Fantastiškas, nerealus ir mylimiausias. Didžiausias privalumas tas, kad pagaminsite per 30 minučių. Ciberžolė troškiniui suteikia malonaus aromato ir nudažo šilta geltona spalva, bet jei šio prieskonio nemėgstate, patiekalas nepražus ir be jo. Verdame troškinį: porą ir vištieną supjaustome pageidaujamo dydžio gabalėliais, kumpį – mažais kvadratėliais. Į keptuvę supilame aliejų, suberiame poro ir mėsos gabalėlius, lengvai… Daugiau…
Mano vaikai labai mėgsta Helovyną ir labiausiai prisimena, kaip tą šventę šventė Anglijoje, nes ten dalyvavo ištisas miestelis persirengėlių, ir žinoma, buvo įvairiausio „baisaus“ maisto…. Daugiau…
Vasara, ledai, kokteiliai ir vaikai. Tokia seka ir būna. Vaikai nori visada pieninių ledų koktelių, o kada jų nori labiausiai? kai būni kavinėse, tiesa? Kodėl… Daugiau…
Minkšti ir purūs, lengvi varškiniai blynai su trintomis uogomis. Tikrai negalima jų atsivalgyti. Taps šeimos favoritais. Gaminame: kiaušinius išplakame su cukrumi ir ištriname su varške…. Daugiau…
Kas sugalvojo, kad tortas būtinai turi stovėti? Vasarą visi nori pagulinėti, aš taip pat neįsivaizduoju vasaros be gero pagulėjimo ant žemės – ant smėlio, žolės,… Daugiau…
Oras toks, kad norisi dar jaukumo, bet jau tuoj tuoj, sužydės kaštonai ir obelys. Obuolių manau galima rast namuose dar ir žieminių, gerai išsilaikiusių, todėl… Daugiau…
Labai greiti pirmadienio pietūs arba vakarienė visai šeimai. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Smulkiai supjaustome svogūnus. Į dubenį sukrečiame maltą mėsą,… Daugiau…
Mieliniai blynai…Putlūs, kvapnūs ir ypatingi, nes kepami retai. Atrodo, jiem reikia laiko, pasiruošimo ir nusiteikimo.Visai ne. Štai jums receptas. Mielinių blynų tešlą galite užmaišyti savaitgalio… Daugiau…
Šiuos vaflius išmokė kepti Kristina Pozingytė, knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorė. Vis dažniau girdžiu, kad vienas ar kitas žmogus netoleruoja glitimo, bet tai tikrai nereiškia,… Daugiau…
Gaminame: Mieles dėkite į dubenėlį, įpilkite šaukštą vandens ir šaukštą kondensuoto pieno, išmaišykite. Įpilkite dar šiek tiek vandens, kad masė būtų kaip tyrelė. Tyrelę verskite… Daugiau…
Visi mes galim nesikuklinti ir drąsiai prisipažint, kad užaugom ant kotletų. Ir nors mano vaikai dabar rečiau jų valgo nei aš vaikystėj, aš vis dar… Daugiau…
Gaminame: 1. Šiuos visus ingredientus (išskyrus miltus ir vandenį) sumaišykite. 2. Tada berkite persijotus miltus ir sumaišykite tirštą tirštą tešlą. 3. Dabar jau pilkite 400… Daugiau…
Per Kalėdas – kiekvienam po valgomą žvaigždę prie arbatos. Tai tikrai nuostabu! Visų ir visais laikais mėgstamas skonis, tik šventinė ir prašmatni išvaizda! O ir darbo… Daugiau…
Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir bananu. Šis receptas iš mano… Daugiau…
Labai paprasta, bet ypatingai gardu. Tai vienas tų pavyzdžių, kai mažiau yra daugiau, arba kai paprasti dalykai yra skaniausi. Įvairiausi kniedliai iš bulvių, vaisių ar… Daugiau…
Žuvų piršteliai labai mėgstami vaikų, todėl dažnai atsiduria mūsų pirkinių krepšeliuose. Bet, jei norisi natūralumo ir namų prieskonio – pasigaminkite pirštelius patys. Ypač gerai, kad… Daugiau…
Sumuštiniai gali būti va štai tokie linksmi, o sumuštinių duona gali būti kepama ir su viso grūdo dalių miltais. Būtent tokią sumuštinių duoną neseniai pradėjo… Daugiau…
Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros kepinys. Gaminame: 1. Varškę su… Daugiau…
Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir su bandele – labai skanu…. Daugiau…
Lazaniją maniškiai gali valgyti nuolatos, Tik bėda viena – ją pagaminti reikia laiko. Bet va su „Tikru italu“ – manuoju padažu maistui gaminti – viską… Daugiau…
Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite per sietelį ir išplakite maisto… Daugiau…
Taigi, įkvėpimu šiam tartui tapo nuo kitų patiekalų likę riešutai. Taip, liko maltų lazdyno riešutų ir graikiškų riešutų, stovėjo sau dubenėliai pas mane studijoje. Vienas… Daugiau…
Šis receptas prasideda nuo to, kad išsitraukiame iš spintelės gerą plaktuvą ir nusiperkame ar darže prisirenkame braškių. Mano kulinarijos studijoje karaliauja Electrolux prietaisai, tai traukiu… Daugiau…