Spausdinti

Trumpas receptas sūrio dukrai – varškei – panaudoti. Varške ir špinatais įdaryti grybai orkaitėje, iškepti su sūrio kepure – puikus garnyras, užkandis ar net ir pagrindinis vegetariškas patiekalas, jei dar kokių skanių ryžių duotumėte šalia arba paprastą risotto.

 

 

Grybai, įdaryti varške ir špinatais su sūrio kepure

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Reikės:

4-8 portabelo grybų (atsižvelgiant į dydį ir apetitą)
200 g varškės
2 saujų špinatų (šviežių ar šaldytų)
1 kiaušinio
1 skiltelės česnako
druskos, pipirų
raudonėlių
bazilikų (šviežio ar džiovinto, arba pesto šaukštelio)
mocarelos sūrio (arba, jei turite, jei užsieniuose gyvenate, haloumi sūris puikiausiai tinka)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Grybus nuplauname, nuvalome ir nupjauname kotelius. Toje vietoje, kur kepurėlė jungiasi su koteliu, atsargiai išskobiame nedidelę duobelę.

2

Sumaišome varškę su trintu česnaku, druska, kiaušiniu, prieskoniais.

3

Špinatus nuplauname ir sudėję į sietelį perliejame verdančiu vandeniu. Palaukiame, kol vanduo nuvarvės ir špinatai suvys.

4

Išspaudę iš špinatų vandenį, dedame juos į varškę.

5

Varškės ir špinatų įdarą dedame į grybų kepurėles ir kiekvieną uždengiame sūrio gabalėliu.

6

Kepame iki 190˚C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą