Švelnios ir lengvos varškės sūriu ir grūstomis bulvėmis įdarytos cukinijos. Tikras džiaugsmas lietuviškų skonių bet lengvesnio maisto mėgėjams. Paragaukite, ir receptą garantuotai įtrauksite į bemėsių dienų valgiaraščius. Patinka ir vaikams. Jei šiam patiekalui naudosite jau gerokai paaugusias cukinijas, tuomet pjaukite jas ne išilgai į laivelius, o formuokite šulinėlius ir išskobkite jų vidų. Gaminame: Pirmiausia pasūdytame… Daugiau…
Jūsų dėmesiui – tobulas, TO-BU-LAS nesaldus, universalus ir į visus piknikus bei žygius su jumis keliausiantis varškinės tešlos pyragas (truputį panašus į prancūzišką „galetę“ arba… Daugiau…
Kokie iškylų kepiniai be smidrų? Kumpis ir smidrai visuomet puikiai dera. O šie dar paguldyti į žolelėmis kvepiantį varškės patalą. Šį kepinį patogu į iškylą… Daugiau…
Erdviame dubenyje ištriname varškę su trupučiu paprasto ir vanilinio cukraus, vienu pilnu kiaušiniu ir vienu baltymu, žiupsneliu druskos. Suberiame miltus ir išmaišome, kol neliks sausų… Daugiau…
Kalėdinis varškės tinginys yra toks desertas, kai nėra nei daug jėgų ar entuziazmo, nei laisvos orkaitės, bet labai norisi gero saldumyno, kuris patiktų visai šeimai.
Kreminė varškė ir traškūs riešutiniai trupiniai kuria tobulą derinį, o aguonos šiam ypatingai skaniam, nesudėtingai pagaminamam tortui suteikia dar daugiau šventiškumo ir kalėdinės nuotaikos. Elektriniu… Daugiau…
Mano mylimiausias rudens derliaus naikinimo būdas – viską komandiruoti į orkaitę geram pusvalandžiui, kad skaniai pasikaramelizuotų, o tada greit į puodą ir sutrinti kartu su… Daugiau…
Kas vasaros rytą gali būti geriau už lietinius su šviežiai virta braškių uogiene? Ji kvepia nuostabiai, o išvirta su „Dansukker“ cukrumi marmeladams dar bus ir… Daugiau…
Lengvas, žaismingas ir tiesiog neatsivalgomas vasaros desertas, kuris puikiausiai atstos ir gimtadienio tortą. Desertas, kurio net puošti nereikės – jis iš esmės jau gražus. O… Daugiau…
Kokio skanumo šie kotletukai! Truputį Italijos įkvėpti ir tikrai ypatingi – juose slepiasi mūsų mėgstama varškė, kuri, iš pirmo žvilgsnio paprastus maltinukus paverčia minkštučiais, sultingais,… Daugiau…
Gaminant ir fotografuojant šiuos skanėstus, užvirė diskusija – kaip žmonės vadina tokį desertą? Plikytais pyragaičiais? Na, taip, bet tų pyragaičių būna įvairių. Eklerais? Gal pernelyg… Daugiau…
#BePadažo – ši grotažymė nėra tiktai pasiūlymas, kaip valgyti tobulą varškės apkepą. Tai ir pavadinimas verslo, kurį sukūrė vilniečių Druktenių šeima: vyras tikras virtuvės šefas… Daugiau…
Kanapinė druska su linų sėmenimis yra tikrų tikriausias atradimas ir geriausia sumuštinių draugė. Man ši kombinacija tokia skani, kad vien tik ja pagardinta kokybiška duona… Daugiau…
Mėgstamiausias lietuvių patiekalas – cepelinai. Šįkart: trispalviai, su moliūgų įdaru, su varške ir su kepenėlėmis. Nulupame virtų bulvių lupenas (bulvės būtinai turi būti visiškai atvėsusios,… Daugiau…
Varškė ir karamelizuoti obuoliai – negalėsite sustoti valgyti!!! Apačioje klojau gardaus grietininio biskvito pamatą, tada dosnus varškės sluoksnis, o karūna – burnoje ir pyrage tirpstantys… Daugiau…
Nuostabus patiekalas su mano mylimomis cukinijomis, man jis buvo tikras atradimas. Šį receptą radau Amerikos kulinarijos legendos Julia Child knygoje. Būtinai kepkite šį gratiną, jei… Daugiau…
Pasakiškai švelnūs ir saikingai saldūs namiai varškės sūreliai, padengti plonyčiu ir traškiu juodojo šokolado glaistu. Tikrų tikriausia laimė.
Ši varškinė Pascha – tradicinis Velykinis desertas rašytojo Vytauto V. Landsbergio šeimoje. Rašėme žurnale, o vėliau atkeliavo ir į laidą, nes kai paragavau, tai ooooooohh,… Daugiau…
Labai patenkinta šiuo kepiniu esu! Nors ir vėl man tik iš antro karto pasisekė – pirmą kartą biskvitas su aguonomis nepavyko – pasirodo, aguonos tokio… Daugiau…
Turiu pripažinti, kad pavyktų skaniausios pasaulyje bandelės su varške, turėjau jas kepti ne vieną kartą…. Nes norėjau, kad bandelėje būtų daug varškės ir kad nereikėtų… Daugiau…
Užverdame pieną, sudedame prieskonius ir tada – ryžius. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame puodą stovėti keletui valandų arba per naktį. Nebūtina ryžių mirkyti, bet… Daugiau…
Kuršėnų vyniotinis yra labai minkštas, saldus varškės desertas, kuris tinka prie kavos ir prie arbatos bet kokia proga“, – mano laidoje pasakojo šį skanėstą ruošusi… Daugiau…
Namų virtuvės hitas bemėsiui pirmadieniui! Lazanija su varške, moliūgais ir kastiniu bus atradimas visai šeimai.
Be varškės mes gyventi negalim, neslėpkim. Tai tikrai nepamaišys dar vienas receptas su ja – varškėčiai su obuoliais.