Man labai patinka taip paruošti abrikosai, nes jie ryškūs, rugštūs ir šis pagardas su garstyčiomis labai puikiai tinka prie mėsos ir sūrio.
Nekeptas varškės tortas su žele ir braškių karūna ne tik labai skanus, bet yra ir tikra šventinio stalo puošmena.
Jolanta, aktyvi moteris, finasininkė, daugiau nei prieš metus viešėjo mano laidoje ir kepė neatsivalgomas spurgas. Jas išmoko virti iš geriausios draugės tetos (deja, ji jau… Daugiau…
Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir… Daugiau…
Ši žydiška duona ne tik įspūdingai atrodo, bet ir yra nepaprastai skani. Švelniai saldi, minkšta ir puri, nesunkiai užkariaus visos šeimos simpatijas bei taps jūsų… Daugiau…
Tarte flambeeyra Alzaso regione populiarus kepinys – savotiška Pietų Vokietijos ir Šiaurės Rytų Prancūzijos pica. Ant mielinės tešlos pagrindo dedama grietinės, svogūnų ir šoninės. Ar… Daugiau…
Kadaise labai mėgau klasikinį prancūzišką pudingą – klafutį. Vasarą rimtai investuoju į uogų šaldymą, todėl iki pat pavasario ir naujo uogų sezono šaldiklis… Daugiau…
Lengvas, žalias ir sotus velykinis pyragas, kilęs iš Ligūrijos, dažnai kepamas šiuo periodu, tačiau jis toks skanus, kad juo galima mėgautis tikrai dažniau. Ši pyrago… Daugiau…
Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska… Daugiau…
Antienos skonis iš visų mėsos rūšių geriausiai atsiskleidžia su vaisiais ir uogomis. Man patinka kepti anties krūtinėlę – ji nėra pigi, bet ypatingoms šventėms kartais… Daugiau…
Ši nuostabų, visiems vos pažiūrėjus žadą atimantį tortą iškepė ir jo receptu pasidalino Ramunė Česonienė arba Ms. Cupcake Cork .Jam prireiks truputį daugiau laiko, bet… Daugiau…
Kažkada Karlsonas sakė, kad nori aštuonių torto ir vienos žvakutės, o aš sakau taip – visi tortų valgytojai nori vieno plono puraus biskvito ir daug… Daugiau…
Šiose salotose dera viskas, ką aš mėgstu labiausiai – sūrus, bet švelnus sūris, traškus kumpis, saldus mangas ir sodrūs lazdynų riešutai, kuriems niekas neprilygsta. Šis… Daugiau…
Kokios Velykos be tobulo kekso? Šis keksas yra drėgnas, purus, ne per riebus, ne per saldus. Žaliųjų citrinų rūgštelė čia puikiai dera su aviečių saldumu,… Daugiau…
Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska… Daugiau…
Velykų šventė yra pati tikriausia mielinių kepinių šventė! Todėl privalau pasiūlyt, primint ir paraginti artimiausią savaitgalį išsikepti pačias nuostabiausias mielines bandeles su daug sodraus cinamono…. Daugiau…
Kas ragavo, tas sutiko – tai ne šiaip sau keksas. Tai neįtikėtinai skanus keksas! Sodrus marcipanas, gaivios rūgštelės suteikiančios vyšnios ir saujelė aguonų šį kepinį… Daugiau…
Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir… Daugiau…
Kas mėgstate šokoladinius šokoladiškiausius kepinius, tiems tikrai norėsis šio pyrago. Sodriam ir drėgnam kepiniui dar daugiau skonio suteiks grūstos kavos pupelės ir nerafinuoto cukranendrių cukraus glajus…. Daugiau…
Tik nesakykite, kad jums nemiela pasimėgauti vaikystės maistu. Žinoma, kasdien tokios mišrainės nevalgysi, bet manau, jog daugeliui ji siejasi su jaukumu, namais ir vaikystės šventėmis…. Daugiau…
Visi turbūt sutiksite su manimi, kad mes, lietuviai, valgome per mažai žuvies. Dažniausiai tai nutinka tik lankantis restoranuose ar per didžiąsias metų šventes, tad dabar… Daugiau…
Viską reikia daryti greitai. Aną dieną žiūrėjau savo mėgstamą TV laidą, na, nepasikuklinusi pasakysiu, kad mėgstamiausią, nes ją visada pasižiūriu ne tik TV, bet ir… Daugiau…
Challah yra tradicinė žydų pinta balta duona. Ji įvairiose virtuvėje turi skirtingus pavadinimus, bet jos esmė viena – tai minkšta, puri, mielinė balta duona, o… Daugiau…
Gyvendama Anglijoje įpratau sekmadienį kepti tokį didesnį patiekalą, ir visi susėsdavome prie stalo bendrų pietų. Neseniai vieną sekmadienio rytą šaldytuve suradusi parduotuvėje „Arvi kalakutai“ pirktos smulkintos… Daugiau…