Spausdinti

Apelsinų ir migdolų pyragas

0
komentarai
142
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Pyragui reikės:

2 didelių ar 3 mažesnių apelsinų
6 kiaušinių
sviesto patepimui
apie 250 g maltų migdolų arba migdolų miltų
250 g cukraus
šaukštelio kepimo miltelių

Glajui reikės:

1 citrinos sulčių
5-6 šaukštų cukraus pudros
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

2

Neluptus apelsinus nuplauname, įdedame į nedidelį puodą, iki pusės užpilame vandeniu ir verdame ant mažos ugnies apie pusantros valandos.

3

Išvirtus apelsinus supjaustome riekelėmis, išimame sėklas, jei jų yra, ir sumalame iki tyrelės virtuviniu kombainu, mėsmale ar pertriname per sietelį.

4

Mušame kiaušinius į dubenį, suberiame 250 g cukraus ir išplakame mikseriu, kol masė pabąla ir suputoja.

5

Į išplaktą masę sukrečiame apelsinų tyrę ir išmaišome.

6

Migdolų miltus sumaišome su šaukšteliu kepimo miltelių ir suberiame į dubenį su kiaušinių ir apelsinų mase, gerai išsukame. Tešla išeina pakankamai kieta. Ją krečiame į sviestu išteptą formą ir pašauname į orkaitę. Kepame 45 minutes.

7

Pyragui baigiant kepti pasiruošiame glajų: išspaudžiame į dubenėlį vienos citrinos sultis, beriame 5-6 šaukštus cukraus pudros ir išmaišome iki vientisos tyrelės.

8

Dar ant šilto pyrago supilame paruoštą glajų. Jis įsigers į pyragą ir suteiks rūgštumo.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Su malonumu ( kai pataikau) žiūriu Beatos laidą. Paprasta, skanu ir , kas svarbu, vizualiai pamatai kas ir kaip…Šaunuolė ir ačiūkas. Būtinai iškepsiu apelsininį pyragą, o dar migdolai…Migdolų šiandieną neturiu-dar reiks pasižvalgyti-ne visur jų yra pirkti.
    Gaminau prancūziškus (E. Montvydas rodė) blynelius su parmadžanu-super…
    Kepiau obuolių kukulius-super. Linkėjimai visiems. 🙂

  2. Aciu Beata uz si recepta ! Siuo metu sedziu sau kavos puodeliu ir gardziausio apelsinu pyrago gabaliuku. Paprasta bet ipatingas ir nuostabu <3 aciu :)Visiems rekomenduoju, tiesiog tipsta burnoje .

  3. Sveiki, norėjau paklausti kas žinote, tai tie migdolų miltai taip ir vadinasi? Kokiam skyriuje juos pirkti? ;o pirmą kart apie tokius tik išgirdau. Ačiū

  4. Žiūrėjau ir gėrėjaus… apelsinai jau puode, produktai paruošti, laukia savo eiles 🙂 Idomu koks bus rezultatas 🙂 Tik va, idomu, o kur galima rasti pirkti migdolų miltų??? dabar tai pačiupau migdolų ir bandysiu kavamale malti…

  5. Na va ,maždaug prieš valandą aš kepiau šį pyragą ,labai patiko , nors ir gavosi šiek tiek skystokas :))))

  6. Na va ,maždaug prieš valandą aš kepiau šį pyragą ,labai patiko , nors ir gavosi šiek tiek skystokas :))))

  7. Iš vakaro paruošiau 3 vidutinius apelsinus (1,5 val viriau), susimaliau migdolų riešutus iki masės (aišku, ne miltai gavosi, bet gana smulki vientisa masė) ir nebūtinai ieškoti migdolų miltų (migdolų 1 kg.-24 Lt 🙂 ), o ryte kepiau-tikrai skanus. Ilgai laikyti neverta, nes pradeda drėkti, o 1-2 dienos-pats tas…Nesaldu. Pabandykite-tikrai vertas dėmesio pyragas, bet vienam daug 🙂 Norėčiau prisegti nuotrauką, bet nematau atačmento. Skanaus.

  8. Iš vakaro paruošiau 3 vidutinius apelsinus (1,5 val viriau), susimaliau migdolų riešutus iki masės (aišku, ne miltai gavosi, bet gana smulki vientisa masė) ir nebūtinai ieškoti migdolų miltų (migdolų 1 kg.-24 Lt 🙂 ), o ryte kepiau-tikrai skanus. Ilgai laikyti neverta, nes pradeda drėkti, o 1-2 dienos-pats tas…Nesaldu. Pabandykite-tikrai vertas dėmesio pyragas, bet vienam daug 🙂 Norėčiau prisegti nuotrauką, bet nematau atačmento. Skanaus.

  9. NA SIS PYRAGAS SUDOMINO MANAU VISAS SEIMININKES 🙂 TAD PABANDYSIU IR AS !!! 😉 ACIU BEATA UZ NUOSTABU PYRAGO RECEPTA ! 🙂

  10. Gal galėtumėte konkrečiai pasakyti, kur matėte pirkti migdolų miltų. Aš bandysiu vietoj migdolų miltų dėti paprastus miltus.

  11. Vilniuje ju buna pirkti pard. „sveiki produktai” (kaip tik snd norejau prigriebti, bet sake neturi net sandelyje ir koki pora sav dar netures), 500 gr apie 17 lt. Ir parduotuveje „delona”, ten 100 gr apie 7 lt.

  12. turejau migdolu drozliu (be odeles, ir ju yra bet kuriame didesniame prekybcentryje), pabandziau smulkintuvu susmulkinti,- puikiai!

  13. Sveiki,labai noreciau issikepti si pyraga,bet va problema ir man su migdolu miltais:)…auginu leliuka,menesiukas mus tad lakstyti po parduotuves ir ju ieskoti nelabai turiu galimybes siuo metu.Kaip jus galvojate jeigu juos pakeisciau i paprastus miltus?ar labai sugadinciau pyraga?Aciu

  14. o kokio dydzio formoje kepete si pyraga?.. butu idealu, jei savo laidose (ar bent jau cia) paminetumete kokio dydzio formoje kepate, nes juk yra skirtumas 24 ar 28 cm. Aciu uz puikius receptus, sekmes!

  15. Sveiki..na o as susiduriau su problema..Miltu migdolu neradau pirkti,nusipirkau paciu migdolu malimui ir paruko mano kavamale bemalant 🙁 Ar galima pakeisti kuom kitu tuos migdolus,ar cia man teks begti pirkti nauja kavamale 😀 ?

  16. Juokas ne juokas, bet Beata Lietuvos seimininkems daro neisdildoma ispudi. Vakar Megoj uzejau i eko parduotuve migdolu miltu ir kai paprasiau, pardavejos pradejo sypsotis, o paskui iskart pasake, kad siu miltu po Beatos laidos nebeliko nei vienoj Kauno ir Vilniaus sveiku produktu parduotuvej :))))

  17. Kepiau vakar. Labai viskas įtartinai atrodė. Blenderis žviegė kaip pjaunamas, kol susitvarkė su migdolais. Ir kol kepė toks poskystis atrodė. Bet nieko. Labai tinka ta riešutinė konsistencija čia ir manau, kad net gal ir geriau nei su pačiais migdolų miltais gaunasi. Mano gurmanai vyriškos lyties kolegos laaaabai įvertino.
    Super receptukas 🙂

  18. Aš, šeimynai jau sakau, kad rašysiu Beatai laišką ir ją barsiu 😀 negalima taip skaniai rodyti 😀 …maitinu vyrą su subalansuota mityba…jis vis keikia, kai kepu kokį Beatos pyragą…ir aišku ragauja…o paskui vėl keikia, kad skanu 😀
    Dabar ir šis pyragas sudomino…kažin ar labai sugadinčiau, jei virčiau apelsina kartu su citrina…po ranka turiu tik vieną apelsina…o labai rūpi pabandyt…

  19. Aciu Beata uz tokio skanaus pyrago recepta. Ji teko kepti ir ragauti sestadieni, tai visiems kas jo ragavo patiko ir nepatikėjo, kad jis kepamas be miltu. Man taip pat nepavyko rasti jau maltu migdolu miltu, tai teko nusipirkti ir susimalti migdolu branduolius, taciau galvoju skonis nelabai turėjo pakisti. Tokio skanaus pyrago jau senokai teko valgyti. O ir net nebuvau valgius kazko panasaus. Lb patiko jo skonis toks saldziarugstis, kas isties pradžiugino, kad nepersaldus, o ir valgyti galima ir salta, galeciau pasakyti skonis net geresnis atvesusio. Tai va ka niorejau paskyti ir dar karta padėkoti Beatai uz tokius saunius receptus.

  20. Kepėm ir gavosi kuo puikiausiai! Skonis toks neįprstas. Tik mes migdolo riešutų nemalėme, o tiesiog susmulkinome (su blenderiu). Kitaip šį pyragą galėtų pavadinti „Apelsinų kiaušiniene” 😀

  21. Kepėm ir gavosi kuo puikiausiai! Skonis toks neįprstas. Tik mes migdolo riešutų nemalėme, o tiesiog susmulkinome (su blenderiu). Kitaip šį pyragą galėtų pavadinti „Apelsinų kiaušiniene” 😀

  22. Aha toks isties gavosi dregnas, vienu zodziu kaip jau Jus ir sakete pyragas gavosi super. Ji kepsiu dar tikrai ne viena karta 🙂 Lengvas receptukas, tad galima ir svecius pavaisinti ir pati nusivesti i svecius keliaujant 🙂 Manau kiekvienas jo paragaves pagirtu, o ir nustebtu suzinojes is ko jis kepamas 🙂

  23. Aš irgi labai susidomėjau šiuo pyragu ir jau kitą dieną po laidos nustraksėjau į parduotuvę ieškoti migdolų miltų, tačiau ,,sveikuose produktuose” jų neturėjo ir sakė nežinia, ar turės artimiausiu metu, tai po neilgų paieškų radau parduotuvėje ,,Assorti”, ten po 200g parduoda (200g – 6,99Lt). Išeina kiek brangiau nei perkant ,,sveikuose produktuose” ir vadinasi migdolų pudra, bet išėjo viskas nuostabiai 🙂 Tiesa, dar prieš man spėjant šitą receptą išbandyti pačiai, spėjo mano bendradarbė mane aplenkti ir pusryčiams darban pristatė savo pyrago versiją. Todėl, paragavus jos kepinio, nusprendžiau dėti 3 vidutinio dydžio apelsinus ir iš jų tik vieną trinti su žievelėmis, o kitus išvirtus tiesiog išskobiau ir panaudojau tik minkštimą, nes kolegės pyragas man pasirodė kiek kartokas, tačiau skanus (ko nepasakyčiau apie jos nuomonę, jai buvo stipriai per kartus ir, anot jos, beveik nevalgomas, kas man pasirodė netiesa, tačiau pamaniau, kad mano vyras su savo ,,stebuklingais” skonio receptoriais irgi gali nevalgyti, todėl šiek tiek pakoregavau receptuką 😉 ). Taigi, maišiau maišiau tešlą ir pasirodė ji man kiek per skysta, todėl sugalvojau sudėti visus 2 pakelius (400 g) tos migdolų pudros, tačiau dabar kai pagalvoju, tai būtų užtekę ir lygiai 250 g, reikėjo ik kiek palaukti kol riešutai kiek pabrinks 🙂 Iš esmės buvau labai patenkinta tuo, kas be didelių pastangų gavosi – šlapias, sunkus, apelsininis džiaugsmas, o kas svarbiausia – puikiai įvertintas mano vyro! 😀 Sėkmės visoms! Neabejoju, kad viskas tikrai išeis (jei jau ir man išėjo) ir nepulkite peikti, jei bus per kartus, tiesiog kiekvieno skonio receptoriai reaguoja skirtingai, tiesiog paragaukite, įvertinkite ir patobulinkite pagal save, jei manysite, kad to reikia 🙂

  24. Mes šiandien su šeima pabandėme išsikepti šį pyragą, bet jis gavosi begalo kartus ir neskanus, norėtume paklausti ką mes galėjom padaryti netaip, kad pyragas gavosi netoks kokio mes tikėjomes?(:

  25. Taip teisingai Jus Beata sakote, reikia apelsinus ilgiau virti, mes juos vireme apie pusantros valandos ir galiu pasakyti kartumo visiskai nesijaute, dar ir iki siol negaliu pamirsti sio pyrago skonio 🙂 Laukiu nesulaukiu kada vel ji kepsiu 🙂

  26. Taip teisingai Jus Beata sakote, reikia apelsinus ilgiau virti, mes juos vireme apie pusantros valandos ir galiu pasakyti kartumo visiskai nesijaute, dar ir iki siol negaliu pamirsti sio pyrago skonio 🙂 Laukiu nesulaukiu kada vel ji kepsiu 🙂

  27. Laba diena, mes taip supratome,kad Jūs miglodų miltus naudojote vietoj paprastų miltų.Ar galima naudoti paprastus miltus?Ačiū.

  28. Jau apelsinai nulupti, zadejau pradet visa operacija:) tik suabejojau ar tikrai reikia tiek ilgai tuos apelsinus virt? Gal geriau juos apsukti folija ir i orkaite…Ne?… gal maziau issibegios vitaminai ir skonis taip nenusiplaus kaip verdant vandenuke?

  29. Deja, mano šeimynai nepatiko šis pyragas, viską dariau pagal receptą, bet pyragas buvo kartus, kas ir netiko mano vyriškai kompanijai 🙁

  30. Laikiausi duoto recepto. Tik pasiskaičiusi, kad pyragas gali būti kartus tris vidutinius apelsinus viriau dvi valandas. Dariau su migdolų miltais, taip kaip nurodyta. Bet pyrago tešla gavosi labai sunki, klampi. Pamačiau, kad gali nepakilti, tai įdėjau du kepimo miltelių šaukštelius vietoj vieno. Deja, pyragas iškilo menkai, buvo labai klampus, per šlapias, lyg koks blynas. Labai nevykęs glajus. Nuviliantis rezultatas. Laidos kūrėjams patariu, prieš rodant laidą, patiems iš anksto išbandyti receptą, paragauti. O dabar gaila laiko, produktų ir pinigų. Labai nusivylėme via šeima.

  31. Na manau, kad sėkmingas pyrago iškepimas priklauso ne tik nuo recepto:) Lb daug lemia šeimininkės nusiteikimas, taip pat orkaite – gali būt kad temperatūra netiko ir t.t. Taip pat rašėt, kad virėt apelsinus daugiau nei parašyta recepte – taigi recepto eigos tiksliai nesilaikėt.
    Aš tai pat bandysiu kepti šį pyragą – būtinai parašysiu, ar pavyko:)

    Visi Beatos receptai puikūs, ačiū už paprastus ir greitai paruošiamus saldumynus, kuriuos lb mėgstu:)

  32. Miela Beata, labai ačiū už tokio skanaus pyrago receptą 🙂 Pati dar nebandžiau kepti, bet bent porą kartų ragavau pas dukrą. Valgėm jį ir per Kalėdas ir visi valgytojai jį labai gyrė. Būtinai kepsiu ir pati. O Jūs tikra šaunuolė, mėgstu Jūsu laidas ir gaminamus valgius. Labai patinka kaip Jūs bendraujate su mumis-TV laidos žiūrovais.

  33. Aciu aciu aciu!!! Uz pati puikiausia pyrago recepta! Niekur niekada skanesnio gerio nesu valgiusi! Visiems rekomenduosiu, ir pati kepsiu dar ne karta! As nakti negaliu ramiai miegot,kai zinau, kad pusryciams bus JIS 😀

  34. Labas,Beata.Kaip manai ar galima kepti šį pyragą iš pusės normos 20cm skersmens torto formoje?Ar gautųsi?

  35. Ačiū už receptą. Jis paskatino mane „pasirūpinti” senai lėkštėj gulinčiais apelsinais. Bet man tešla gavosi skysta. Žiūrėsim, kas gausis…

  36. gavosi skysta tešla, nes apelsinai buvo dideli ir nulupti…Praleidau , kad nelupti. Bet pyragas gavosi labai minkštas ir skanus. Visiems patiko.Miltus susimaliau pati, tai bent žinau, kad tikri migdolai.

  37. sitas reikalas gavosi geriausias ka esu kepus. ir glajus super ir tesla saldute. kas peike karcia tesla, garantuoju, 3 apelsinai, turbut, per daug. as iskart zinau kaip gausis iskepe, nes visada valgau tesla, tiesiog negaliu atsispirt. o jos skonis yra toks pat, koks ir bus iskepes pyragas, taip kad, kas cia verkia, kad ‘gaila sugadinto laiko’, tai manau, kad viena valanda is gyvenimo neisgelbes pasaulio. geriau dar karta pabandykit, ir ragaukit tesla!

  38. Iskepiau si pyraga, gavosi nerealiai skanus. Apelsinai buvo gerai prinoke, tai jokio kartumo nesijaute. Labai greitai pasigamina, visai seimai patiko.

  39. Aciu Beata uz nuostabu recepta! Truputi pakoreagavau, nes paskaicius,kad kaikurioms moteriskaitems gavosi kartokas, tad vieno apelsino zievele nulupau 🙂 Ir kadangi teturejau tik 150g migdoliu – trukstama dali pakeiciau kokoso drozlemis. Nuostabu! Mano draugas italas per 5 minutes puse jo suvalge! Ir labai gyre 😀 Ir as giriu!

  40. Perskaiciau visus komentarus, bet taip ir neradau Beatos komentaro kaip kepti su paprastais miltais 🙁

  41. Sveika, Beata! Dėkoju už itin skanų receptą, net mano vyras (kuris šiaip niekada nevalgo pyragų, jej juose yra riešutų) su malonumu jį ragavo ir gyrė. Naudojau 300 gr migdolų miltų, nes atrodė, kad tešla per skysta, apelsinai buvo gerai prinokę (3 vnt), tad kartumo nesijautė. Tik daugelis klaisė ar jame nėra morkų 🙂 (jų tikrai nedėjau :))

  42. o dieve, kiek komentarų 🙂 Taigi, iškepiau šį pyragą. Neblogas. Tik man labiau patiko riešutinis-šokoladinis pyrago receptas. Gal kad skonis jo labiau intensyvus. Čia man to intensyvumo ir pritrūko, švelnus pyragas, labai gerą cinkelį duoda citrinų glajus. Kai paragavau tik iškepusį be to glajaus, tai net ir nusivyliau truputį. Pagal komentarus, tikėjausi mažų mažiausiai aštunto pasaulio stebuklo 🙂 o čia tik elementarus paprastas nesaldus, švelnaus skonio apelsinų pyragas 🙂

  43. Kepiau šį pyragą. Migdolų miltus pirkau Sveikų produktų skyrelyje Akropolyje. Tik laisčiau dviejų citrinų sultimis su cukraus pudra, subadžiau mediniu smeigtuku ir apliejau gausiau, nes atrodė prėskoko skonio. Tas rūgštumas susigeria ir sušvelnėja. Ir skanesnis jis gerai atšaldytas, tuomet ir skonis, ir apelsinų pikantiškumas ryškesni. Tik kitam gali pasirodyti, jog valgo nekeptą tešlą, jis kiek veliasi ant liežuvio. Gal jei miltai būtų rupesni, rezultatas būtų įdomesnis.

  44. Kas jau kas, bet tikrai nesu saldumynų mėgėja. Gaminu tortukus, pyragėlius vyrui, o pati nė neparagaučiau, jei ne smalsumas kaip gavosi. Taigi nuo pyrago suvalgau maximum du šaukštelius. Susigundžiau šį pyragą iškepti sesers vyrui gimtadienio proga. Taigi, paragavau ir suvalgiau visą gabalėlį, norėjau dar, bet neliko 😀
    Ačiū už nuostabų receptą, šiandien vėl gaminsiu, ir ketvirtadienį vėl gaminsiu 🙂

  45. As pries kokius 6-7 metus keletu kartu kepiau kaip tik toki pati pyraga (drauge is anglijos recepta dave). tiesa tai buvo tik kokius tris kartus, nes Lietuvoje tada tikrai nebuvo maltu migdolu ir neturejau tos stebuklingos masineles jiems malti. pamenu ilgai darbavausi su senovine mesmale 😀
    Aciu Beata kad priminiai musu seimai butent si pyraga, nes dabar jau 4 metai gyvename Anglijoje ir maltu migdolu apstu visose parduotuvese. taigi begu kept.
    Aciu Aciu 🙂

  46. Kepiau šį pyragą kelis kartus ir lyginau su originalių receptų patarimais, taigi patobulinau receptą, kad iškiltų deramai: 1). Kiaušinio baltymą plakiau atskirai ir atsargiai įmaišiau į tešlą; 2). dėjau du kepimo miltelių šaukštelius, o ne vieną; 3) dėjau 200 gr. migdolų miltų ir 50 gr. krakmolo – geriau kelia; 4) citrinos sultis su cukraus pudra pavirinau iki skystos sirupinės masės ir tokia suliejau – ne taip šlapia; 5) originaliame žydiškame recepte pyragas dar užliejamas juodu šokoladu, puošiamas cukatais ir pakepintais migdolų lakšteliais; 5) pačioje pradžioje viriau apelsinus dvi valandas su visa žieve – neliko smarkaus kartumo; 6) jei dedate tris didesnius apelsinus, tai atitinkamai įmuškite du trynius ir atskirai išplakite du baltymus – geriau suriš tešlą ir iškels ją; kitų proporcijų keisti nereikia . Visa tai atlikus, gavosi jau pyragas, o ne šlapias blynas. Visgi užsispyrusiai teko kastis po originalius žydiškus receptus ir kelis kartus kepti, kol rezultatas gavosi geras. Parašau šiuos dalykus tam, kad kitoms šeimininkėms nereikėtų vargti. O blogo autoreiBeatai geranoriškai linkėčiau ateityje smarkiau pasigilinti į pateikiamus receptus ir parašyti juos išsamius, su visomis paslaptimis, kad žmonėms išeitų iš pirmojo karto. Autorius pyrago yra visai ne Claudia Roden, o žydai – sefardai. Šis pyragas yra košerinis ir tradiciškai kepamas Išėjimo šventei, paminėti Mozės atliktą žydų tautos išvedimą iš Egipto vergovės. Visa tai sužinojau tyrinėdama šį receptą, jo istoriją – taigi, visada reikia pasidomėti giliau. Būtent žydiški to pyrago receptai yra originalūs ir iš jų išskaičiau aukščiau paminėtus patobulinimus, kurie ir padėjo pyragui „pasitaisyti” ir deramai iškepti.

  47. Dar pamiršau pridėti, kad šio pyrago originaliuose receptuose galima mušti net iki šešių trynių į pyragą, nekeičiant kitų proporcijų – svarbiausia trynius išsukti su cukrumi, o plaktus baltymus įmaišyti atskirai. Nors aš puikiai apsiėjau su dviem kiaušiniais trims apelsinams. Jei mušite daugiau – pyragas ilgiau stoves, skonis jo irgi bus geresnis, sodresnis. Sėkmės kepant.

  48. Kepiau šį pyragėlį jau ne kartą ypatingesnėm progom ir tikrai neturiu ką prikišti Beatos receptūrai. Man patinka jo drėgnumas ir visai savo tekstūra jis nepanašus į blyną. Aš netgi nenorėčiau, kad jis būtų išpūstas ir sausas kaip biskvitas.
    Beje, jei neklystu, Claudia Roden yra išleidusi ne vieną knygą apie Vidurio Rytų virtuvę, todėl visiškai nesistebiu, kad ten buvo žydų tautos receptas. Kartą mačiau video, kaip šitą pyragą kepa kita kulinarinė „gviazda” Nigella Lawson. Įdomiausia, kad ji apelsinų nevirė, o sudėjo kažkuriam laikui į mikrobangę. Aš to nesiryžau išbandyti.

  49. Perskaičiusi visų komentarus ryžausi ir aš išbandyti šį pyragą. Kepiau pagal Giedrės patarimus. Tikėjausi puresnio, pradžioje gražiai iškilo, vos neišlipo iš 25cm tortinės, į pabaigą kepimo truputį susėdo, o vėliau dar kažkiek. Gavosi drėgnokas, gero skonio. Kepiau iš 3 apelsinų ir 6 kiaušinių. Du apelsinus vis tik nulupau ir neapsirikau. Nuotraukoje toks geltonas, bet man gavosi rusvas. O koks išėjo jums? 🙂

  50. Beata, kuo toliau, tuo liudniau darosi- as suprantu, kad receptu gausybe ir visi daugiau maziau tuos pacius spausdina.Pereita savaite kelis kartus per Nigela Lowson virimo laida buvo rodomas sis pyragas ir stai ,nepraejus nei keliom dienom jis perkeliamas i jusu tinklarasti ir laida…sutapimas? ar copy paste? tuomet butu grazu ir garbinga pasakyti, kad si pyraga kepa Nigela, bet nepateikti kaip savo originalaus – reiketu ieskoti savo kelio, nekopijuoti uzsienio vireju receptu su poros dienu pertrauka, bent intervalus didesnius darykite nuo originaliu laidu.Nenoriu jusu izeisti ir kritikuoti – taciau labai laukiu Lietuvoje tikrai profesionalios ir autentiskos virimo laidos , kaip, tarkime Edim Doma su Julija Visockaja- puikiai ismano ka daro, charizmatiska ir dar begales pliusu prie jos vardo – jus turite labai dideli potenciala, tik, manau, ieskote labai trumpo kelio i populiaruma.

  51. Itariu, nepraeisiu cenzuros:) tuomet nematau prasmes paneles Beatos veikloje, jei siekiama tik teigiamu atsiliepimu ir pigaus populiarumo, padent Daumantams ir Obeliams- dar karta gaila

  52. Dekui , Beata uz atsakyma- tikrai nerustauju- o laukiu ir tikiuosi idomiu gastronominiu laidu, knygu- nes esu lengvai pamisusi sioje srityje. Si pyraga irgi kepa giminaiciai Izraelyje senai. Gal tai buvo sutapimas laike, gali buti. Suprantu, kad sukurti gera laida reikia finansu, o juos gauti- nera lengva, remejai neapgula duru, taciau ziauriai erzina kai jusu bloge, ir neduok Dieve, jeigu tai bus TV laidose reklamuojami Daumantu padazai- labai cheap, atsiprasau, gal todel , kad nuo sefo Roberto laiku sits sleifas tesiasi. Beje, o siaube, jis grizta i ekrana per BTV. Is Skonio daug laukiau- ir vel eilinis snipstas. Norisi daugiau autorystes ir charizmos- suprantu, kad ne profesionali vireja esat, gal to ir nereikia, daug idomiu uzsienio laidu vedeju veda sias laidas tiesiog tobulai- ir jokiu sveciu, pokalbiui palaikyti jiems nereikia. prasau nepykti uz komentarus- tikrai nesu priesiska jusu atzvilgiu ir linkiu nuosirdziai judeti link profesionalumo ir tobulumo vk

  53. Sveiki, gal galetumete ideti sios laidos nuoroda? Nepavyksta rasti. Matyt ir as gamindama busiu padariusi kazka ne taip.

  54. Beata, butu etiska saltini nurodyti. Pvz, siuo atveju tai yra garsus Nigella Lawson pyragas. Nes jau koktu nuo tamstos plagiatu (kitaip nepavadinsi receptu be saltiniu) ir receptu su vien reklamuojamais tamstos produktais. Etikos butu naudinga is rimtu blogeriu pasimokyti.

  55. Pabandziau Jusu recepta, ilgai norejau, nes gyvenu Orange County, kur apelsinai kaip Lietuvoj bulves, derlius visada neblogas:) Viska dariau pagal recepta, tik kiausinius plakiau ilgiau, panasiai kaip biskvitui daroma. Gavosi slapias, skanus, bet manau kita karta apelsinu mase reikia sverti ir proporcingai deti migdolu miltus. Nes trys mazi arba du dideli apelsinai nera tikslus matmuo. Dar idomu kokio kaloringumo sis kurinys gaunasi? atrodo labai sotus. 🙂 Dekui!

  56. Aciu uz puiku recepta! Nuostabus pyragas gavosi, tieisiog visi kurie ragovo buvo suzaveti :))))beje dejau trup[uti krakmolo ir vieno apelsino zievele nulupau. O glajui naudojau citrinos, laimo ir apelsoinu sultis kurias truputi pakaitinau su cukrumi, nes neturejau cukraus pudros. Gavosi idelaus skonio pyragas! 🙂

  57. Dariau šeimos šventei, kurioje didesnė dalis buvo vaikai, anūkai. Deja, nieks nepasakė, kad pyragas – kartus, tai liko nesuvalgytas… Vaikai nevalgė.

  58. Sveiki,
    kas gali pasidalinti ispudziais ar gavosi kam kartus? man skanus isejo, bet jauciasi labai kartumas net ir po kurio laiko suvalgius pyrago. apelsiniai buvo 2 didesni, kaip ir parasyta recepte

  59. sveiki. Jau kazkuri skaitytoja minejo, kad neuzteko migdolu miltu, idejo kokoso drozliu 🙂 Ir man tokia „beda” atsitiko. Labai skanu, super pyragas:-)) Aciu Beata, valio! 🙂

  60. Man sis pyragas labiau primine apelsinu skonio apkepa, nei pyraga, kadangi gavosi minkstokas ir slapokas. Sutikciau su kitu nuomone, kad pyragas siek tiek kartokas/aitrokas, galbut reikejo dar ilgiau virti apelsinus, arba mazinti zieveliu kieki. Jei kepciau ateityje, mazinciau zieveliu kieki, galbut deciau daugiau maltu migdolu ar kokoso riesutu drozliu.
    Tikriausiai kiekvienam sis pyragas gaunasi kazkiek skirtingai, taip pat pas visus skirtingi skonio receptoriai-kas vienam kartu, kitam galbut saldu. Galbut perdaug buvau pripratus prie sokoladiniu ar surio pyragu, todel sis pyragas paliko keistoka-vidutini ispudi 🙂

  61. Arba galima pvz pakeisti glaista jo isvis nededant, ar maziau citrinos rugsteles, tada maziau jausis citrinos rugstele ir apelsino nedidelis kartumas.

  62. Ką reikia daryti, kad nesijaustų kartumas? Skaičiau komentarus, kad galima nulupti žievelę. Tą reiktų padaryt prieš verdant ar kaip? Nuo kurios žievelės dalies tampa kartu, baltosios ar oranžinės? Norėčiau, kad apelsinų skonis jaustųsi, bet nebūtų kartu ir nežinau, kaip geriau padaryti. :/

  63. Ar butu galima si pyraga kazkaip pritaikyti diabetikams? Kuo pakeisti cukru ir kokiu santykiu? Medus, agavu sirupas, fruktoze tiktu… 🙂

  64. Sveiki 🙂
    Skaičiau komentarus dėl kartumo ir šiuo metu dedu ingridientus šiam kepiniui. Petpjovus virta apelsiną jis ir viduje yra kartus, skonis kaip greifrukto 🙁 įdomu ar taip visoms buvo

  65. Man tik visalaik įdomu, kam tą orkaitę kaitint kol apelsinai verda 1,5h. Nu bet gal dėl to toks geras ir gaunasi.

  66. […] Šį pyragą čia dedu visai ne todėl, kad turėčiau progą paminėti, jog šis “Velykinis pyragas” – tai tradicinis žydiškas pyragas, kepamas per Pesach šventę. Ir netgi ne todėl, kad jis pažodžiui išverstas iš angliškų šaltinių. Palyginkite jį, jeigu norite, su receptais, išspausdintais čia (visi receptai praktiškai identiški): BBC Food Australijos tv kanalas SBS Australijos žurnalas “Taste” Nigella Lawson, UK televizijos žvaigždė Beatos virtuvė […]

  67. Laba diena Beata. Tikrai jus gaminate ir publikuojate daug įdomių receptų. Ačiū. Bet aš paste bėjau, kad jus beveik visur naudojate labai daug cukraus. Labai daug !!!!!! Beto nerandu jūsų duonos be mielių su sumažintu cukraus kiekiu. Pagalvokite Beata apie tai. Kam tos mielės.? Kam tas cukrus? Mokykite mus valgyti kuo sveikiau. Kuo geriausios sekmės Jums. Milda.

Rašyti komentarą