Spausdinti

Štai vakarienės patiekalas, kuris galėtų vadintis „Iš to, kas yra šaldytuve“ arba „Išgelbėkime špinatų maišą nuo senatvinės mirties“… Špinatas yra įnoringas lapas… Kaip obuolio neatsikąsi ir nepradėsi rupšnoti… Į salotas saują įmesti gerai, greitai ant petelnės su šaukštu kreminio sūrio suvytinti ir kaip garnyrą naudoti, ir šiaip, į visokiausius pyragus įkepti ar sriuboje paslėpti ir t. t. t. t. Bet aš kažkaip dažniausiai špinatus kartu su pasta (makaronais) darau. Lyg vildamasi, kad tariamas ir tikrasis špinato gerumas (geležis, folio rūgštis, puokštė vitaminų ir kt.) kompensuos visas šalia gulinčias pančetas (šonines ir kumpius, ir kt.).

Šituos makaronus/pasta pagaminus negalėjau atsitraukti nuo keptuvės… Niekinga ir žema, juk šiandien gavėnios pradžia… Kai suvalgiau daugiau negu reikėjo, kažkokiu būdu atsitraukiau nuo jų… Tomui taip pat labai patiko, aš jam dar špinatų papildomai pridėjau (noriu, kad būtų stiprus kaip Popeye). Deja, ponia IMN, nors ir turi puikiausią apetitą (iš mamos paveldėjo, savaime suprantama), makaronų nevalgė, nes neskanu – tie žali, aš net tuos žalius išrankiojau, bet nepadėjo… Užtai JGN valgė tuos žalius, net ausys raitėsi, aiškiai nori būt į jau minėtą herojų Popeye panašus…

Aš dariau su tokia nelabai dažna pasta casarecce, kuri iš šono atrodo kaip s raidė… Man labai patinka ir tinka prie tokių padažų…

P. S. Visai skanu ir tikrai neriebu, vienintelis riebalas – gerb. pančeta (šoninė), taigi, miela Vitute, gal ir tu kada nors pasidarysi tarp darbų radus laiko????

Makaronai „Casarecce” su špinatais ir grybais

0
6
Porcijos
4 asm.

Reikės:

100 g pančetos (šoninės)
5-6 pievagrybių
česnako
špinatų
kvietinių miltų
pieno
parmezano
druskos, pipirų
makaronų "Casarecce" (tinka bet kokia mėgstama)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pančetą ar šoninę pakepinti, iš jos išbėgusių riebalų užtenka keletui rudųjų pievagrybių pakepinti (5–6 berods buvo).

2

Tada dvi česnako skilteles ten pat, kad kvapas pasklistų, bet, ginkdie, nesudegint.

3

Tada trys dosnios saujos špinatų… Špinatų dėjau tiek, kad uždengtų viską, kas keptuvėje iki šiol buvo…. Špinatai labai greitai suvysta ir savo visą vandenį į orą išleidžia, susimažina stebėtinai greitai ir efektyviai, taip kad jų per daug negali būti.

4

Kai žalieji jau apvytę, dedam į viską kupiną šaukštą miltų. Pamaišom, viskas apsivelia miltais ir jie sugeria visą nuo špinatų atsiradusią drėgmę.

5

Dabar pilam po truputį pieną ir maišom (iš viso, manau, apie kokius 200 ml, o gal ir mažiau), tikslas – poskystis baltas padažas, į kurį belieka įtarkuoti saują parmezano, įdėti druskos ir pipirų.

6

Makaronus išvirti pasūdytam vandenyje, bet, ginkdie, nepervirti. Nupilti vandenį ir sudėti į keptuvę su padažu. Valgom.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą