Spausdinti

Puikus ir lengvas desertas!

Kepti obuoliai portugališkai (Macas assadas)

0
komentarai
5
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas

Reikės:

6 obuolių (renetai)
2 šaukštų cukraus
Malto cinamono ir 6 cinamono lazdelių
3 šaukštų Porto vyno (kaipgi be jo)
2 šaukštų vandens
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Iš kiekvieno obuolio išimame graužtuką (didelis pagalbininkas šiuo atveju būtų kažkieno išgalvotas genialusis graužtukų išėmikas) ir vos įpjauname obuolius peiliu, kad šie kepdami nesutūptų, o gražiai išsišieptų.

2

Indo, kuriame keps obuoliai orkaitėje, dugną pabarstome cukrumi, ant jo tupdome obuolius.

3

Sumaišome cukrų su cinamonu ir įberiame į obuolio viduriuką, įkišame po trumputę cinamono lazdelę.

4

Apšlakstome obuolius vandeniu, Porto vynu ir kepame gerai įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 20 minučių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. pabandysiu šiandien ta patį padaryti su kriaušėmis, tik kriaušes nulupsiu ir neišiminėsiu graužtuko 😀 sėkmės man 😀
    p.s. įtariu, kad kriaušėms 20 minučių bus per daug…

  2. Kalbant/rašant taisyklingai lietuviškai būtų „graužtukų išėmiklis”, ne išėmėjas. Priesaga „ėj” vartojama kalbant apie žmones, o ne daiktus. : )

Rašyti komentarą