Kokio skanumo šie kotletukai! Truputį Italijos įkvėpti ir tikrai ypatingi – juose slepiasi mūsų mėgstama varškė, kuri, iš pirmo žvilgsnio paprastus maltinukus paverčia minkštučiais, sultingais, švelniais… Aliejuje apkepame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kol šie kepa, beriame po žiupsnį kalendros, kumino ir raudonėlių. Apkepusias daržoves sudedame į dubenį su mėsa. Ten pat sudedame varškę,… Daugiau…
Geras trintuvas – kasdien virtuvėje reikalingas įrankis. Ieškantiems ne tik dailaus, bet ir galingo prietaiso pristatau naujieną – šveicarišką NOVIS trintuvą. Sutikau jį išbandyti ir… Daugiau…
Švelnūs ir ne per saldūs virtinukai su vyšniomis – tradicinis ukrainietiškas naminis desertas, kuriuo mamos dažnai lepina savo vaikus. Kaip ir daugelis ukrainiečių virtuvės patiekalų,… Daugiau…
Koks gi ruduo be moliūgų sriubos? Jei jau atsibodo visi klasikiniai receptai, siūlome moliūgą suporuoti su naujais ingredientais: apelsinų sultimis bei žiupsneliu cinamono. Jie moliūgų… Daugiau…
Šis salotų su tunu ir mocarela receptas – firminis mūsų žurnalo vadovės Lauros šeimoje. Šias salotas meistriškai pagamina Jurgis, Lauros vidurinėlis.
Užverdame pieną, sudedame prieskonius ir tada – ryžius. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame puodą stovėti keletui valandų arba per naktį. Nebūtina ryžių mirkyti, bet… Daugiau…
Pirmiausia išplakame kiaušinius su cukrumi ir druska, kol suputos. Įdedame ištirpintą sviestą ir šiek tiek tarkuoto muskato riešuto, išmaišome. Įdedame smulkiai tarkuotas morkas ir… Daugiau…
Gaminimo eiga: Supjaustome obuolius kubeliais ir lengvai patroškiname keptuvėje su sviestu. Kai obuoliai pradeda keisti spalvą, uždedame cinamoninio cukraus arba cukraus su cinamonu. Pabaigiame troškinti… Daugiau…
Pradėkime nuo tešlos: inde sumaišome dviejų rūšių miltus ir druską. Tuomet miltuose pasidarome duobutę ir įmušame kiaušinį, pamaišome. Pamažu pilame pieną ir vis maišome. Pasiekus… Daugiau…
Kepame grybukus: Gerai išplakame kambario temperatūros sviestą su cukrumi, kad masė virstų minkštu, puriu kremu. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į sviesto ir cukraus masę… Daugiau…
Imame dubenį, jame išplakame kiaušinius su cukrumi. Tuomet į plakinį supilame pieną. Kitame dubenyje miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais ir druska. Pilame pieno ir… Daugiau…
Stirta spalvingų lietinių, švelnutėlis varškės kremas, želė brangakmeniai ir uogos. Atraskite šį tortą šią vasarą – jis sukurtas nerūpestingam vaikystės gimtadieniui.
Na nežinau kaip jūs, bet mano vaikai kai atšyla oras gali ir nori valgyti ledus kasdien. Dar jie labai mėgsta valgyti visokius riebius dalykus kaip… Daugiau…
Nekeptas varškės tortas su žele ir braškių karūna ne tik labai skanus, bet yra ir tikra šventinio stalo puošmena.
Miltinis mišinys „Laimingiems blyneliams“ – lietinius iš šio mišinio galėčiau valgyti be perstojo. Jie „dainuoja“ ir lėkštėje, ir burnoje. Speltų ir avižinių miltų lietiniai niekuo… Daugiau…
Jeigu mėgstate purius ir kvapnius keksiukus, tačiau vis nesiryžtate patys išsikepti, imkite ir išbandykite šį miltų mišinį – tiesiog negali nepavykti! Į paruoštą tešlą galite… Daugiau…
Žodžiu, praėjusį savaitgalį su krikšto dukrom ir mano vaikais kepėm meduolius. Sakau, tai gal užteks išsikepti, ar tikrai norit dekoruot? Tai buvau visai nesuprasta… Greit… Daugiau…
Skaniausi žuvies kotletukai, kokius tik teko ragauti: minkšti, aromatingi, gardūs. Troškintos morkos ir moliūgas gražiai nuspalvina, o grietinėlė suminkština. Laura šį receptą perėmė iš savo… Daugiau…
Ko tikrai vaikams nereikia siūlyti antrą kartą, tai mėsainio. Iš tiesų tai labai gardus kotletukas, tik valgomas su dviem minkštomis bandelėmis ir kokiais nors padažais…. Daugiau…
Šiuo receptu mano 2016 m. pavasario žurnale pasidalino Linos Žutautės mama Zita. Tai yra tokia sriuba, kurią turbūt kiekvienas ragavome vaikystėje – vieni ją pamilo,… Daugiau…
Taip skanu, kad net vaikams nekyla klausimas „O kas čia žalia?“ Geriausiai tinka malta vištų krūtinėlių mėsa, ją galima sumaišyti su malta šlaunelių mėsa. Galite… Daugiau…
Man labai patinka įprastam maistui suteikti naują, turtingesnį impulsą. Paprastus lietinius blynus papildę daržovėmis gausime gausų privalumų rinkinį: bus sočiau, maistingiau, sveikiau, originaliau. Iš tokių… Daugiau…
Fantastiškas, nerealus ir mylimiausias. Didžiausias privalumas tas, kad pagaminsite per 30 minučių. Ciberžolė troškiniui suteikia malonaus aromato ir nudažo šilta geltona spalva, bet jei šio… Daugiau…
Mano vaikai labai mėgsta Helovyną ir labiausiai prisimena, kaip tą šventę šventė Anglijoje, nes ten dalyvavo ištisas miestelis persirengėlių, ir žinoma, buvo įvairiausio „baisaus“ maisto…. Daugiau…