8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 250 ml pieno
  • 250 ml vandens
  • 200 g cukraus
  • 50 g šviežių mielių
  • 200 g sviesto
  • 0,5 l tirštos uogienės (geriausia agrastų, juodųjų serbentų ir pan.)
  • .....

Jolantos mielinės spurgos

(0)

Jolanta, aktyvi moteris, finasininkė, daugiau nei prieš metus viešėjo mano laidoje ir kepė neatsivalgomas spurgas. Jas išmoko virti iš geriausios draugės tetos (deja, ji jau iškeliavusi anapilin ir mano žvaigždžių valandą stebi nuo debesies). Jolantos draugei, savo dukterėčiai, šiuo metu gyvenančiai JAV, ji privirdavo puikių spurgų. Kol Jolanta studijavo, šis gardėsis buvo lauknešėlis alkaniems studentams,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,67 iš 5)
Loading...

Šokoladinis triufelių tortas

(0)

Ši nuostabų, visiems vos pažiūrėjus žadą atimantį tortą iškepė ir jo receptu pasidalino Ramunė Česonienė arba Ms. Cupcake Cork .Jam prireiks truputį daugiau laiko, bet… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 4,08 iš 5)
Loading...

Gaivus ir lengvas pavasario tortas

(41)

Kažkada Karlsonas sakė, kad nori aštuonių torto ir vienos žvakutės, o aš sakau taip – visi tortų valgytojai nori vieno plono puraus biskvito ir daug… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (39 balsai, vidurkis: 4,03 iš 5)
Loading...

Mano skaniausios pavasario salotos

(0)

Šiose salotose dera viskas, ką aš mėgstu labiausiai – sūrus, bet švelnus sūris, traškus kumpis, saldus mangas ir sodrūs lazdynų riešutai, kuriems niekas neprilygsta. Šis… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,82 iš 5)
Loading...

Migdolinis aviečių keksas su „Obelių“ majonezu

(0)

Kokios Velykos be tobulo kekso? Šis keksas yra drėgnas, purus, ne per riebus, ne per saldus. Žaliųjų citrinų rūgštelė čia puikiai dera su aviečių saldumu,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,91 iš 5)
Loading...

Žalia višta ir daržovės

(0)

Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 2,89 iš 5)
Loading...

Pačios skaniausios cinamoninės bandelės

(18)

Velykų šventė yra pati tikriausia mielinių kepinių šventė! Todėl privalau pasiūlyt, primint ir paraginti artimiausią savaitgalį išsikepti pačias nuostabiausias mielines bandeles su daug sodraus cinamono…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (18 balsai, vidurkis: 4,22 iš 5)
Loading...

Gaivus keksas su marcipanais, vyšniomis ir aguonomis

(10)

Kas ragavo, tas sutiko – tai ne šiaip sau keksas. Tai neįtikėtinai skanus keksas! Sodrus marcipanas, gaivios rūgštelės suteikiančios vyšnios ir saujelė aguonų šį kepinį… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (18 balsai, vidurkis: 4,11 iš 5)
Loading...

Su pankoliais keptos bulvės

(0)

Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3,17 iš 5)
Loading...

Šokoladinis pyragas su kavos pupelėmis ir šokoladiniu glajumi

(3)

Kas mėgstate šokoladinius šokoladiškiausius kepinius, tiems tikrai norėsis šio pyrago. Sodriam ir drėgnam kepiniui dar daugiau skonio suteiks grūstos kavos pupelės ir nerafinuoto cukranendrių cukraus glajus…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4,18 iš 5)
Loading...

Pikantiška mišrainė su kietuoju sūriu

(6)

Tik nesakykite, kad jums nemiela pasimėgauti vaikystės maistu. Žinoma, kasdien tokios mišrainės nevalgysi, bet manau, jog daugeliui ji siejasi su jaukumu, namais ir vaikystės šventėmis…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 4,08 iš 5)
Loading...

Upėtakio suktinukai su grybais grietinėlės ir česnakų padaže

(0)

Visi turbūt sutiksite su manimi, kad mes, lietuviai, valgome per mažai žuvies. Dažniausiai tai nutinka tik lankantis restoranuose ar per didžiąsias metų šventes, tad dabar… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,86 iš 5)
Loading...

Tortas per penkias minutes

(6)

Viską reikia daryti greitai. Aną dieną žiūrėjau savo mėgstamą TV laidą, na, nepasikuklinusi pasakysiu, kad mėgstamiausią, nes ją visada pasižiūriu ne tik TV, bet ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 3,53 iš 5)
Loading...

Challah arba baltos duonos pynė

(6)

Challah yra tradicinė žydų pinta balta duona. Ji įvairiose virtuvėje turi skirtingus pavadinimus, bet jos esmė viena – tai minkšta, puri, mielinė balta duona, o… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,33 iš 5)
Loading...

Mandras zuikis su džiovintais pomidorais

(7)

Gyvendama Anglijoje įpratau sekmadienį kepti tokį didesnį patiekalą, ir visi susėsdavome prie stalo bendrų pietų. Neseniai vieną sekmadienio rytą šaldytuve suradusi parduotuvėje „Arvi kalakutai“ pirktos smulkintos… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 4,38 iš 5)
Loading...

Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

(4)

Šitaip paruošta mentė man skaniausia, todėl visada ją taip ir gaminu: kaskart keisdama prieskonių derinius mėgaujuosi vis kitokiu rezultatu, bet mėsa visada minkšta ir sultinga…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 4,14 iš 5)
Loading...

Avienos tadžinas su slyvomis ir bulvėmis

(6)

Pradedame Velykinę savaitę, o ją labai gerai pradėti planu, ką gaminsite šventinį savaitgalį. Man aviena ir ėriena labai patinka, o ir labai tinkama mėsa Velykoms…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (21 balsai, vidurkis: 3,52 iš 5)
Loading...

Šakočio pyragas

(34)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio tai norisi. Kąži ką darydavo… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (33 balsai, vidurkis: 3,85 iš 5)
Loading...

Kriaušių pyragas su šokoladu

(20)

Superinis pyragas – dingsta nuo stalo žaibo greičiu. Tikrai. Toks pilnas, turtingas ir rimtas šokoladinis gardėsis, pilnas riešutų taurumo ir šokolado mielumo. O kepti galite… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,40 iš 5)
Loading...

Gaivios salotos su putpelių kiaušiniais

(5)

Pavasaris už lango! Jaučiate? Kur jau čia ir valgyti taip sunkiai nesinori vakare. Tačiau vis vien kažko norisi. O putpelių kiaušiniai, jei nesuvalgėte iš ryto,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Kakavinis pyragas su kakaviniu glaistu

(26)

O čia tai pyragas – žvaigždė! Nepalieka abejingų ir dar labai praktiškas, nes namuose kone visą laiką visų reikalingų ingredientų būna. Arba beveik visų. Pagrindiniu… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Povelykinių sumuštinių idėjos arba kai kiaušinių dar tuzinas liko

(3)

Tepame pavasarinius sumuštinius; Kiaušinius supjaustome kubeliais. Susmulkiname svogūnų laiškus ir krapus, beriame prie kiaušinių. Pagardiname kiaušinius druska, pipirais ir sumaišome su majonezu. Dedame po šaukštą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Figūriniai šventiniai sausainiai su spalvotu citrininiu glaistu

(28)

Sviestiniai sausainiai su vanile – klasikų klasika. Paprasti ir be priekaištų. Aptepti švelnių spalvų glajumi – tikra puošmena Velykų stalui ir geriausia dovana į Velykų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 4,23 iš 5)
Loading...

Velykinis kiaulienos vyniotinis su figomis ir obuoliais

(23)

Kiauliena puikiausiai maloniai tinka su vaisiais. Džiovintos figos pamirkomos obuolių sultyse tampa nuostabiausio įmanomo aromato ir gardumo. Ir puikiai čia įsipaišo patogūs, kvapnūs „Kotanyi“ Provanso… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...
26097
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.