Grupės „The Roop“ vokalistas Vaidotas Valiukevičius ir jo mama Ina Valiukeviečienė mano laidoje pagamino neįtikėtinai skanią žaliųjų grikių varškę – man šis receptas buvo tikras atradimas, būtinai išbandykite ir jūs, pamatysite – susižavės ne vien tik veganai. Žaliuosius grikius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pilnai išbrinkti pernakt arba bent jau kelias valandas. Perteklinį nesusigėrusį vandenį nupilame… Daugiau…
Fantastiniai cukinijų vafliai, kuriuose sūrio ir daržovių yra daugiau nei miltų! Skamba gerai? Patikėkit, jie tikrai verti atsidurti jūsų pusryčių (o gal ir pietų ar… Daugiau…
Puikūs ir gaivūs – tiks ir patiks net mažiausiems valgytojams, nes cukraus kiekį juose pasirinksite patys. Nenustebkite – keli druskos krisleliai arbūzo tyrėje jo saldumą… Daugiau…
Ar tai pyragas iškeptas keptuvėje? O gal blynas, apsimetantis pyragu? Kad ir kaip būtų, šis kepinys yra tikra svajonė – minkštutėlis, purus kaip debesis, ryškiom… Daugiau…
Jei kepam blynus iš bulvių, kodėl nekepam iš kopūstų?!! Tai žinokit pusė mano TV laidos komandos LABAI skeptiškai vertino kopūstų blynelius (dar ir kotletukais juos… Daugiau…
Erdviame dubenyje ištriname varškę su trupučiu paprasto ir vanilinio cukraus, vienu pilnu kiaušiniu ir vienu baltymu, žiupsneliu druskos. Suberiame miltus ir išmaišome, kol neliks sausų… Daugiau…
Kodėl skaniausi? O todėl, kad jų sudėtyje vien tik jūsų mėgstama žuvis. Žinoma, išskyrus plonytį traškų džiūvėsėlių sluoksnį, kuris toks lengvutis ir gardus tampa net… Daugiau…
Žalias, sotus, jaukus ir vegetariškas patiekalas. Jei šaldytuve jau pradėjo liūdėti įvairios prieskoninės žolelės ir dažovės – kvieskit jas šen! Tiks ir brokoliai, ir cukinijos… Daugiau…
Ar kada pagalvojote, kad koldūnas yra makrono giminaitis?? Štai, net ir Italijoje visi ravioliai ir torteliniai priskiriami tai pačiai „pastos“ šeimai. Tad tokių pamąstymų vedina… Daugiau…
Turbūt joks kitas pusryčių patiekalas populiarumu nepralenks švelnaus prancūziško omleto. Klasika šis patiekalas tapo tikrai ne be priežasties – kiaušinių ir sviesto sąjunga tokia stipri… Daugiau…
Rožinis aviečių kokteilis Šis kokteilis gražus pažiūrėti ir skanus paragauti. Ypač patinka tiems, kurie nemėgsta per saldžių limonadų ir renkasi gaivų skonį. Pirmiausiai šviežias arba… Daugiau…
Minkštutėlė sviestinė bandelė, joje pasislėpęs saldus marcipaninis kremas ir ryškūs rabarbarai su braškėmis – taip kvepia šviesūs pavasario savaitgalių pusryčiai ir šilta popiečio arbata. Teks… Daugiau…
Kai jau paragavau keptos košės, tai nėra kelio atgal – atradau legalų būdą pusryčiams valgyti pyragą. Juk čia košė! Dubenyje šakute sutriname bananus ir sumaišome… Daugiau…
Jei esate kiaušinių mėgėjai, šis patiekalas, kažkuo primenantis prancūziškus Croque madame ar Benedikto kiaušinius, būtinai turi atsirasti ir jūsų pusryčių repertuare. Karališki pusryčiai! Kambario temperatūros… Daugiau…
Kokio skanumo šie kotletukai! Truputį Italijos įkvėpti ir tikrai ypatingi – juose slepiasi mūsų mėgstama varškė, kuri, iš pirmo žvilgsnio paprastus maltinukus paverčia minkštučiais, sultingais,… Daugiau…
Geras trintuvas – kasdien virtuvėje reikalingas įrankis. Ieškantiems ne tik dailaus, bet ir galingo prietaiso pristatau naujieną – šveicarišką NOVIS trintuvą. Sutikau jį išbandyti ir… Daugiau…
Švelnūs ir ne per saldūs virtinukai su vyšniomis – tradicinis ukrainietiškas naminis desertas, kuriuo mamos dažnai lepina savo vaikus. Kaip ir daugelis ukrainiečių virtuvės patiekalų,… Daugiau…
#BePadažo – ši grotažymė nėra tiktai pasiūlymas, kaip valgyti tobulą varškės apkepą. Tai ir pavadinimas verslo, kurį sukūrė vilniečių Druktenių šeima: vyras tikras virtuvės šefas… Daugiau…
Putlučiai, ypač gardūs ir minkšti, nes pagaminti ir su virtomis, ir šviežiomis tarkuotomis bulvėmis. Gal kiek primena mums puikiai pažįstamus žemaičių blynus, tik yra be… Daugiau…
Koks gi ruduo be moliūgų sriubos? Jei jau atsibodo visi klasikiniai receptai, siūlome moliūgą suporuoti su naujais ingredientais: apelsinų sultimis bei žiupsneliu cinamono. Jie moliūgų… Daugiau…
Šis salotų su tunu ir mocarela receptas – firminis mūsų žurnalo vadovės Lauros šeimoje. Šias salotas meistriškai pagamina Jurgis, Lauros vidurinėlis.
Užverdame pieną, sudedame prieskonius ir tada – ryžius. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame puodą stovėti keletui valandų arba per naktį. Nebūtina ryžių mirkyti, bet… Daugiau…
Pirmiausia išplakame kiaušinius su cukrumi ir druska, kol suputos. Įdedame ištirpintą sviestą ir šiek tiek tarkuoto muskato riešuto, išmaišome. Įdedame smulkiai tarkuotas morkas ir… Daugiau…
Gaminimo eiga: Supjaustome obuolius kubeliais ir lengvai patroškiname keptuvėje su sviestu. Kai obuoliai pradeda keisti spalvą, uždedame cinamoninio cukraus arba cukraus su cinamonu. Pabaigiame troškinti… Daugiau…