Jūs tikrai net neįsivaizduojate, kaip man patinka „Lietuvos gaspadinių“ rubrika mano laidoje! Kiekvieną šeštadienį čia laukia vis kitas, puikus receptas, kuris atskrieja tiesiai iš Lietuvos šeimininkių ir šeimininkų rankų. O šiandienos žvaigždė: mano absoliuti meilė ir silpnybė, giminių baliui tinkamas patiekalas – kepenėlių slėgtainis. Šiuo receptu su mumis pasidalino „Patiekalų pintinė šeimai“ paskyros autorė, Laura… Daugiau…
Kaip ir mūsų žiemos švenčių, švedų Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be vieno ar kelių silkių patiekalų. Ten labai populiaru silkei į kompaniją pakviesti garstyčias ir krapus,… Daugiau…
Tikriausiai nujaučiate, koks buvo populiariausias receptas per visas 200 laidas? Aišku, kad cinamoninės bandelės, todėl jos karaliaus jubiliejinėj laidoj! Sužinosite, ką galite padaryti KITAIP, kad… Daugiau…
Kreminė varškė ir traškūs riešutiniai trupiniai kuria tobulą derinį, o aguonos šiam ypatingai skaniam, nesudėtingai pagaminamam tortui suteikia dar daugiau šventiškumo ir kalėdinės nuotaikos. Elektriniu… Daugiau…
Pradėkime nuo lietuviškos klasikos: svogūnai, ruginė duona ir džiovinti baravykai. Šie zrazai sodraus skonio, turtingi ir lietuviški. Prie jų fantastiškai tiks avižinių bei perlinių kruopų… Daugiau…
Štai tie pyragaičiai, kurių nuotraukos apskriejo internetą ir sulaukė neįtikėtinos šlovės socialiniuose tinkluose. Ir tikrai ne be reikalo – minkštutėlė sviestinė bandelė įdaryta saikingai saldžiu… Daugiau…
Gaminant ir fotografuojant šiuos skanėstus, užvirė diskusija – kaip žmonės vadina tokį desertą? Plikytais pyragaičiais? Na, taip, bet tų pyragaičių būna įvairių. Eklerais? Gal pernelyg… Daugiau…
Šis gardžiai įtrūkęs ir lengvai paskrudęs baskų sūrio pyragas nė iš tolo nepanašus į savo baltutėlį niujorkietišką giminaitį. Kartą išbandę, nebenorėsite grįžti prie kitų sūrio… Daugiau…
Tvirtas, sodrus ir labai šokoladinis tortas „Napoleonas“. Kaip jį iškepti mano laidoje parodė konditerė Giedrė Pečenkienė. Gaminame lakštus: Šaltą sviestą kartu su druska, miltais bei… Daugiau…
„Napoleonas“ yra didis tortas, ir jei jį iškepi, tai pasitikėjimas savimi pakyla iki televizijos bokšto aukščio. Iš tiesų „Napoleono“ norėjote jūs, mano mielieji, – apklausoje… Daugiau…
Sprandinė – labai gera mėsa. Joje užtektinai riebaliuko, tad iškepusi bus minkšta ir sultinga. Šis receptas labai paprastas, nes nereikia nei rišti, nei pančioti. Sprandinę… Daugiau…
Čia reikės gero puodo su dangčiu, arba keptuvės su dangčiu, nes morkas troškinsim. Morkos bus saldžios ir labai skanios. Eiga: Morkas nuskutame ir supjaustome stambiais… Daugiau…
Eiga: Briuselio kopūstus nuplauname. Nupjauname kotelius ir nuimame nelabai gražius išorinius lapelius. Perpjauname kopūstelius per pusę. Šoninę (gali būti riebesnė) supjaustome mažais kubeliais ir pakepiname… Daugiau…
Na mano šeima, tai pripratinka angliškos tradicijos, iš karto kelia maištą jei aš net savaitgalio keptą vištą pateikiu, bet mėsos padažo, taip vadinamo greivi, jo… Daugiau…
Aguonų per Kūčias ir Kalėdas turi būti daug. Čia yra dar viena pyrago su aguonomis variacija. Skanus bus ir be karūnos, jei bijote termiškai neapdoroto… Daugiau…
Šioms salotoms su silke netrūksta gaivumo ir pikantiškumo. Salierai ir obuoliai suteiks traškumo ir rūgštelės, svogūnai ir kaparėliai – pikantiškumo, o viską į gardžią visumą… Daugiau…
Kokia gera šita šokoladinė boba arba dar liaudyje babka vadinama… Oi… su lazdynų riešutais, mielinė ir puri.
Velykiniai desertai man visada atrodo, kad turi būti tokie: geri mieliniai kepiniai (aišku, tinka pynės riekė ir rytą prie kiaušinių), keksai ir kokie nors gaivūs… Daugiau…
Ši varškinė Pascha – tradicinis Velykinis desertas rašytojo Vytauto V. Landsbergio šeimoje. Rašėme žurnale, o vėliau atkeliavo ir į laidą, nes kai paragavau, tai ooooooohh,… Daugiau…
Kiaušinius išilgai perpjauname pusiau ir atsargiai išimame trynius. Keptuvėje ant gabalėlio sviesto pakepiname smulkintą chorizo dešrą, kol paleis riebaliukus ir truputį apskrus. Į tą pačia… Daugiau…
Kaip aš mėgstu šaltieną! Man tai yra mano vaikystės maistas, nes mano namuose, kai aš augau, visada buvo verdama šaltiena, ir jos būdavo šaldytuve dažnai, ne… Daugiau…
Velykinis kiaušinis ir šaukštelis majonezo yra tvirta ir neišardoma sąjunga. O majonezo padažai puikiai papildo daugybę Velykų stalo patiekalų.
Sviestinė mielinė pynė tinka ir Velykų pusryčių stalui, ir savaitgaliui. Brioche tešla yra skalsesnė, glotnesnė, nes joje daugiau sviesto. Bet jau gardumas…
Mazurka yra tradicinis lenkiškas Velykų pyragas. Man, tiesą sakant, apie jį papasakojo ir pirmą kartą juo pavaišino draugė Ieva, turinti lenkiškų šaknų. Mazurkos variacijų yra… Daugiau…