Grikiai yra stebuklingos kruopos, maistingos ir skanios, tikras supermaistas, tad natūralu, kad jie puikiausiai dera su įvairiais kitais mums naudingais maisto produktais. Gaminame: Perplauname grikius ir supilame į puodą. Užpilame 500 ml vandens ir užverdame. Paverdame ant lėtos ugnies apie 7–10 minučių, įberiame druskos. Nukeliame nuo ugnies, uždengiame ir dar paliekame10 minučių brinkti. Jei… Daugiau…
Grakiškas špinatų ir varškės sūrio pyragas Spanakopita – kas buvot Graikijoje tikrai ragavote ir atsivalgyti negalėjot. Šis pyragas nors ir sūrus, bet lengvai nurungtų tradicinį… Daugiau…
Pavasarį, kai vitaminai auga ant kiekvieno kampo (ir krūmo), kviečiu drąsiai naudotis gamtos teikiamomis dovanomis ir žoles kaip kiaulpienės, dilgėlės ir garšvos drąsiai kviesti į… Daugiau…
Gardžioms salotoms pagaminti prireiks tik saujelės ingredientų, o kartūs kiaulpienių lapai puikiai tiks prie riebios žuvies ar mėsos patiekalų. Kartumą salotose puikiai atsveria salstelėjęs pankolis… Daugiau…
Jei kepam blynus iš bulvių, kodėl nekepam iš kopūstų?!! Tai žinokit pusė mano TV laidos komandos LABAI skeptiškai vertino kopūstų blynelius (dar ir kotletukais juos… Daugiau…
Makronai kefyro padaže? Netikėtas ir puikus atradimas. Kefyro rūgštelė sviesto ir sūrio padažui suteikia lengvumo, todėl pavalgę nesijausite apsunkę. O ryškios žalios daržovės yra tikrų… Daugiau…
Šiuo receptu su mumis pasidalino smidrų augintojai „Šparagų kalnelio“ šeimininkai Inga ir Vytautas Kirliai. Inga tikina, kad jei smidrai visai švieži, nieko jiems daryti nereikia;… Daugiau…
Nuostabiai skanus, šiek tiek lazanija apsimetantis lietinių blynų apkepas, įdarytas daržovėmis ir pievagrybiais. Jis toks skanus, kad negalėsite atsivalgyti! Pirmiausia gaminame lietinių tešlą. Dideliame dubenyje… Daugiau…
Kartais verta leisti organizmui pailsėti nuo mėsos. Jei artimiausią mėnesį nesiekiate užsiauginę raumenų kalną laimėti „Geležinio žmogaus“ varžybas, tai tinkamai mitybos grandinei užtikrinti ir baltymams… Daugiau…
Erdviame dubenyje ištriname varškę su trupučiu paprasto ir vanilinio cukraus, vienu pilnu kiaušiniu ir vienu baltymu, žiupsneliu druskos. Suberiame miltus ir išmaišome, kol neliks sausų… Daugiau…
Tam tadadaaam! Visiems varškės apekpų fanams ir kugelių bei bulvių plokštainių mylėtojams pristatau nerealų patiekalą – dar vieną sotų, maistingą ir jaukumo pilną apkepą. Šįkart… Daugiau…
Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką sukapojame, morkas, grybus ir salierus supjaustome mažais kubeliais. Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepame svogūnus. Kai jie tampa lyg stikliniai, beriame… Daugiau…
Labai rekomenduoju pamėginti pasiruošti dhalą su geltonais lietuviškais skaldytais žirniais. Dhalas yra ankštinių daržovių troškinys iš Indijos virtuvės. Jei valgau indiškame restorane, visuomet jo užsisakau…. Daugiau…
Jei norite išsivirti labai koncentruoto sultinio, geriausia daržoves pakepinti taip, kad jos karamelizuotųsi savo sultyse. Lengviausia tai padaryti orkaitėje arba galima lėtai ilgai kepinti tame… Daugiau…
Šis veganiškas kugelis iš jau dešimtmetį veganišką mitybą pasirinkusios farmacininkės Karolinos Kubilienės ir jos vyro gydytojo Dariaus Kubiliaus šeimos repertuaro. Karolina pasakojo ilgai ieškojusi recepto,… Daugiau…
Ši sriuba kaip klasikinė minestronė – gardi, maistinga ir suteikianti jėgų. Tiesiog sriuba – sveikata. Verdame sriubą: Morkas ir saliero šaknį nuskutame ir supjaustome kubeliais…. Daugiau…
Veganiški kibinai, kurie patiks ir mėgstantiems mėsiškus valgius. Svarbiausia, kad šių kibinų tešla nė kiek nenusileidžia mūsų įprastai su sviestu, grietine ir kiaušiniais. Ji trapi… Daugiau…
Kodėl skaniausi? O todėl, kad jų sudėtyje vien tik jūsų mėgstama žuvis. Žinoma, išskyrus plonytį traškų džiūvėsėlių sluoksnį, kuris toks lengvutis ir gardus tampa net… Daugiau…
Šis patiekalas – kaip puikiausias daržovių pyragas. Patiks net tiems, kurie nėra didžiausi daržovių gerbėjai. Apkepusios morkos, cukinijos, salierai ir obuoliai apibarstomi sūrio, riešutų ir… Daugiau…
Pirmą kartą šio patiekalo paragavau svečiuose pas kaimynę italę. Mane sužavėjo jo paprastumas ir puikus skonis. Menkės filė paprasčiausiai iškepama orkaitėje, pašlaksčius alyvuogių aliejumi, o… Daugiau…
Lietuvos gaspadoriaus rubrikoje kompozitorius, daininikas, docentas Linas Adomaitis parodė kaip iškepti studentišką „Express“ plokštainį keptuvėje. 1. Nulupame ir stambia burokine tarka sutarkuojame bulves. 2. Gerai… Daugiau…
Kiekviena Lietuvos šeimininkė turi mokėti pasigaminti kastinį! Nemokat??? Aš irgi nemokėjau!!!! Bet Lietuvos Gaspadinės rubrika tam ir sugalvota, kad visos tobulėtume – mieloji Loreta Svidrienė… Daugiau…
Šakšuka yra tikras rudens gėrybių pašlovinimo patiekalas! Pilnas daržovių gerumo ir sveikumo. Puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek ir vakarienei – jausitės sotūs, bet neapsunkę. 1.Keptuvėje… Daugiau…