8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 180 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 50 g sviesto
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 šaukštas medaus
  • 50 g miltų
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 100 g džiovintų spanguolių
  • .....

Florentinai

(4)

Florentinai – tai pusiau sausainiai, pusiau – griliažiniai saldainiai. Būkite atsargūs – jų norėsite dar ir dar, jie traškūs, saldūs ir apšlakstyti juoduoju šokoladu, pilni įvairiausių sėklų ir džiovintų spanguolių. Šie sausainėliai tikrai taps geidžiamiausia kalėdine dovana. Į keptuvę beriame cukrų ir kaitiname, kol ištirps. Tada į keptuvę sudedame sviestą, pilame grietinėle ir išmaišome šluotele…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Meduolinio namelio šventė prasideda!

(0)

Kokios Kalėdos be meduolinio namelio kepimo, statymo ir dekoravimo?! Lietuvoje tikrai gyvena šeimų, kurios yra ištobulinusios meduolinės tešlos receptūras, išsisaugojusios geriausius namelių brėžinius ir viską… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 2,50 iš 5)
Loading...

Varškės ir karamelizuotų obuolių pyragas

(13)

Varškė ir karamelizuoti obuoliai – negalėsite sustoti valgyti!!! Apačioje klojau gardaus grietininio biskvito pamatą, tada dosnus varškės sluoksnis, o karūna – burnoje ir pyrage tirpstantys… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (21 balsai, vidurkis: 4,14 iš 5)
Loading...

Provanso viščiukas ir bulvės „Dauphinoise“

(0)

Kaip marinuojat vištą, aa? Ar tik su prieskoniais ištrinat, ar panardinat į kokį kvapnų aliejinį spa? O gal tik česnakai, kmynai, druska, pusvalandukas ir iškart… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...

Obelynės pyragas

(29)

Šis obuolių pyragas yra tiesiog TOBULAS. Visokių pyragų esu ragavus, bet tokį, kokį kepėm OBELYNĖJE, pirmą kartą!!!  Kepkit būtiniausiai ir dar kol gražus ruduo važiuokit… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (53 balsai, vidurkis: 3,72 iš 5)
Loading...

Vasarinis tortas „Medutis“

(2)

Kaip smagu pasigaminti tortą! Tik tie vasaros tortai norisi, kad būtų lengvi, gaivūs, spalvoti. Tai leiskite man truputėlį paimprovizuoti mūsų mėgstamo torto „Medutis“ tema –… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (36 balsai, vidurkis: 4,06 iš 5)
Loading...

Šokoladinė boba su lazdynų riešutais

(10)

Kokia gera šita šokoladinė boba arba dar liaudyje babka vadinama… Oi… su lazdynų riešutais, mielinė ir puri.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (21 balsai, vidurkis: 3,71 iš 5)
Loading...

Velykiniai receptai: desertai ir mieliniai kepiniai

(0)

Velykiniai desertai man visada atrodo, kad turi būti tokie: geri mieliniai kepiniai (aišku, tinka pynės riekė ir rytą prie kiaušinių), keksai ir kokie nors gaivūs… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3,92 iš 5)
Loading...

Pascha – nekeptas velykinis varškės desertas

(9)

Ši varškinė Pascha – tradicinis Velykinis desertas rašytojo Vytauto V. Landsbergio šeimoje. Rašėme žurnale, o vėliau atkeliavo ir į laidą, nes kai paragavau, tai ooooooohh,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3,80 iš 5)
Loading...

Aštrūs įdaryti kiaušiniai

(0)

Kiaušinius išilgai perpjauname pusiau ir atsargiai išimame trynius. Keptuvėje ant gabalėlio sviesto pakepiname smulkintą chorizo dešrą, kol paleis riebaliukus ir truputį apskrus. Į tą pačia… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...

Mano meilė šaltiena arba kaip ją išvirti tobulai

(1)

Kaip aš mėgstu šaltieną! Man tai yra mano vaikystės maistas, nes mano namuose, kai aš augau, visada buvo verdama šaltiena, ir jos būdavo šaldytuve dažnai, ne… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Majonezo pagardai Velykoms: su krienais ir agurkėliais bei su džiovintais baravykais

(2)

Velykinis kiaušinis ir šaukštelis majonezo yra tvirta ir neišardoma sąjunga. O majonezo padažai puikiai papildo daugybę Velykų stalo patiekalų.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Sviestinė mielinė pynė

(1)

Sviestinė mielinė pynė tinka ir Velykų pusryčių stalui, ir savaitgaliui. Brioche tešla yra skalsesnė, glotnesnė, nes joje daugiau sviesto. Bet jau gardumas…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 4,43 iš 5)
Loading...

Laimingas šokoladinis tortas arba Hariuko gimtadienio tortas 

(28)

Kokia laimė yra kepti tuos gimtadienio tortus… ech. Šokoladinis Hariuko gimtadienio tortas buvo tikrai laimingas, nes ruošėm visi kartu. Man gimtadieniui vis dar patinka tie… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 4,29 iš 5)
Loading...

Neapolietiška pica su kumpiu

(18)

Neslėpsiu – namuose išsikepti tikrą neapolietišką picą nėra paprasta. Naminės orkaitės neįkaista taip, kaip tradicinės itališkos krosnys. Štai mūsų penkiuose drakonuose, kurie gyvena restoranuose, temperatūra… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Lenkiškas pyragas Mazurka

(0)

Mazurka yra tradicinis lenkiškas Velykų pyragas. Man, tiesą sakant, apie jį papasakojo ir pirmą kartą juo pavaišino draugė Ieva, turinti lenkiškų šaknų. Mazurkos variacijų yra… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Tautinių spalvų želė desertas

(10)

Šis tautinių spalvų želė desertas atrodo retro stiliaus, bet labai traukia akį, o jo skonis patiko ir mums, ir mūsų vaikams.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4,09 iš 5)
Loading...

Kuršėnų vyniotinis su aguonomis

(0)

Labai patenkinta šiuo kepiniu esu! Nors ir vėl man tik iš antro karto pasisekė – pirmą kartą biskvitas su aguonomis nepavyko – pasirodo, aguonos tokio… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Cukinijų ir obuolių tortas

(0)

Smagu kepti tortą, kuriame susitinka tiek daug rudens gėrybių. Drėgni ir daržovių pilni biskvitai čia puikiai dera su šviežios obuolienės ir sūrio kremo pertepimu.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 1,00 iš 5)
Loading...

Desertų puošimo idėjos: kad kepiniai virstų šventiniais šedevrais

(0)

Lai šiemet šventiniai kepiniai mėgaujasi nauju statusu – tampa meno kūriniais arba stalo šedevrais! Nesigąsdinkite, tikrai neturėsite iki švenčių įgyti konditerijos bakalauro laipsnio… Reikės tik… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 4,06 iš 5)
Loading...

Kalėdų patiekalai: kepti paukščiai ir garnyrai

(0)

Kalėdos skirtos skaniausiems paukščiams: antims, žąsims ir kalakutams. Jei niekada dar jų nekepėte, tikrai pamėginkite, nieko sudėtingo čia nėra, pamatysit. Tik nepamirškite ir gero garnyro:… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,13 iš 5)
Loading...

Medaus tortas su apelsinų kremu ir spanguolių želė

(40)

Medaus tortas man niekada neatsibosta. Na gal tik kartais pasigendu jame daugiau drėgmės ir kremo. Todėl ir sugalvojau tokį receptą, kuriame apelsinų kremo daugiau nei… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (46 balsai, vidurkis: 3,85 iš 5)
Loading...

Ruošiame Kūčias: skaniausi silkės receptai ir gardžios salotos

(0)

Jūs jau turbūt žinote apie mano meilę silkei. Tai sudėjom naujų ir dar nebandytų receptų silkei karalienei, o ir jos palyda – visokios salotos, pamatysit,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3,90 iš 5)
Loading...

Perlinėmis kruopomis įdaryta antis su glazūruotais burokėliais

(2)

Saikingai saldžios ir minkštutės perlinės kruopos puikiai papildo sodrų antienos skonį ir atstoja kai kuriems truputį pabodusį bulvių garnyrą. O jau glazūruotais burokėliais jei antį… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,13 iš 5)
Loading...
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.