Mano laidos svečiai nuostabi pora – Simona ir Jonas Nainiai iškepė savo legendinį kugelį su vištiena, dėl kurio nesutalpina savo draugų prie stalo – taip visi veržiasi jo paragauti!! Nuskustas bulves ir svogūną sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Į tarkius mušame kiaušinius, juos gerai įmaišome. Tarkius dosniai pasūdome, papipiriname. Prikaistuvyje pakaitiname pieną. Vos tik šis pradės… Daugiau…
Drėgnas, kvapnus, marmurinis aguonų ir citrinų keksas – tobulas būdas suvartoti nuo Kūčių užsilikusias aguonas. O jei tokių neturit, tai verta ir kelionės į parduotuvę… Daugiau…
Stebuklingas šokoladainis be pridėtinio cukraus, bet toks skanus, kad valgo vaikai ir neklausia KO ČIA PRIDĖJAI MAMA??? Išmirkytas datules ir iškeptas saldžiąsias bulves sutriname elektriniu… Daugiau…
Pradėsiu nuo to, kad sugadinti lašišos tartaro neįmanoma“, – patikina Haroldas. Dar priduria, kad, jo įsitikinimu, lašišos negalima nei virti, nei kepti, nei kaip nors… Daugiau…
Mano laidoje šį šeštadienį svečiavosi konditerė ir knygų autorė Liucina Rimgailė kartu su vyru renginių vedėju Tadu Rimgaila. Su jais ne tik smagiai pasikalbėjom, bet… Daugiau…
Mano meilė silkei yra plati kaip žvaigždynai… Hahaha, kaip sako – iš dainos žodžių neišmesi, bet gal savo pridėt gali??? Juokas juokais, bet čia, prieš… Daugiau…
Mano draugė ir nuostani šefė Rūta Paulauskienė šaltieną išmoko gaminti iš tėčio, itin ištobulinusio savo receptą. Tikriausiai stebitės, kaip kuklioji mūsų šaltiena staiga tapo karališka?… Daugiau…
Kai pritrūksta idėjų, kaip ruošti mėgstamą paukštieną, atsiverčiu kulinarijos knygas. Vištiena „Piccata“ – tradicinis italų patiekalas su pikantišku kaparėlių ir citrinų padažu – nustebins skonių… Daugiau…
Purus ir lengvas it pienės pūkas, saikingai pasaldintas medumi ir padabintas švelnia kefyro rūgštele. O tam, kad būtų dar įdomiau, nepamirškite užberti žiupsnio stambių druskos… Daugiau…
Ką daryti, jei prisivirėtė per daug margučių arba jie virdami nesėkmingai skilo!?? Ramiai komandiruokite jas į nuostabiai skanią ir pavasariškai gaivią kiaušinių mišrainę! Dar klausimas,… Daugiau…
Štai dar vienas pasiūlymas, kuris tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir šventiniam Velykų stalui – švelnus jaukus Prancūzijos įkvėptas vištienos blauzdelių troškinys grietinėlės ir… Daugiau…
Mielos, purios, minkštos ir gardžios Velykų zuikio vaišės vaikams. Šių tešla – brijošė, arba sviestinė mielinė tešla. Ji sodri, riebi, truputį kitokia nei tiesiog įprasta… Daugiau…
Kiaušiniai, zuikiai ir, žinoma, morkos yra Velykų stalo atributai, dekoracijos ir produktai. Morkų sėkmė kepiniuose – jau niekam ne paslaptis. Jos suteikia ir spalvos, ir… Daugiau…
Prabangi ir sodri babka – taip vadinasi mielinė pynė su daug sviesto, cukraus ir kiaušinių. Populiari visame pasaulyje, kepama su įvairiausiais priedais ir skirtingų formų…. Daugiau…
Man atrodo, kad šviežiai keptų mielinių bandelių kvapas jau pats savaime sukuria šventę namuose. Todėl velykų rytą aš tikrai kepsiu kažką mielinio, galbūt net šias… Daugiau…
Jūs tikrai net neįsivaizduojate, kaip man patinka „Lietuvos gaspadinių“ rubrika mano laidoje! Kiekvieną šeštadienį čia laukia vis kitas, puikus receptas, kuris atskrieja tiesiai iš Lietuvos… Daugiau…
Kaip ir mūsų žiemos švenčių, švedų Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be vieno ar kelių silkių patiekalų. Ten labai populiaru silkei į kompaniją pakviesti garstyčias ir krapus,… Daugiau…
Tikriausiai nujaučiate, koks buvo populiariausias receptas per visas 200 laidas? Aišku, kad cinamoninės bandelės, todėl jos karaliaus jubiliejinėj laidoj! Sužinosite, ką galite padaryti KITAIP, kad… Daugiau…
Kreminė varškė ir traškūs riešutiniai trupiniai kuria tobulą derinį, o aguonos šiam ypatingai skaniam, nesudėtingai pagaminamam tortui suteikia dar daugiau šventiškumo ir kalėdinės nuotaikos. Elektriniu… Daugiau…
Pradėkime nuo lietuviškos klasikos: svogūnai, ruginė duona ir džiovinti baravykai. Šie zrazai sodraus skonio, turtingi ir lietuviški. Prie jų fantastiškai tiks avižinių bei perlinių kruopų… Daugiau…
Štai tie pyragaičiai, kurių nuotraukos apskriejo internetą ir sulaukė neįtikėtinos šlovės socialiniuose tinkluose. Ir tikrai ne be reikalo – minkštutėlė sviestinė bandelė įdaryta saikingai saldžiu… Daugiau…
Gaminant ir fotografuojant šiuos skanėstus, užvirė diskusija – kaip žmonės vadina tokį desertą? Plikytais pyragaičiais? Na, taip, bet tų pyragaičių būna įvairių. Eklerais? Gal pernelyg… Daugiau…
Man skaniausia baltoji mišrainė tokia, kurioje yra ne tik daug bulvių ir majonezo, bet ir įvairių tekstūrų bei skonių. Todėl visuomet į ją dedu ir… Daugiau…
Šis gardžiai įtrūkęs ir lengvai paskrudęs baskų sūrio pyragas nė iš tolo nepanašus į savo baltutėlį niujorkietišką giminaitį. Kartą išbandę, nebenorėsite grįžti prie kitų sūrio… Daugiau…