Purus ir lengvas it pienės pūkas, saikingai pasaldintas medumi ir padabintas švelnia kefyro rūgštele. O tam, kad būtų dar įdomiau, nepamirškite užberti žiupsnio stambių druskos kristalų. Šis sviestelis – tikra pusryčių stalo superžvaigždė, nuostabiai tinkantis pagardinti bandeles ir košes. Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakame su kambario temperatūros kefyru iki purumo. Suberiame pienių žiedlapius… Daugiau…
Ką daryti, jei prisivirėtė per daug margučių arba jie virdami nesėkmingai skilo!?? Ramiai komandiruokite jas į nuostabiai skanią ir pavasariškai gaivią kiaušinių mišrainę! Dar klausimas,… Daugiau…
Štai dar vienas pasiūlymas, kuris tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir šventiniam Velykų stalui – švelnus jaukus Prancūzijos įkvėptas vištienos blauzdelių troškinys grietinėlės ir… Daugiau…
Mielos, purios, minkštos ir gardžios Velykų zuikio vaišės vaikams. Šių tešla – brijošė, arba sviestinė mielinė tešla. Ji sodri, riebi, truputį kitokia nei tiesiog įprasta… Daugiau…
Kiaušiniai, zuikiai ir, žinoma, morkos yra Velykų stalo atributai, dekoracijos ir produktai. Morkų sėkmė kepiniuose – jau niekam ne paslaptis. Jos suteikia ir spalvos, ir… Daugiau…
Prabangi ir sodri babka – taip vadinasi mielinė pynė su daug sviesto, cukraus ir kiaušinių. Populiari visame pasaulyje, kepama su įvairiausiais priedais ir skirtingų formų…. Daugiau…
Man atrodo, kad šviežiai keptų mielinių bandelių kvapas jau pats savaime sukuria šventę namuose. Todėl velykų rytą aš tikrai kepsiu kažką mielinio, galbūt net šias… Daugiau…
Jūs tikrai net neįsivaizduojate, kaip man patinka „Lietuvos gaspadinių“ rubrika mano laidoje! Kiekvieną šeštadienį čia laukia vis kitas, puikus receptas, kuris atskrieja tiesiai iš Lietuvos… Daugiau…
Kaip ir mūsų žiemos švenčių, švedų Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be vieno ar kelių silkių patiekalų. Ten labai populiaru silkei į kompaniją pakviesti garstyčias ir krapus,… Daugiau…
Tikriausiai nujaučiate, koks buvo populiariausias receptas per visas 200 laidas? Aišku, kad cinamoninės bandelės, todėl jos karaliaus jubiliejinėj laidoj! Sužinosite, ką galite padaryti KITAIP, kad… Daugiau…
Kreminė varškė ir traškūs riešutiniai trupiniai kuria tobulą derinį, o aguonos šiam ypatingai skaniam, nesudėtingai pagaminamam tortui suteikia dar daugiau šventiškumo ir kalėdinės nuotaikos. Elektriniu… Daugiau…
Pradėkime nuo lietuviškos klasikos: svogūnai, ruginė duona ir džiovinti baravykai. Šie zrazai sodraus skonio, turtingi ir lietuviški. Prie jų fantastiškai tiks avižinių bei perlinių kruopų… Daugiau…
Štai tie pyragaičiai, kurių nuotraukos apskriejo internetą ir sulaukė neįtikėtinos šlovės socialiniuose tinkluose. Ir tikrai ne be reikalo – minkštutėlė sviestinė bandelė įdaryta saikingai saldžiu… Daugiau…
Gaminant ir fotografuojant šiuos skanėstus, užvirė diskusija – kaip žmonės vadina tokį desertą? Plikytais pyragaičiais? Na, taip, bet tų pyragaičių būna įvairių. Eklerais? Gal pernelyg… Daugiau…
Man skaniausia baltoji mišrainė tokia, kurioje yra ne tik daug bulvių ir majonezo, bet ir įvairių tekstūrų bei skonių. Todėl visuomet į ją dedu ir… Daugiau…
Šis gardžiai įtrūkęs ir lengvai paskrudęs baskų sūrio pyragas nė iš tolo nepanašus į savo baltutėlį niujorkietišką giminaitį. Kartą išbandę, nebenorėsite grįžti prie kitų sūrio… Daugiau…
Tvirtas, sodrus ir labai šokoladinis tortas „Napoleonas“. Kaip jį iškepti mano laidoje parodė konditerė Giedrė Pečenkienė. Gaminame lakštus: Šaltą sviestą kartu su druska, miltais bei… Daugiau…
„Napoleonas“ yra didis tortas, ir jei jį iškepi, tai pasitikėjimas savimi pakyla iki televizijos bokšto aukščio. Iš tiesų „Napoleono“ norėjote jūs, mano mielieji, – apklausoje… Daugiau…
Sprandinė – labai gera mėsa. Joje užtektinai riebaliuko, tad iškepusi bus minkšta ir sultinga. Šis receptas labai paprastas, nes nereikia nei rišti, nei pančioti. Sprandinę… Daugiau…
Čia reikės gero puodo su dangčiu, arba keptuvės su dangčiu, nes morkas troškinsim. Morkos bus saldžios ir labai skanios. Eiga: Morkas nuskutame ir supjaustome stambiais… Daugiau…
Eiga: Briuselio kopūstus nuplauname. Nupjauname kotelius ir nuimame nelabai gražius išorinius lapelius. Perpjauname kopūstelius per pusę. Šoninę (gali būti riebesnė) supjaustome mažais kubeliais ir pakepiname… Daugiau…
Na mano šeima, tai pripratinka angliškos tradicijos, iš karto kelia maištą jei aš net savaitgalio keptą vištą pateikiu, bet mėsos padažo, taip vadinamo greivi, jo… Daugiau…
Aguonų per Kūčias ir Kalėdas turi būti daug. Čia yra dar viena pyrago su aguonomis variacija. Skanus bus ir be karūnos, jei bijote termiškai neapdoroto… Daugiau…
Šioms salotoms su silke netrūksta gaivumo ir pikantiškumo. Salierai ir obuoliai suteiks traškumo ir rūgštelės, svogūnai ir kaparėliai – pikantiškumo, o viską į gardžią visumą… Daugiau…