Salsos padažo ir kukurūzų santykiai labai šilti, juos galima laikyti tobula pora! O kukurūzų blyneliai yra tiesiog naujas būdas paskanauti šio puikaus derinio. Pabandykite vietoje kukurūzų traškučio ar tortilijos į THOMY salsos padažą mirkyti štai tokius traškius, pikantiškus blynelius. THOMY salsos padažą galima valgyti su bet kuo – jis toks gardus, kad tinka ir į… Daugiau…
Šiose salotose vasaros herojai – agurkai – sužiba nauja šviesa! Salotos pilnos traškumo ir yra truputį saldžiarūgštės. Tarsi artimos, ragautos, nes su grietine, bet ir… Daugiau…
Šiai sriubai prognozuojame didelę sėkmę, galbūt net ir vasaros virtuvės hito likimą. Neragautas ir neregėtas tas žirnelių ir kefyro derinys, bet toks sėkmingas, kad paragavę… Daugiau…
Žuvį valgyti gerai, žuvį valgyti reikia, tik, deja, mes, lietuviai, jos valgome retai… O dar rečiau susimąstome, kad atsakingai rinkdamiesi rūšį galime išsaugoti nykstančias žuvų rūšis…. Daugiau…
Duoną supjaustome pailgais piršteliais. Patepame alyvuogių aliejumi, beriame truputį druskos ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame neilgai, apie 10-15 minučių, kol duona… Daugiau…
Nuostabus būdas suvalgyti didelį kiekį žalumos. Šios salotos ypatingos tuo, kad pilnos augalinių baltymų ir mineralų iš lęšių (tikras supermaistas!), jose paslėptas termiškai neapdorotas brokolis,… Daugiau…
Beatos virtuvės laidoje rodėme apie Ievą iš NeČia ir jos žolių ir gyvūnų pilną gyvenimą. Kaip smagu, kad ji sutiko pasidalinti ir savo nuostabiu laukinių… Daugiau…
Geras trintuvas – kasdien virtuvėje reikalingas įrankis. Ieškantiems ne tik dailaus, bet ir galingo prietaiso pristatau naujieną – šveicarišką NOVIS trintuvą. Sutikau jį išbandyti ir… Daugiau…
Švelnūs ir ne per saldūs virtinukai su vyšniomis – tradicinis ukrainietiškas naminis desertas, kuriuo mamos dažnai lepina savo vaikus. Kaip ir daugelis ukrainiečių virtuvės patiekalų,… Daugiau…
Daržovingi ir maistingi apkepti basmati ryžiai su anakardžiaias, kukurūzais ir brokoliais. Labai skanu valgyti vienus, bet jei suporuostie su koku indišku kariu – nusimato tikra… Daugiau…
Čia reikės gero puodo su dangčiu, arba keptuvės su dangčiu, nes morkas troškinsim. Morkos bus saldžios ir labai skanios. Eiga: Morkas nuskutame ir supjaustome stambiais… Daugiau…
Kaip atskirti gerą patiekalą nuo fantastiško? Pastarajame darniai groja kelios skirtingos tekstūros, jis yra gilaus, turtingo skonio ir lėkštėje niekas nedainuoja ne į toną. Galima… Daugiau…
Koks gi ruduo be moliūgų sriubos? Jei jau atsibodo visi klasikiniai receptai, siūlome moliūgą suporuoti su naujais ingredientais: apelsinų sultimis bei žiupsneliu cinamono. Jie moliūgų… Daugiau…
Visi mėgsta makaronus su populiariausiu pasaulyje itališku mėsos Bolonijos padažu. Savo laidoje rodžiau kaip pagaminti labai panašų padažą, tik BE mėsos. Pastarasis su daug grybų… Daugiau…
Tai kiek galite kotletukų suvalgyti vienu prisėdimu, aa?? Aišku, šitie daržoviniai lengvesni už įprastus iš mėsos, bet jau kokio skanumo!!! Kai dar pavasarį Kaune filmavom… Daugiau…
Naminis chačapuris su ypatinga sviestine tašla, ji itin gardi ir koookia minštutė!!! Kaip koks debesėlis, pirmą kartą tokią liečiau – fantastika ir meditacija.
Nuostabus patiekalas su mano mylimomis cukinijomis, man jis buvo tikras atradimas. Šį receptą radau Amerikos kulinarijos legendos Julia Child knygoje. Būtinai kepkite šį gratiną, jei… Daugiau…
Sveika ir gardi sorų kruopų košė, kuriai išskirtinumo suteikia ryškaus skonio mėtų padažas.
Fantastiškos ir efektingos pomidorų salotos su ožkų sūrio sniegeliu.
Jei tokį grikių dubenėlį dar paskaninsite keptomis voveraitėmis ir rūkytu varškės sūriu, greitai pelnysite skaniausios grikių košės virėjos titulą.
Dariaus ir Karolinos šeima dalinasi augalingos, ypač aromatingos ir sušildančios kopūstienės receptu, kuriame nė nepsigesite mėsos!
Keptų burokėlių ir obuolių sriuba labai greitai pagaminama ir ypatingo skonio. Galite rinktis kiek rūgštesniu obuolius, kad atsvertų keptų burokėlių saldumą.
Šis salotų su tunu ir mocarela receptas – firminis mūsų žurnalo vadovės Lauros šeimoje. Šias salotas meistriškai pagamina Jurgis, Lauros vidurinėlis.