minučių.

5

Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite, uogienę per naktį palikite atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Išbandžiau ir aš, gavosi labai skaniai. Tik mano skoniui šiek tiek per saldu, kitą kartą dėsiu mažiau cukraus. Ačiū už receptą ☺

Rašyti komentarą