Kreminė varškė ir traškūs riešutiniai trupiniai kuria tobulą derinį, o aguonos šiam ypatingai skaniam, nesudėtingai pagaminamam tortui suteikia dar daugiau šventiškumo ir kalėdinės nuotaikos. Elektriniu smulkintuvu smulkiai sumalame lazdynų riešutus ir sausainius. Į juos supilame lydytą sviestą, įberiame žiupsnį druskos ir gerai išmaišome. Drėgnus trupinius suberiame į 24 cm skersmens atsegamą kepimo formą ir rankomis… Daugiau…
Žinoma, kad visi mėgsta keptą viščiuką, jis skanus ir su kmynais, ir su česnakais, ir su sodo žolelėmis. O štai čia dar vienas nerealus receptas,… Daugiau…
Klasikinis žvėrienos paruošimo būdas, kad mėsa išeitų sultinga, minkšta ir aromatinga. Kadagių aromatas subtiliai primena mišką, o juodųjų serbentų ir daržovių padažas patiekalą pastiprina saldžiarūgštėmis… Daugiau…
Pradėkime nuo lietuviškos klasikos: svogūnai, ruginė duona ir džiovinti baravykai. Šie zrazai sodraus skonio, turtingi ir lietuviški. Prie jų fantastiškai tiks avižinių bei perlinių kruopų… Daugiau…
Gaivios, įsimenamo skonio ir super paprastai paruošiamos. Geriausias ir sveikiausias užkandis. Tik paieškokite prinokusių persimonų – salotoms reikalingas „viduriukas“, kai vaisiai ne kieti, bet ir… Daugiau…
Jei jūsų svečiai rinktų šventinio stalo skonių įvairovės ir sveikatingumo nugalėtoją, tai šie kukuliai su ryškiu, raudonu spanguolių ir kriaušių padažu laimėtų be konkurencijos. Be… Daugiau…
Štai tie pyragaičiai, kurių nuotraukos apskriejo internetą ir sulaukė neįtikėtinos šlovės socialiniuose tinkluose. Ir tikrai ne be reikalo – minkštutėlė sviestinė bandelė įdaryta saikingai saldžiu… Daugiau…
Pyragas, labai patiksiantis tiems, kurių širdis linksta prie rimtesnių desertų: aguonos ir ruginiai miltai suteikia išraiškingo skonio bei tvirtos tekstūros, o kakava, juodasis ir pieniškas… Daugiau…
Švelnus ožkų pieno sūris labai dera su jaunutėmis saldžiomis cukinijomis (recepte naudojami „moteriški“ cukinijų žiedai, iš kurių ir užauga derlius). Universalus visų pamėgtas kepinys –… Daugiau…
Rožinis aviečių kokteilis Šis kokteilis gražus pažiūrėti ir skanus paragauti. Ypač patinka tiems, kurie nemėgsta per saldžių limonadų ir renkasi gaivų skonį. Pirmiausiai šviežias arba… Daugiau…
Bet kokį kraštą geriausiai pažinsi per čia gyvenančius žmones. Su laida važiavom į Žemaitiją ir iš Plungės turizmo informacijos centro gavom super rekomendaciją – Martynas… Daugiau…
Kas vasaros rytą gali būti geriau už lietinius su šviežiai virta braškių uogiene? Ji kvepia nuostabiai, o išvirta su „Dansukker“ cukrumi marmeladams dar bus ir… Daugiau…
Lengvas, žaismingas ir tiesiog neatsivalgomas vasaros desertas, kuris puikiausiai atstos ir gimtadienio tortą. Desertas, kurio net puošti nereikės – jis iš esmės jau gražus. O… Daugiau…
TORTAS JONUI, bet mielai valgys ir Petras, ir Adelė, ir visi kiti. Pagrindas panašus į tinginį, tik dar geresnis, nes daugiau karamelės. Viens du, pasidarot… Daugiau…
Kava ir karamelė – dvi draugės, derančios ir gėrimuose, ir desertuose. Ypač jei tai švelnaus aksominio skonio „Paulig Classic Cremoso“. Kartą su šia kava išsivirę… Daugiau…
Vasarą, kai jau visi šašlykai ir keptos dešrelės bus pabodę, prisiminkite šį receptą. Plėšytos kiaulienos mėsainiais nesudėtingai pamaitinsite visą draugų minią, o ji gali būti… Daugiau…
Minkštutėlė sviestinė bandelė, joje pasislėpęs saldus marcipaninis kremas ir ryškūs rabarbarai su braškėmis – taip kvepia šviesūs pavasario savaitgalių pusryčiai ir šilta popiečio arbata. Teks… Daugiau…
Duoną supjaustome pailgais piršteliais. Patepame alyvuogių aliejumi, beriame truputį druskos ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame neilgai, apie 10-15 minučių, kol duona… Daugiau…
Išskirtinio grožio ir skanumo kefyrinis, braškinis ir labai vasariškas tortas, kurio receptu „Beatos virtuvės“ laidoje pasidalino maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė. Šis tortas tirai genialus, nes… Daugiau…
Negirdėtas ir nematytas dalykas – baladėlių pyragas! Nerealaus skanumo kepinys, su kalnu daržovių, grikių kruopų ir viso kito gėrio. Nuostabus patiekalas tradicinių balandėlių mylėtojams. O… Daugiau…
Gaminant ir fotografuojant šiuos skanėstus, užvirė diskusija – kaip žmonės vadina tokį desertą? Plikytais pyragaičiais? Na, taip, bet tų pyragaičių būna įvairių. Eklerais? Gal pernelyg… Daugiau…
Man skaniausia baltoji mišrainė tokia, kurioje yra ne tik daug bulvių ir majonezo, bet ir įvairių tekstūrų bei skonių. Todėl visuomet į ją dedu ir… Daugiau…
Šis gardžiai įtrūkęs ir lengvai paskrudęs baskų sūrio pyragas nė iš tolo nepanašus į savo baltutėlį niujorkietišką giminaitį. Kartą išbandę, nebenorėsite grįžti prie kitų sūrio… Daugiau…
Tvirtas, sodrus ir labai šokoladinis tortas „Napoleonas“. Kaip jį iškepti mano laidoje parodė konditerė Giedrė Pečenkienė. Gaminame lakštus: Šaltą sviestą kartu su druska, miltais bei… Daugiau…