Varškės apkepą mėgsta visi, makaronus taip pat. Tai tikras komforto maistas. Makaroniukus rinkitės kuo smulkesnius ir jų nepervirkite. Bananai suteiks saldumo, taigi galite atsisakyti cukraus. Mes valgėme su natūraliu jogurtu ir uogomis. Gaminame: makaronus išverdame sūdytame vandenyje, tik išjungiame kaitrą likus 3 minutėms iki virimo pabaigos (virimo laikas būna nurodytas ant pakuotės). Nusunkiame makaronus ir… Daugiau…
Virtinukų pasaulyjeeeeee….arba Lietuvoje, Sirutiškyje, Kėdainių rajone, yra tokia vieta su labai aiškia kryptimi: gaminti rankų darbo, kokybiškus virtinius iš vietinių produktų. Tiksliau 17 rūšių virtinių/koldūnų…. Daugiau…
Oi, tas gliumzinis pyragas. Susižavėjimas akimirksniu ir, atrodo, nieko nėra už jį geresnio. Švelnus it pūkas ir saldus, nukelia tikrai, atrodo, prie vokiškų lietuvininkų stalų,… Daugiau…
Gražuolis rudens spalvų apkepas. Jį laisvai galite vadinti pyragu ar net tortu. Tik čia visai nėra kvietinių miltų, o formą ir tvirtumo suteikia migdolų miltai…. Daugiau…
Labai paprasta, bet ypatingai gardu. Tai vienas tų pavyzdžių, kai mažiau yra daugiau, arba kai paprasti dalykai yra skaniausi. Įvairiausi kniedliai iš bulvių, vaisių ar… Daugiau…
Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros kepinys. Gaminame: 1. Varškę su… Daugiau…
Elektriniu smulkintuvu pulsavimo režimu susmulkiname riešutus iki trupinių. Ten pat sudedame džiovintas spanguoles ir dar kelis kartus papulsuojame, kad viskas pradėtų kibti. Galiausiai supilame virš… Daugiau…
Gaminimo eiga: Išvirkite manų košę. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, išvirtas manų kruopas, supilkite pieną bei tirpintą, pravėsusį sviestą. Baltymus išplakite iki standžių putų… Daugiau…
Šis apkepas tik įrodo, kad be orkaitės gyventi galima labai skaniai. Beveik kaip varškės pyragas. Valgo, kas su kuo nori. Kad ir su tirpintu šokoladu… Daugiau…
Varškės sūris vienas tų produktų, kuriuos būtų galima valgyti ir valgyti. Jis puikiai dera su medumi ar juoda duona. Ir visai nebūtina jo pirkti. Labai… Daugiau…
Gaminame tešlą: Miltus persijojame į dubenį. Dubenyje sumaišome kefyrą, varškę ir kiaušinį. Į šį dubenį įsijojame miltus sumaišytus su druska. Iš pradžių pamaišome šaukštu, paskui… Daugiau…
Gardžiausia lietuviška užtepėlė su traškiomis ir maistingomis sėklomis. Labai tinka su šviežiomis daržovėmis, keptomis jaunomis bulvytėmis ar tiesiog užtepta ant riekės juodos duonos. Sausoje keptuvėje… Daugiau…
Jaukūs ir minkštučiai varškėtukai yra visų vaikų mylimiausias patiekalas. O šie, dar ir „pagerinti“ – su keptu moliūgų ir pilno grūdo dalių miltais. Varškę ištriname… Daugiau…
Aromatinga ir dailiai žalia varškės užtepėlė – puikiai tiks ir ant sumuštinio, ir su virtomis bulvėmis ar grikiais. Žoleles, prieskonius, kambario temperatūros sviestą ir varškę… Daugiau…
1. Smulkius makaronus supilame į puodą ir užpilame karštu vandeniu ir verdame ant silpnos ugnies. 2. Kol makaronai verda, varškę išsukame su kiaušiniais, baltu cukrumi… Daugiau…
Paprastas, bet labai aromatingas ir gardus varškės apkepas kitaip, arba tiesiog didelis varškėtis.
Greitai ir paprastai pagaminamas, sveikas maistas. O bananai čia suteikia ypatingo aromato ir skonio.
Visa paslaptis, tiksliau, jokia ne paslaptis, o šio apkepėlio esmė – trinti bananai. Tokiu pačiu principu užsimaišo ir labai skanūs blynai su varške ir be… Daugiau…