Tabbouleh yra tradicinės rytietiškos salotos, kuriose dalyvauja truputis skaldytų kviečių kruopų ir labai labai daug žalumynų: petražolių, svogūnų, agurkų, pomidorų. Mes pateikiame skanią lietuvišką interpretaciją su grikiais, agurkais, pomidorais ir žalumynais. Greita, skanu ir lengva pagaminti, ir tikrai nesijausite apsunkę, taigi galėsite sau smagiai ir daržus palaistyti, ir ežere išsimaudyti. Man labai patinka, kad yra… Daugiau…
Galite taip ruošti ir paprastas blauzdeles… ir net vištienos ar kalakutienos krutinėlės gabalėlius Įjungiame kaitiname orkaitę iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Sviestą ištirpiname. Kitame… Daugiau…
Yra pasaulyje keletas klasikinių salotų, išvardinsiu kada prie progos. Šiandien apie vadinamąsias Valdorfo salotos, kurios yra sukurtos prašmatniame Niujorko viešbutyje tokiu pat pavadinimu. Esmė jų… Daugiau…
Tai dar vienas artėjančio savaitgalio projektas, kai turite virtos ar keptos vištienos ir norite ją kitoniškiau sunaudoti. Šis variantas greitas ir itin skanus. Orkaitę įkaitiname… Daugiau…
Labai greiti pirmadienio pietūs arba vakarienė visai šeimai. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Smulkiai supjaustome svogūnus. Į dubenį sukrečiame maltą mėsą,… Daugiau…
Tai atgaivinanti, neapkraunanti lengva vištienos sriuba, kurią pagaminsite tikrai labai greitai. Jei turite vištienos su kaulais, dar geriau, virkite iš jo sultinį, o iš mėsos… Daugiau…
Jau rašiau, kokį renesansą pasaulio šefų virtuvėse išgyvena žiediniai kopūstai, tad nesikartosiu. Gal tik užsiminsiu, kad šiame patiekale žiediniai kopūstai skanesni yra kepti, o ne… Daugiau…
Keletą mėnesių skraidžiau maršrutu Vilnius-Londonas, Londonas-Vilnius. Kodėl prisigalvojau, kad man reikia? Todėl, kad jei nesurikiuosi savęs, visi tie savarankiški mokymaisi, bent jau man, neturi jokio… Daugiau…
Vištiena – nemirštanti vakarienių klasika, tik į klasiką kartais norisi pažiūrėti kitaip. Šis daržovių ir vištienos troškinys puikiai tinka norint sunaudoti vakar keptos vištos likučius… Daugiau…
Justina ir Rimantė (apie kurias rašau naujame Žiemos žurnale) gan dažnai gamina quesadilijas, bet jos ir nepabosta, nes įdarus galite keisti, varijuoti ir sukurti vis… Daugiau…
Įvairių rūšių plokščiaduonė yra puiki alternatyva sumuštinių duonai. Šis derinys su obuoliais ir salierais – gaivus ir šventiškas. Puikiausiai tiks pirmosioms (ir antrosioms) iškyloms ant… Daugiau…
Lazaniją galima pagaminti be makaronų, bet be sūrio – niekaip neapsieisime. Ypač, jei tai kietasis sūris „Prussia“, viliojantis subtiliu aromatu ir užburiantis švelniu saldžios grietinėlės… Daugiau…
Kuskusas vis stipriau įsitvirtina lietuvių virtuvėse ir lėkštėse, na bent jau manojoje vietą jis rado senokai. Šis kuskusas su vištiena paruošiamas per 15 minučių, o… Daugiau…
Galiu sakyti, kad tai mano šių metų atradimas toms dienoms, kai vakarienei paruošti tėra dvidešimt minučių. Šaldiklyje visada turiu šaldytų špinatų, o vištiena – taip… Daugiau…
Tai super greitai pagaminami pietūs ar vakarienė. Įkvėpimas iš Yotam Ottolenghi virtuvės. Žinoma, geriausia apie kitos dienos pietus ar vakarienę pagalvoti dieną prieš, nes skaniausia,… Daugiau…
Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir su bandele – labai skanu…. Daugiau…
Kas ieško, tas randa. Čia apie tai, kad ieškodama žemaitiškų patiekalų, radau vištos, marinuotos grietinėje ir keptos su bruknėmis, receptą. Tai nėra ši vištą, kurią… Daugiau…
Kepta višta skanu ir paprastą metų sekmadienį šeimai, ir per mažesnių ar didesnių progų minėjimus. Ši – lengvai šventinė ir nuostabiai dera su briuseliniais kopūstais,… Daugiau…
Šis derinys ant mano kalėdinio stalo puikuojasi nuo tada, kai susipažinau su savo vyru Tomu. Dabar kalakutas man savas kaip pusbrolis, nors neneigsiu, kad reikėjo… Daugiau…
Tai mūsų Ievos šeimos receptas. Nors ji pati mėsos nevalgo, bet prisiekia, kad tai skaniausias keptos anties variantas ir jos mamytės pasididžiavimas. Paragavusi šios antelės… Daugiau…
Paprastume slypi laimė, tiesa? Štai tokios paprastos, gardžios ir greitos vakarienės idėja. Vištienos blauzdelės išlieka labai sultingos, skonis subtilus, o ta rūkyta šoninė ar kumpis… Daugiau…
Perloto gal ir nebe naujiena, bet kas rudenį tarsi naujai atrandu, koks jis šildantis patiekalas. Ne paslaptis, mums, lietuviams perlinės kruopos yra artimos širdžiai ir skrandžiui…. Daugiau…
Tradiciniai, nostalgiški balandėliai. Tik įdaras su malta kalakutiena ir daugiau daržovių, žalumos ir avižų kruopomis. O mano padažas gaminimui „Daržo choras“ čia yra tikras pagalbininkas,… Daugiau…
Gaivu, sveika ir labai vasariška. Vaikams gal ir prireiks kelių bulvyčių, tačiau ir kepta salota labai subtili ir atstoja kitus garnyrus. Na, o jei dar… Daugiau…