8241
Beatos virtuvė

Alaca corbasi – „margoji” sriuba

(3)
Reikės:
  • 6 asmenims pamaitinti reikės:
  • ½ st perlinių kruopų
  • ½ st avinžirnių
  • ½ st žaliųjų lešių
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 1 šaukštelio paprikų pastos
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • ½ šaukštelio džiovinto čiobrelio
  • apie 3-3 ½ litrus mėsos sultinio
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • Pagardui:
  • 2 šaukštų sviesto
  • 1 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių
  • 1 šaukštelio džiovintų mėtų

Alaca corbasi – arba „margoji” sriuba tradiciškai yra kildinama iš Gaziantep regiono pietryčių Turkijoje, todėl dažnai sutinkama Gaziantep virtuvę pristatančiuose restoranuose ir, žinoma, namuose. Joje naudojami tradiciniai turkiški ingredientai, prieskoniai, kurie greitai suteikia sotumo jausmą, o žiemos metu puikiai sušildo. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad  šią sriubą reikia ilgai virti, tačiau iš vakaro pasiruošę ingridientus, sriubą išvirsite greičiau nei per valandą.

Gaminti reikia taip:

Iš vakaro į atskirus puodus ar dubenėlius suberkite perlines kruopas, avinžirnius ir žaliuosius lęšius. Gausiai užpilkite vandeniu ir palikite mirkti per naktį.

Nupilkite vandenį, kuriame mirko lęšiai, avinžirniai ir kruopos. Imkite du puodus, – viename švariu vandeniu užpilkite avinžirnius ir virkite apie 35 minutes. Kitame puode virkite žaliuosius lęšius, jie išvirs greičiau, maždaug per 25 minutes. Kai išvirs – vėl  nupilkite vandenį.

Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną bei česnako skilteles. Pakepinkite apie 3 minutes. Tada sudėkite išmirkytas perlines kruopas, pamaišykite ir supilkite mėsos sultinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, raudonėliu ir čiobreliu. Užvirinkite ir virkite apie pusvalandį. Per tiek laiko perlinės kruopos bus beveik išvirusios. Sudėkite į sriubą virtus avinžirnius, žaliuosius lęšius, pomidorų ir paprikų pastą. Viską gerai išmaišykite. Jei matote, kad sriuba darosi tirštoka, įpilkite dar šiek tiek vandens. Pavirkite dar apie 15-20 minučių, kad visi skoniai susimaišytų ir perlinės kruopos būtų visiškai išvirusios.

Prieš patiekdami sriubą, pasiruoškite užpilą. Nedideliame puode ar keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite aitriąją papriką bei džiovintas mėtas. Išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Pateikite sriubą dubenėliuose, apšlakstę užpilu.

Alaca sriuba_Beatos virtuve

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Komentarai
  1. Sigita parašė:

    Atrodo tokia žiemiška drūta 🙂 sriuba, reikės išbandyti 🙂 O galima pagardo neruošti, ar be jo ji praras kokį tai skonį ? 🙂

  2. Marija parašė:

    aš ją be pagardo, o su grietine skaninu – tobula sriuba, net vaikai valgo, kai aštrumo nepadauginu 🙂

  3. Milda parašė:

    Labai skani ir soti sriuba – net mano vaikas valgė! Mūsų skoniui pakepintos džiovintos mėtos yra būtina – suteikia labai gerą, savitą skonį šiai sriubai 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.