Spausdinti

O jei dar turite baravykų ir įkvėpimo paskaitykite apie šio recepto autorę Mariją ir jos dar vieną jos prigrybautų baravykų paruošimo būdą. Marinuoti Marijos baravykai.

 

Marijos Baravykų sriuba

0
komentarai
5
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1.5 litro vištienos sultinio
15 gražių baravykų (gali būti ir apvirti iš vakaro)
100 g šaltai rūkytos šoninės
saujelės perlinių kruopų
nedidelės svogūno galvos
morkos, kelių bulvių
sviesto pagal skonį
100 g natūralaus lydyto sūrelio
krapų arba petražolių
druskytės, pipiriukų, lauro lapo
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Užsiverdame pusantro litro višienos sultinio ir greitai, mažais gabaliukais susipjaustome šoninę ir svogūną. Kepame paeiliui: šoninė, tada svogūnas.

2

Sultinukas užvirė, metam ten perlines kruopas ir keptuvės turinį. Greitai pasismulkiname baravykus, skutam ir pjaustom kvadratukais morkas ir bulves. Viską į puodą.

3

Leidžiam pavirti 7-10 minutes. Į puodą, pagal skonį metam: druska, pipirai, lauro lapai. Aš į savo baravykų sriubą visada įdedu sviesto ir gerus du šaukštus natūralaus arba su skoniu lydyto sūrelio. Sriuba netrukus sutirštėja ir tampa mmmmmmmm kokia skani. Viskas. Prieš patiekiant į stalą pabarstom krapais ar petruškom.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labas, Beata norejau paklausti o jeigu aš šita sriubyte sutrynciau ir bacona idečiau ant pačio galo? kaip manot?

Rašyti komentarą