Jūs jau turbūt žinote apie mano meilę silkei. Tai sudėjom naujų ir dar nebandytų receptų silkei karalienei, o ir jos palyda – visokios salotos, pamatysit, kokios geros. Silkė su pupelėm ir grybais, su džiovintais vaisiais, su morkomis, aguonomis, cinamonu ir graikiniais riešutais, suktinukai su garstyčiomis, skaniausios burokėlių, ragintų kopūstų salotos. Gal kažką išsirinksit ir pabandysit!
Orkaitėje kepta silkė su džiovintais vaisiais man buvo atradimas, kurį parodė šefė Rūta Paulauskienė. Tikrai gardus senovinis ir kiek poniškas receptas.
Silkės suktinukai, kuriuos kažkas dar ir silkės rolmopsais vadina. Labai paprastas receptas su garstyčiomis, bet vis naujai sužibės ant Kūčių stalo ši silkė.
Klasikiniai lietuviški ingredientai, kurių, galbūt, dar niekada nebuvote bandę susodinti kartu. Ši silkė su pupelėm ir grybais ir gardi, ir soti.
Silkės filė su raudonaisiais svogūnais ir razinomis tokia paprasta, bet labai gardi, su daug sluoksnių ir skonio.
Silkė yra laukiama viešnia ir ant Kūčių, ir ant kasdienio stalo. O šios silkės salotos su marinuotais agurkėliais ir pesto padažu yra toks patiekalas, kurį… Daugiau…
Tai dabar apie gerą žuvienę… Aišku, jūs galite išsivirti ir su bet kokia kita žuvimi, bet jei virsite iš laukinės lašišos Kuprės kaulų skirtumą iškart… Daugiau…
Šie karpio kotletukai kvepia juoda duona ir kmynais. Toks skanumas ir švelnumas bus įvertintas ir vaikų.
Tai mano mėgstamiausias būdas paruošti lašišą. Tereikia nusipirkti gerą didelį lašišos filė gabalą ir jį pasūdyti – viskas.
Su morkomis, su grybais, o ar esate bandę su mangais? Taip, gal ne tradicinis lietuviškas vaisius, bet nepaprastai dera ši agurkų ir mangų salsa su… Daugiau…
Silkę su granatais pamėgsta ne tie, kurie iki šiol net negalėjo pažiūrėti į jokią žuvį! Ne veltui sakoma, kad tobulumas slypi paprastume. Ruošdami šventinį stalą… Daugiau…
Silkės ir burokėlio draugystė gyvuoja nuo neatmenamų, dar „silkės pataluose“ laikų. Ir iš tiesų, jie tokie skirtingi, bet taip puikiai dera tarpusavyje, kad jau vienas… Daugiau…
Kūčios ir Kalėdos pasįžymi tuo, kad ant stalo nugula tokie patiekalai, be kurių neįsivaizduojamos gražiausios metų šventės. Tokia ir ši silkė. Pabandykite, ir daugiau jūsų… Daugiau…
Ant šventinio Kūčių stalo – batatų ir silkės duetas. Vos keli ingredientai ir džiaugsitės naujais skoniais, kurie dar labiau pakels šventinę nuotaiką. Tokie „sumuštinukai“ tiks… Daugiau…
Aš mėgstu silkę. Man patinka jos riebumas ir sūrumas. Prie jos tinka įvairiausi priedai: burokėliai, bulvės, razinos, grietinė, avokadai. Kur silkės įdėsi, ten ji ir… Daugiau…
Ta pati panelė, tik kita suknelė, arba paskutinės minutės pasiūlymas – nereikia nieko rauginti, brandinti ar kildinti. Tik kanapių sėklomis pasirūpinkite iš anksto, tai gardu… Daugiau…
Skaniausi žuvies kotletukai, kokius tik teko ragauti: minkšti, aromatingi, gardūs. Troškintos morkos ir moliūgas gražiai nuspalvina, o grietinėlė suminkština. Laura šį receptą perėmė iš savo… Daugiau…
Super greita ir maistinga vakarienė, kuriai paruošti produktų tikrai rasite ir mažesnėje parduotuvėje čia pat už kampo. O aromatingas ir stiprus grikių ir lašišos duetas suteiks malonaus… Daugiau…
Žuvis – tas maistas, kuris ant mūsų stalo turėtų būti bent kartą ar du per savaitę, tad siūlau išbandyti labai greitai pagaminamą baltos žuvies troškinį,… Daugiau…
Žuvies mylėtojai neleis sumeluoti – jei nori tinkamai paruošti šviežią žuvį, labai svarbu nenustelbti natūraliai švelnaus žuvies skonio. Rinkomės tam puikiai tinkantį „Santa Maria“ žuvies… Daugiau…
Kaip visada, skaniausi ir genialūs dalykai yra paprasti. Balzaminis actas suteikia švelnios rūgštelės, o medus – saldumo. Daugiau tik druska, pipirai ir čiobreliai. Tobulas minimalistinis… Daugiau…
Man labai patinka įprastam maistui suteikti naują, turtingesnį impulsą. Paprastus lietinius blynus papildę daržovėmis gausime gausų privalumų rinkinį: bus sočiau, maistingiau, sveikiau, originaliau. Iš tokių… Daugiau…
Nuostabus tas derinys, kur burokėliai, obuoliai, bulvės ir majonezas yra kartu su silkute. Tikrai nieko daugiau ir nereikia, nes būna toks sugrįžimas į namus, jaukumas… Daugiau…
Norėjome pasiūlyti ką nors daugiau nei tradicinę agurkinę su perlinėmis kruopomis ir prisiminėme Lenkijos Kašubijos regione ragautą žuvienę, kuri „pataisoma“ raugintais agurkais. Jei metams bėgant… Daugiau…