Kas sugalvojo, kad tortas būtinai turi stovėti? Vasarą visi nori pagulinėti, aš taip pat neįsivaizduoju vasaros be gero pagulėjimo ant žemės – ant smėlio, žolės, samanų. Tai ir šis tortas toks – jis nori gulėti sau dubenyje. Tokius desertus labai mėgsta britai, o vadina juos trifle. Jam tinka bet koks dubuo, o skanauti paprasčiausia kabinant… Daugiau…
Oras toks, kad norisi dar jaukumo, bet jau tuoj tuoj, sužydės kaštonai ir obelys. Obuolių manau galima rast namuose dar ir žieminių, gerai išsilaikiusių, todėl… Daugiau…
Labai greiti pirmadienio pietūs arba vakarienė visai šeimai. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Smulkiai supjaustome svogūnus. Į dubenį sukrečiame maltą mėsą,… Daugiau…
Mieliniai blynai…Putlūs, kvapnūs ir ypatingi, nes kepami retai. Atrodo, jiem reikia laiko, pasiruošimo ir nusiteikimo.Visai ne. Štai jums receptas. Mielinių blynų tešlą galite užmaišyti savaitgalio… Daugiau…
Šiuos vaflius išmokė kepti Kristina Pozingytė, knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorė. Vis dažniau girdžiu, kad vienas ar kitas žmogus netoleruoja glitimo, bet tai tikrai nereiškia,… Daugiau…
Gaminame: Mieles dėkite į dubenėlį, įpilkite šaukštą vandens ir šaukštą kondensuoto pieno, išmaišykite. Įpilkite dar šiek tiek vandens, kad masė būtų kaip tyrelė. Tyrelę verskite… Daugiau…
Visi mes galim nesikuklinti ir drąsiai prisipažint, kad užaugom ant kotletų. Ir nors mano vaikai dabar rečiau jų valgo nei aš vaikystėj, aš vis dar… Daugiau…
Gaminame: 1. Šiuos visus ingredientus (išskyrus miltus ir vandenį) sumaišykite. 2. Tada berkite persijotus miltus ir sumaišykite tirštą tirštą tešlą. 3. Dabar jau pamažu pradėkite… Daugiau…
Per Kalėdas – kiekvienam po valgomą žvaigždę prie arbatos. Tai tikrai nuostabu! Visų ir visais laikais mėgstamas skonis, tik šventinė ir prašmatni išvaizda! O ir darbo… Daugiau…
Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir bananu. Šis receptas iš mano… Daugiau…
Labai paprasta, bet ypatingai gardu. Tai vienas tų pavyzdžių, kai mažiau yra daugiau, arba kai paprasti dalykai yra skaniausi. Įvairiausi kniedliai iš bulvių, vaisių ar… Daugiau…
Žuvų piršteliai labai mėgstami vaikų, todėl dažnai atsiduria mūsų pirkinių krepšeliuose. Bet, jei norisi natūralumo ir namų prieskonio – pasigaminkite pirštelius patys. Ypač gerai, kad… Daugiau…
Sumuštiniai gali būti va štai tokie linksmi, o sumuštinių duona gali būti kepama ir su viso grūdo dalių miltais. Būtent tokią sumuštinių duoną neseniai pradėjo… Daugiau…
Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros kepinys. Gaminame: 1. Varškę su… Daugiau…
Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir su bandele – labai skanu…. Daugiau…
Lazaniją maniškiai gali valgyti nuolatos, Tik bėda viena – ją pagaminti reikia laiko. Bet va su „Tikru italu“ – manuoju padažu maistui gaminti – viską… Daugiau…
Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite per sietelį ir išplakite maisto… Daugiau…
Taigi, įkvėpimu šiam tartui tapo nuo kitų patiekalų likę riešutai. Taip, liko maltų lazdyno riešutų ir graikiškų riešutų, stovėjo sau dubenėliai pas mane studijoje. Vienas… Daugiau…
Kai jau braškių gausybė, pasikvieskime jas į desertus. Šie naminiai braškių ledai labai paprastai paruošiami, pradžiugins ir mažus, ir didelius.
Šį receptą atsiuntė Ieva – ta pati sveiką gyvenimą ir maistą mylinti mergina, kuri rašė mano žurnale apie daiginimą, o bloge – apie kombučią. Šį… Daugiau…
Kaip gerai, kai gali pasidaryti pusryčius greit, kai žinai, kad turi visko po ranka, tada tik vienas du – ir valgai, o trys keturi –… Daugiau…
Sveiki, esu Raminta, gyvenu netoli Kėdainių, mokausi vienoje Kėdainių gimnazijoje. Rudenį būsiu abiturientė. Mano svajonių profesija – konditerija. Kol kas nežinau, ar ši svajonė išsipildys (nes… Daugiau…
Vištiena mėgsta saldžius priedus, tiesa? Todėl dabar ji giminiuojasi su džiovintomis slyvomis ir abrikosais grietinėlės padaže. O liaudiškai žinoma ‘jažynka’ arba bulvių-morkų košė tiesiog prašyte… Daugiau…
Šis pyragas, kaip ir dauguma geriausių dalykų, į mano virtuvę atkeliavo iš draugų namų. Štai tokį labai lengvai sumatuojamą pyragėlį prancūzų darželinukai savarankiškai kepa jau… Daugiau…