Silkė yra laukiama viešnia ir ant Kūčių, ir ant kasdienio stalo. O šios silkės salotos su marinuotais agurkėliais ir pesto padažu yra toks patiekalas, kurį galima ruošti ir per adventą, ir bemėsiams pirmadieniams pasitiekti.
Namų virtuvės hitas bemėsiui pirmadieniui! Lazanija su varške, moliūgais ir kastiniu bus atradimas visai šeimai.
Moliūgų ir pomidorų sriuboje susitinka rūgštelė ir saldumas. Pradedu tokią gaminti rudens pradžioje, kai yra ir pirmųjų moliūgų, ir dar nesibaigė pomidorai.
Švelni ir vasariška voveraičių sriuba, kurioje dainuoja gardūs ingredientai – šviežios bulvės, morkos ir žirneliai. Ši pieniška sriuba – tikras vasaros virtuvės hitas.
Šalta vasaros sriuba tiems, kurie negali gyventi be avokadų ir nori valgyti lengvai ir sveikai. Su pasukomis paruošta šaltsriubė bus lengva, o avokadai suteiks glotnumo.
Žalia ir labai vasariška lazanija su keptomis cukinijomis ir baklažanais. Daržovių joje labai daug ir mėsos čia visai nepasigesite! O dar tas ypatingas žalias bešamelis… Daugiau…
Tai dabar apie gerą žuvienę… Aišku, jūs galite išsivirti ir su bet kokia kita žuvimi, bet jei virsite iš laukinės lašišos Kuprės kaulų skirtumą iškart… Daugiau…
Viso grūdo ruginiai miltai tinka ne tiktai duonai, bet ir kepiniams. Šie nesaldūs keksiukai pradžiugins per pusryčius, juos galima neštis ir į iškylą gamtoje ar… Daugiau…
Visada labai džiaugiuos, kai pavyksta ką nors skanaus atrasti. Tai, kai draugė davė maišelį meškinio česnako (tokia žolė auganti miške pilna vitaminų ir skanumo –… Daugiau…
Pomidorų sriubą visada gaminu panašiai – dedu kokybiškus trintus pomidorus, būtinai lėtai kepinu svogūną ir pridedu turimų daržovių. Dažniausi šios sriubos komponentai – morkos, salierai… Daugiau…
Jas dar galėčiau vadinti „Sočiosios ir visada mėgstamos“. Tokios salotos labai patinka draugės Lavijos sūnui Nojui, o mano vaikai taip pat dievina tuną ir su… Daugiau…
Jei pabodo klasikinė moliūgų sriuba ir mėgstate Azijos virtuvės skonius, labai siūlau išbandyti šią moliūgų sriubą su krevetėmis. Kiek aštroka, su krevetėmis bei aitriąja paprika…. Daugiau…
Už šiuos keksiukus sau rašau pagyrimą nesikuklindama, nes išėjo labai skanūs ir tiesiog šventiški – maistingi ir sotūs. Iš savo mokytojos už šį receptą taip… Daugiau…
Miltinis mišinys „Laimingiems blyneliams“ – lietinius iš šio mišinio galėčiau valgyti be perstojo. Jie „dainuoja“ ir lėkštėje, ir burnoje. Speltų ir avižinių miltų lietiniai niekuo… Daugiau…
Kurdama šį receptą įkvėpimo sėmiausi iš indų virtuvės užkandžio – pakorų. Svarbiausia, negailėkite prieskonių.
Ši bulvių, obuolių ir grybų mišrainė tinka ir Kalėdoms, ir Kūčioms, jei ją pagardinsite ne majonezu.
Dideli vaikai vis tiek kažkuriuo metu pasako fuiiii. Vieną dieną fui žuvis, kitą dieną atsikėliau su naujiena – mama, nuo šiandien nebevalgau mėsos. Ir iš… Daugiau…
Aš mėgstu silkę. Man patinka jos riebumas ir sūrumas. Prie jos tinka įvairiausi priedai: burokėliai, bulvės, razinos, grietinė, avokadai. Kur silkės įdėsi, ten ji ir… Daugiau…
Ta pati panelė, tik kita suknelė, arba paskutinės minutės pasiūlymas – nereikia nieko rauginti, brandinti ar kildinti. Tik kanapių sėklomis pasirūpinkite iš anksto, tai gardu… Daugiau…
Šis karališkas sumuštinis ir labai gražių spalvų, ir prabangaus, ypatingo skonio. Sumuštinis labai lengvai gali virsti brusketa, jei duoną prieš tai paskrudinsite. O padažas puikiai… Daugiau…
Sodri, išraiškingo skonio sriuba, kuri įtiks net ir mėsiškų barščių mėgėjams. Bulves čia labai sėkmingai pavaduoja juodieji lęšiai, o gamybos laiką trumpina ekologiškas „Maggi“ sultinys… Daugiau…
Pasakiškai jaukus rudeniškas patiekalas. Užtruksite šiek tiek ilgiau, nei prireiks laiko „Beatos virtuvės“ virtiniams su bulvėmis ir keptais pievagrybiais išvirti, bet tokiu apkepu nebus gėda… Daugiau…
Štai toks paprastas pavadinimas, o ir trumputis ingredientų sąrašas atrodo labai jau kukliai, bet žinokite, koks nepaprastas yra šio patiekalo skonis… Svarbiausia čia yra gera… Daugiau…