Patiekalas, kurį ragaudami pasijausite tarsi vakarieniautumėte kokiame žaviame restoranėlyje kur nors Prancūzijos Rivjeroje. Jūros aromatų pilnos midijos tobulai dera su saldžiais pomidorais, pankoliais bei česnakais – jų kvapas svaigina ir primena šiltą Viduržemio jūrą. Midijas perplauname šaltu vandeniu. Jei reikia, kempinėle pašveičiame jų kiautus, pirštais ištraukiame „barzdeles“. Laikome švariame vandenyje, kol prireiks. Gyvos midijos šaltame… Daugiau…
Čia reikės gero puodo su dangčiu, arba keptuvės su dangčiu, nes morkas troškinsim. Morkos bus saldžios ir labai skanios. Eiga: Morkas nuskutame ir supjaustome stambiais… Daugiau…
Kaip atskirti gerą patiekalą nuo fantastiško? Pastarajame darniai groja kelios skirtingos tekstūros, jis yra gilaus, turtingo skonio ir lėkštėje niekas nedainuoja ne į toną. Galima… Daugiau…
Koks gi ruduo be moliūgų sriubos? Jei jau atsibodo visi klasikiniai receptai, siūlome moliūgą suporuoti su naujais ingredientais: apelsinų sultimis bei žiupsneliu cinamono. Jie moliūgų… Daugiau…
Visi mėgsta makaronus su populiariausiu pasaulyje itališku mėsos Bolonijos padažu. Savo laidoje rodžiau kaip pagaminti labai panašų padažą, tik BE mėsos. Pastarasis su daug grybų… Daugiau…
Tai kiek galite kotletukų suvalgyti vienu prisėdimu, aa?? Aišku, šitie daržoviniai lengvesni už įprastus iš mėsos, bet jau kokio skanumo!!! Kai dar pavasarį Kaune filmavom… Daugiau…
Naminis chačapuris su ypatinga sviestine tašla, ji itin gardi ir koookia minštutė!!! Kaip koks debesėlis, pirmą kartą tokią liečiau – fantastika ir meditacija.
Nuostabus patiekalas su mano mylimomis cukinijomis, man jis buvo tikras atradimas. Šį receptą radau Amerikos kulinarijos legendos Julia Child knygoje. Būtinai kepkite šį gratiną, jei… Daugiau…
Sveika ir gardi sorų kruopų košė, kuriai išskirtinumo suteikia ryškaus skonio mėtų padažas.
Fantastiškos ir efektingos pomidorų salotos su ožkų sūrio sniegeliu.
Jei tokį grikių dubenėlį dar paskaninsite keptomis voveraitėmis ir rūkytu varškės sūriu, greitai pelnysite skaniausios grikių košės virėjos titulą.
Dariaus ir Karolinos šeima dalinasi augalingos, ypač aromatingos ir sušildančios kopūstienės receptu, kuriame nė nepsigesite mėsos!
Keptų burokėlių ir obuolių sriuba labai greitai pagaminama ir ypatingo skonio. Galite rinktis kiek rūgštesniu obuolius, kad atsvertų keptų burokėlių saldumą.
Šis salotų su tunu ir mocarela receptas – firminis mūsų žurnalo vadovės Lauros šeimoje. Šias salotas meistriškai pagamina Jurgis, Lauros vidurinėlis.
Kiekviena šalis turi kažkokį patiekalą koldūniuką. Ar didesnį, ar mažesnį, su vienu ar kitokiu įdaru. Bet iš tiesų tai mes, žmonės, visoje planetoje esame panašūs… Daugiau…
Tailando įkvėpti patiekalai visuomet sušildo ir pakelia ūpą. Ši sriuba su lašiša nėra išimtis. Tai bus vakarienė, kurios tikrai verta laukti!
Keptuvėje išlydome kelis šaukštus sviesto ir jame apkepame smulkintus svogūnus ir česnaką, kol pagels. Bulvių tarkavimo mašina sutarkuojame bulves ir saliero gumbą. Į tarkius beriame… Daugiau…
Silkė yra laukiama viešnia ir ant Kūčių, ir ant kasdienio stalo. O šios silkės salotos su marinuotais agurkėliais ir pesto padažu yra toks patiekalas, kurį… Daugiau…
Namų virtuvės hitas bemėsiui pirmadieniui! Lazanija su varške, moliūgais ir kastiniu bus atradimas visai šeimai.
Moliūgų ir pomidorų sriuboje susitinka rūgštelė ir saldumas. Pradedu tokią gaminti rudens pradžioje, kai yra ir pirmųjų moliūgų, ir dar nesibaigė pomidorai.
Švelni ir vasariška voveraičių sriuba, kurioje dainuoja gardūs ingredientai – šviežios bulvės, morkos ir žirneliai. Ši pieniška sriuba – tikras vasaros virtuvės hitas.
Šalta vasaros sriuba tiems, kurie negali gyventi be avokadų ir nori valgyti lengvai ir sveikai. Su pasukomis paruošta šaltsriubė bus lengva, o avokadai suteiks glotnumo.
Žalia ir labai vasariška lazanija su keptomis cukinijomis ir baklažanais. Daržovių joje labai daug ir mėsos čia visai nepasigesite! O dar tas ypatingas žalias bešamelis… Daugiau…