Sveiki, esu Raminta, gyvenu netoli Kėdainių, mokausi vienoje Kėdainių gimnazijoje. Rudenį būsiu abiturientė. Mano svajonių profesija – konditerija. Kol kas nežinau, ar ši svajonė išsipildys (nes turiu ir kitų svajonių), tačiau gaminti labai mėgstu! Chalvos sausainių receptą gavau iš mamos bendradarbės. Kurį laiką su jos sūnumi mokėmės vienoje mokykloje, bendrauja ir mūsų mamos, tad pirmą kartą šių… Daugiau…
Vištiena mėgsta saldžius priedus, tiesa? Todėl dabar ji giminiuojasi su džiovintomis slyvomis ir abrikosais grietinėlės padaže. O liaudiškai žinoma ‘jažynka’ arba bulvių-morkų košė tiesiog prašyte… Daugiau…
Šis pyragas, kaip ir dauguma geriausių dalykų, į mano virtuvę atkeliavo iš draugų namų. Štai tokį labai lengvai sumatuojamą pyragėlį prancūzų darželinukai savarankiškai kepa jau… Daugiau…
Kukurūzų dribsniai vietoj džiūvėsėlių – senas geras triukas. Jei vis dar sukate galvą, kaip restoranuose taip skaniai ir patraukliai traškią plutelę pagamina, tai čia atskleidžiu… Daugiau…
Juk būna, kad gamini cepelinus ir žiū – įdarą visą sunaudojai, o cepelinų tešlos dar liko. Kadangi maisto švaistyti nevalia, tai ir keliauja į puodą… Daugiau…
Duonos riekes pakočiojame, kad susiplotų. Sutarkuojame morkas ir sūrį, sumaišome su majonezu, garstyčiomis ir juodaisiais pipirais. Dedame po 1-2 šaukštelius įdaro ant duonelės, vieną jos… Daugiau…
Jaukūs ir minkštučiai varškėtukai yra visų vaikų mylimiausias patiekalas. O šie, dar ir „pagerinti“ – su keptu moliūgų ir pilno grūdo dalių miltais. Varškę ištriname… Daugiau…
Tai tradicinė vengriška sriuba. Galima rasti asociacijų su mums iš vaikystės puikiai pažįstama saldžia sriuba iš džiovintų ir šviežių vaisių. Sriubai malonaus poskonio suteikia vynas,… Daugiau…
Šie vafliai iškepti elektrinėje vaflių keptuvėje – jie pakankamai tvirti, kad išlaikytų formą, bet kartu minkšti ir saldūs. Prikepę tokių vaflių galite leistis į didžiausias… Daugiau…
Daugeliui šie virtinukai yra pažįstami iš vaikystės, tačiau tikrai žinau žmonių, kurie jų nei matę, nei girdėję. Tradiciškai jie verdami būtent su mėlynių įdaru, tačiau… Daugiau…
1. Dedame virti makaronus. 2. Nulupame ir sutarkuojame česnaką. 3. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame alyvuogių aliejaus ir sudedame česnaką. Leidžiame jam sušilti ir sudedame konservuotus… Daugiau…
Sausainiai minkšti ir skanūs, mano Izabelės sugalvoti ir labai mėgstami. Lengvai pagaminami su vaikais, viens du ir baigta – smagumas!!!
Čia ledai – kokteilis vaikams, pasakiško skonio, ir be papildomo cukraus, skonis kaip fantastiškiausių ledų.
Tai klasikinių prancūziškų spurgų receptas, kuris nesunkiai galėtų vadintis ir Pietų Amerikos paveldu. Iš tokios plikytos tešlos kepamos ir prancūziškosios beignets, ir meksikietiškosios churros. Spurga… Daugiau…
Nepretenduoju į išradėją ir tikrai neketinu keksiukų pristatyti kaip naujienos. Bet gal dar nebandėte patiekti jų vietoj torto? Tiksliau, kiekvienam svečiui pasiūlyti po mažą tortelį–keksiuką?… Daugiau…
Laikotarpiui, kai darbų ir taip pakanka, siūlau itin paprastą patiekalą, kuris a) tinka senai duonai ar pyragui sunaudoti, b) taps labai prašmatniu pusryčių patiekalu, jei… Daugiau…
Maltą mėsą sudedame į dubenį. Paruošiame daržoves: peiliu smulkiai sukapojame morkas ir porą, burokine tarka sutarkuojame cukiniją ir moliūgo riekeles. Taip susmulkintas daržoves verčiame į… Daugiau…
Šiandien pristatau jums ką tik portale www.musumazyliai.lt pasibaigusio receptų konkurso nugalėtojas ir labiausiai man patikusius receptus. Išrinkau jų net porą. Šis Indrės receptas man paliko įspūdį savo… Daugiau…
O štai ir antrasis man patikęs receptas iš www.musumazyliai.lt vaikiškų receptų konkurso. Tikrai kūrybiškas receptas. Vaikai visai noriai valgo kruopas ir kitus dalykus, tad tai… Daugiau…
O čia dalinuosi labai paprastu receptu iš praėjusios savaitės mano vaikų valgiaraščio – pene makaronai su brokoliais, virtu kumpiu ir grietine. Kol makaronai verda, susmulkinam… Daugiau…
Švelnus ir lengvas apkepas, labiau iškilmingas nei paprasta manų košė.
Vasarą norisi daugiau ledų ir gaivos, o žiemą – stipresnių ir šildančių dalykų. Šis tortas – kelio vidurys. Jo sudėtinės dalys labai žiemiškos, – juk… Daugiau…
Dėl kremo ant viršaus, tai aš pasinaudojau visuomet pasiteisinančiu ir paprastu citrinos sulčių ir cukraus pudros glaistu, bet tinka ir tiesiog labai gerai ištrinta vidutinio… Daugiau…
Iš tiesų, tai yra žydiškas kugelis. Kugelis nebūtinai turi būti iš bulvių. Makaronai, varškė, grietinė, prieskoniai – visa tai iš senovinio žydiško recepto. Tokį apkepą… Daugiau…