Kukurūzų dribsniai vietoj džiūvėsėlių – senas geras triukas. Jei vis dar sukate galvą, kaip restoranuose taip skaniai ir patraukliai traškią plutelę pagamina, tai čia atskleidžiu paslaptį – nereikia nei virtuvės šefo diplomo, nei specialios restoranų virtuvės įrangos. Namuose pasigaminsite gardžiausiai, o vaikai tik džiūgaus galėdami prisidėti. Gaminame: Įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 210… Daugiau…
Juk būna, kad gamini cepelinus ir žiū – įdarą visą sunaudojai, o cepelinų tešlos dar liko. Kadangi maisto švaistyti nevalia, tai ir keliauja į puodą… Daugiau…
Duonos riekes pakočiojame, kad susiplotų. Sutarkuojame morkas ir sūrį, sumaišome su majonezu, garstyčiomis ir juodaisiais pipirais. Dedame po 1-2 šaukštelius įdaro ant duonelės, vieną jos… Daugiau…
Jaukūs ir minkštučiai varškėtukai yra visų vaikų mylimiausias patiekalas. O šie, dar ir „pagerinti“ – su keptu moliūgų ir pilno grūdo dalių miltais. Varškę ištriname… Daugiau…
Tai tradicinė vengriška sriuba. Galima rasti asociacijų su mums iš vaikystės puikiai pažįstama saldžia sriuba iš džiovintų ir šviežių vaisių. Sriubai malonaus poskonio suteikia vynas,… Daugiau…
Šie vafliai iškepti elektrinėje vaflių keptuvėje – jie pakankamai tvirti, kad išlaikytų formą, bet kartu minkšti ir saldūs. Prikepę tokių vaflių galite leistis į didžiausias… Daugiau…
Daugeliui šie virtinukai yra pažįstami iš vaikystės, tačiau tikrai žinau žmonių, kurie jų nei matę, nei girdėję. Tradiciškai jie verdami būtent su mėlynių įdaru, tačiau… Daugiau…
1. Dedame virti makaronus. 2. Nulupame ir sutarkuojame česnaką. 3. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame alyvuogių aliejaus ir sudedame česnaką. Leidžiame jam sušilti ir sudedame konservuotus… Daugiau…
Sausainiai minkšti ir skanūs, mano Izabelės sugalvoti ir labai mėgstami. Lengvai pagaminami su vaikais, viens du ir baigta – smagumas!!!
Čia ledai – kokteilis vaikams, pasakiško skonio, ir be papildomo cukraus, skonis kaip fantastiškiausių ledų.
Tai klasikinių prancūziškų spurgų receptas, kuris nesunkiai galėtų vadintis ir Pietų Amerikos paveldu. Iš tokios plikytos tešlos kepamos ir prancūziškosios beignets, ir meksikietiškosios churros. Spurga… Daugiau…
Nepretenduoju į išradėją ir tikrai neketinu keksiukų pristatyti kaip naujienos. Bet gal dar nebandėte patiekti jų vietoj torto? Tiksliau, kiekvienam svečiui pasiūlyti po mažą tortelį–keksiuką?… Daugiau…
Laikotarpiui, kai darbų ir taip pakanka, siūlau itin paprastą patiekalą, kuris a) tinka senai duonai ar pyragui sunaudoti, b) taps labai prašmatniu pusryčių patiekalu, jei… Daugiau…
Maltą mėsą sudedame į dubenį. Paruošiame daržoves: peiliu smulkiai sukapojame morkas ir porą, burokine tarka sutarkuojame cukiniją ir moliūgo riekeles. Taip susmulkintas daržoves verčiame į… Daugiau…
Šiandien pristatau jums ką tik portale www.musumazyliai.lt pasibaigusio receptų konkurso nugalėtojas ir labiausiai man patikusius receptus. Išrinkau jų net porą. Šis Indrės receptas man paliko įspūdį savo… Daugiau…
O štai ir antrasis man patikęs receptas iš www.musumazyliai.lt vaikiškų receptų konkurso. Tikrai kūrybiškas receptas. Vaikai visai noriai valgo kruopas ir kitus dalykus, tad tai… Daugiau…
O čia dalinuosi labai paprastu receptu iš praėjusios savaitės mano vaikų valgiaraščio – pene makaronai su brokoliais, virtu kumpiu ir grietine. Kol makaronai verda, susmulkinam… Daugiau…
Švelnus ir lengvas apkepas, labiau iškilmingas nei paprasta manų košė.
Vasarą norisi daugiau ledų ir gaivos, o žiemą – stipresnių ir šildančių dalykų. Šis tortas – kelio vidurys. Jo sudėtinės dalys labai žiemiškos, – juk… Daugiau…
Dėl kremo ant viršaus, tai aš pasinaudojau visuomet pasiteisinančiu ir paprastu citrinos sulčių ir cukraus pudros glaistu, bet tinka ir tiesiog labai gerai ištrinta vidutinio… Daugiau…
Iš tiesų, tai yra žydiškas kugelis. Kugelis nebūtinai turi būti iš bulvių. Makaronai, varškė, grietinė, prieskoniai – visa tai iš senovinio žydiško recepto. Tokį apkepą… Daugiau…
Mėgstantiems saldų Valentiną ir tiems, kas nebegali žiūrėti į šokoladą, dangiškų zefyrų receptas. Ir kai sakau dangiškų, turiu galvoje tiesioginę to reikšmę.
Kaip gaminti: 1. Kefyrą supilame į dubenėlį. 2. Druską, cukrų, kepimo miltelius sumaišome su ryžių miltais, supilame į kefyrą ir išmaišome. Pasidarys tiršta masė, net… Daugiau…
Ar jaunas, ar senas, bet šitie blyneliai tikrai yra kaip tortas ryte, tikrai nemeluoju. Aišku ne kiekvienas nori torto pusryčiams, bet juk kaip malonu būti… Daugiau…