Sojos padažas – sūrumas, skonio gelmė ir stebuklingasis umami skonis… drumstos obuolių sultys saldumui ir rūgštelei… Ir ką jus sau galvojate, derinys super geras, rezultatas: goslus intensyvus salsvai rūgštus jautienos troškinys…
1. Supjaustome porus, morkas, paprikas, cukinijas, lapinį kopūstą. 2. Pirmiausia į puodą su aliejumi dedame morkas, tuomet paprikas, cukinijas, porą, lapinį kopūstą 3. Į keptuvę… Daugiau…
Plonomis juostelėmis supjaustome mėsą, pagardiname druska ir pipirais ir išmaišome. Ant mėsos beriame 2 šaukštus miltų ir pamaišome, kad pasiskirstytų tolygiai. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Apkepame… Daugiau…
Džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir pamirkome 10 minučių. Vėliau supjaustome juostelėmis. Pusžiedžiais supjaustome svogūnus. Į čanachų indo dugną dedame svogūnus, tuomet po skiltelę česnako. Ant… Daugiau…
Šįkart noriu jums pasiūlyti išbandyti savo mėgstamą receptą – jautienos troškinį su aitriosiomis paprikomis ir lauro lapais. Beje, šiam troškiniui galite naudoti ne tik jautieną,… Daugiau…
Vištieną pabarstome pipirais ir druska. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apskrudiname šlauneles iš abiejų pusių. Šias sudedame į puodą ir užpilame vynu. Dedame čiobrelius, uždengiame ir… Daugiau…
Kai buvau maža, mamos ruošti čenakai man būdavo šventė. Pati tikriausia. Nėra nieko maloniau nei gauti būtent tau paruoštą vieną indelį troškinio, ar ne? Atrodytų… Daugiau…
Aš nemeluoju, tai yra vienas geresnių būdų paruošti kiaulieną. Mes valgėm su bulvių koše. O pabaigai, žinote kas? Keptuvėje karamelizuotos obuolių skiltelės su sviestu ir… Daugiau…
Žiema gerai, kai gali valgyti tokį maistą.
Smulkiai supjaustykite raudonus svogūnus ir sudėkite juos į didelį puodą, geriausiai tinka ketinis, vadinamasis špižinis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir pipirų. Kepinkite ant vidutinės… Daugiau…
Atradimas – nepriekaištinga raugintų kopūstų ir saldžios bulvės sąjunga.
Į keptuvę šliūkštelime alyvuogių aliejaus, įdedame gabalėlį sviesto. Nulupame svogūno galvą, ją smulkiai supjaustome ir suberiame į įkaitusią keptuvę. Kol svogūnas kepa, nusilupame skiltelę… Daugiau…
Nauja nata suskambantys minkštutėliai vištienos gabalėliai.
1. Bulves supjaustome kubeliais, įdedame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu, įbarstome ciberžolės ir apverdame. 2. Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname keptuvėje su aliejumi. 3. Supjaustome… Daugiau…
Prancūzai mėsą troškina vyne, pas mus Lietuvoje vyno upės neteka, taigi vyną mes mieliau gurkšnojame, bet va štai obuolių sulčių tai tikrai pas mus netrūksta….. Daugiau…
Geriausiai šiam patiekalui tinka kietesnės žuvys, tokios kaip dorada, šamas, tunas, kardžuvė, menkė ar kt.
Dabar tai mano mėgstamiausias žieminis daržovinis dalykas… čia būtinai reikia Savojos kopūsto, deja, ir su paprastu kopūstu neišsisuksite… bet verta paieškoti.
Mėsa – kiauliena, paėmiau nemažą šmotą mentes (liesa, minkšta mėsa), tikrai ne mažiau kaip vienas kilogramas. Supjaustom gabaliukais, ne per mažais, tokiais, kaip pjaustom šašlyką…. Daugiau…
Paprastas ir populiarus, šeimos vakarienės patiekalas. Panaudojant jau besibaigiančių pomidorų derlių.
Kaip ir sakiau, plataus vartojimo baklažanų troškinys…
Tikrai visi puikiai žinote karštą morkų ir žirnelių mišrainę? Bet dabar aš darau tokią mišrainę nesivargindama su morkų virimu ir lupimu, be to, dar morkoms… Daugiau…
Suprantu, kad avinuko mėsos, ypač Lietuvoje, nėra taip paprasta gauti, bet manau, jei jos neturite ir avinuką pakeisite veršiuku ar, galų gale, kiaulaite, tai tikrai… Daugiau…
Kaip viena vištos krūtinėle pamaitinti visą šeimą dvi dienas?
Aš ir toliau nevalgau mėsos, tai, ką gaminu iš mėsos, atitenka šeimynai. Šiandien pietums: moliūgo, porų, obuolių ir vištienos troškinys.