8241
Beatos virtuvė

Aistės žagarėliai

(35)

Jaunosios virtuvės šefės Aistės žagarėliai nepaprastai minkšučiai, nostalgiškai skanūs, trapūs ir lengvi. Kaip mat dingsta iš lėkštės.

Reikės:
  • 6 kiaušinių trynių
  • 6 šaukštų cukraus
  • 6 šaukštų grietinės
  • 300 g miltų
  • aliejaus kepimui
  • cukraus pudros

  1. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir grietine. Suberiame miltus ir viską sumaišome šaukštu.
  2. Kai darbuotis šaukštu taps sunku, pradedame minkyti rankomis, tik nepridedam per daug miltų. Tešlą minkome, kol ji gerai sukibs, taps vientisa ir elastinga. Minkštą elastingą tešlą dedame į šaldytuvą pusvalandžiui ar valandai.
  3. Stalą pabarstome miltais ir atpjauname šiek tiek tešlos. Kočiojame ploną lakštą. Tada jį supjaustome rombais, per vidurį padarome įpjovą ir vieną dalį perneriame pro ją, kad gražiai persisukęs išsinertų. Geriausia prisigaminti žagarėlių ir tik tada pradėti juos kepti – dėti visus vienu metu į aliejų, kad „viena partija“ keptų vienodai, o paskui galėtume juos visus vienu sykiu išimti.
  4. Per kelis kartus iškepame visus žagarėlius. Išgriebtus iš aliejaus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų riebalų perteklių. Žagarėlius apibarstome miltiniu cukrumi.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (23 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Kristina parašė:

    Labai ekspromtu ismeginom recepta su dukryte – bliudas jau tuscias! Super!

  2. IngaLi parašė:

    Siuos zagarelius taip pat ismeginau – valio teslai, labai smagiai kociojosi, nereikejo ilgai „duotis“ su sausom apkibusiom rankom, tik speju, kad padauginau miltu, nes zagareliai isejo sausi ir sprangus

  3. Ieva parašė:

    Labai skanūs žagareliai:-)

  4. raminta parašė:

    Labai skanūs ir minkšti, svarbiausia riebalų neprisigeria

  5. Jonė parašė:

    Žagarėliai skanūs, labai lengvas ir daug laiko neužimantis receptas. Kitą kartą dėčiau mažiau miltų, nes išties išverda sausi žagarėliai, be to, gal tada ir tešlą būtų lengviau iškočioti, nes dabar reikėjo daugiau jėgų nei įprasta.

  6. Klaustukė parašė:

    Mmmm…. Manau bus skanu. Bet jei jie springus…. Bandysiu!!

  7. Marta parašė:

    Puiku! Kepsim su sūneliu tėčiui, tėvo dienos proga! 🙂

  8. Elina parašė:

    Sveiki, atrodo dejau i tesla viska kaip ir nurodyta, bet… man tesla taip kibo prie ranku, ziauriai… Ka galejau padaryti netaip???

  9. Skaiste parašė:

    Sveiki !! Na ka lekiu daryti zagareliu !! : ) Viliuosi miltu nepadauginsiu ir jie nesigaus sausoki 😉 Gero visiems vakariuko 🙂

  10. Renata parašė:

    Labas vakaras Beata turiu viena klausima, kodel as kocioju tesla pvz zagareliams man atgal kociojasi?

    • Beata Nicholson parašė:

      Reikia leisti jai pagulėti, ir atsipalaiduoti, kitas dalylkas galbūt pridėjote per daug miltų ir ji labia kieta ir įsitempusi, žagarėlių tešla paprastai turi tokį elastingumą, taigi kočiojant reikia stipriai paspausti, bet svarbiausia yra leisti tešlai pailsėti ir atsipalaiduoti tada ji nesikočios atgal 🙂

  11. Kamile parašė:

    Labai paprasta ir skanu. Patys zagareliai nera labai saldus, bet cukraus pudra puikiai pasaldina. Man gavosi siek tiek sausesni, bet tai tikrai netrugde. Traskus, bet ne kieti. Nebuvo riebaluoti, kas yra labai gerai. Tinka prie kavos ar arbatos. Rekomenduoju. 🙂

  12. as parašė:

    labai skanus gavosi

  13. Laura parašė:

    Sveiki. Norėčiau paklausti ką reikia dėti. Kiaušinių trynius kaip rašoma, ar tiesiog kiaušinius, kaip vaizdo įraše?

  14. Jolita parašė:

    Labai suklaidinot, vietoj 6 kiausiniu tryniu dejau 6 kiausinius, produktai sugadinti. Atsakingiau viesumoj skelbkit informacija.

  15. Tatjana parašė:

    Tikrai parašyta, kad reikės 6 kiaušinių tryniu. Tik vaizdelyje tiek Jūs tiek Aistė pasakė – 6 kiaušiniai 🙂 ko pasekoje tešla nesigavo ir man 🙁

    • Indre parašė:

      man tas pats buvo, viena karta nesigavo, miltai baigesi, antra karta vel skysta tesla, nes irgi kiausinius dejau… trecia karta jau zinosiu 🙂

  16. Rita parašė:

    Katik pagaminau siuos zagarelius.visiskai neskanus. Mano vyras netgi pasake kad daryciau visada tokius kokius ir dariau.suvalgem po kelis ir stovi visas indas pilnas…

  17. Karolina parašė:

    Tik ka issikepiau zagarelius visai neblogi tik kad minksti norejosi traskiu zagareliu gal Beata pasakytum kitoki receptuka traskiems zagarelems? Lauksiu atsakymo 😉

  18. Aistė parašė:

    Nuostabiai skanūs žagarėliai! Vaikai valgo pirmą kartą, eina ir eina prie dubens 😀 sako – mamyte, tu mums visada juos kepk! Vyras sako – skanu, bet mažai…. kitą kart kepsim dvigubą dozę 😉 Ačiū už receptą!

  19. Laura parašė:

    Išbandyta. Žiauriai skanūs žagarėliai, net širdis apsalo, kokie puikūs!

  20. Romena parašė:

    Sveiki norejau paklausti o siam receptui nereikia nei sodos nei kepimo milteliu?

  21. Vilma parašė:

    Susigundžiau, pabandžiau ir aš. Nors virtuvė nėra mano draugas, bet manau pavyko! Lengvai darosi, ir svarbiausia greitai. Mano skoniui lyg reikėtų daugiau cukriuko, kitąsyk bandysiu deti nenubrauktus 6. O šiaip ir vaikams patiko, manau puiku. Ačiū

    P.S. Miela Beata, gal galite paaiškinti, kokią funkciją atlieka grietinė. Nes bijodama padauginti dėjau 5 šaukštus. Ar nuo jos sausėja, ar kietėja, kepinys kas vyksta? Ačiū

  22. Karolina parašė:

    Gavosi labai skanūs, bet kilo problemėlė. Tešla labai lipo prie rankų, bet 3 šaukštai aliejaus viską išgelbėjo!☺

  23. Monika parašė:

    Sveiki, norėjau paklausti kokius miltus rekomenduotumėte naudoti gaminant žagarėlius? 🙂

  24. Darius parašė:

    Laaaabai skanūs, truputį nesilaikiau recepto. 5 tryniai, 2 kiaušiniai, 5 š. Cukraus, 6 š grietinės, o miltų tiek, kad eitų iškočioti…. Guliu ir nepajudu, nes apsivalgiau

  25. Karolina parašė:

    Viriau 4 kartus dėjau visko kas parašyta ir visada tešla sugadinta, beja pradeda amžinai putoti aliejus, kad virti, net neįmanoma, o žagarėliai tešta,nevykias receptas, gaila, kad tiek produktų veltui, siaubas

  26. Evelina parašė:

    Receptas – puikus. Ne kartą dariau ir darysiu. Mano mylimas receptas

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.