Mano draugė ir nuostani šefė Rūta Paulauskienė šaltieną išmoko gaminti iš tėčio, itin ištobulinusio savo receptą. Tikriausiai stebitės, kaip kuklioji mūsų šaltiena staiga tapo karališka? Bet šaltienos, kurią mus išmokė gaminti šefė Rūta Paulauskienė, kitaip nepavadinsi: suruošta iš daug skirtingos ir labai geros mėsos iš lietuviškų ūkių, tokia smulki ir tirpstanti burnoje. Rūtos tėčio receptas… Daugiau…
TOKIŲ SPURGŲ mano laidoje dar nebuvo!!! Jas mano laidoje išvirė tokio nuostabumo pora, kad neįmanoma šių žmonių neįsimylėti – mano virtuvėje svečiavosi bene populiariausias vaikų… Daugiau…
Kai pritrūksta idėjų, kaip ruošti mėgstamą paukštieną, atsiverčiu kulinarijos knygas. Vištiena „Piccata“ – tradicinis italų patiekalas su pikantišku kaparėlių ir citrinų padažu – nustebins skonių… Daugiau…
Dar vienas būdas kaip skaniai suvalgyti visų mūsų mėgstamus burokėlius. Būtinai BŪTINAI išsikepkit šį nesudėtingą, bet neįtikėtinai skanų atvirą burokėlių pyragą. Nusižiūrėjau šį receptą nuo… Daugiau…
Lietingu oru gerą nuotaiką palaikykime kepdami pyragus! Prieš jūsų akis nesudėtingas, bet labai skanus obuolių ir varškės apkepas su trupiniais kaip tik sekmadienio susitikimui su… Daugiau…
Jei jūsų virtuvėje liūdi koks prapjautas dinozauro dydžio moliūgo kampas, kuris niekaip nebeįtilpo į sriubą ar troškinį, tai nieko nelaukit ir imkitės šio recepto dabar… Daugiau…
Tiesog karališkas desertas – sodrus, šokoladinis, pasipuošęs avietėmis, kurių sezonas šiemet buvo ypatingai ilgas ir tik dabar baiginėjasi. Tebūnie tai odė uogoms jų išlydėtuvių proga…. Daugiau…
Pristatau dviejų maisto produktų derinį, kuris užima ypatingą vietą visų lietuvių širdyse – tai obuoliai ir varškė. Kas gi nėra išbandęs hito iš praėjusio laidos… Daugiau…
Angalkalbiai turi posakį: „jei gyvenimas pamėtėjo citrinų, tai išspausk iš jų limonadą“, o aš, savo ruožtu, galiu pasiūlyti lietuviškam rudeniui pritaikytą alternatyvą: „jei gyvenimas (arba… Daugiau…
Kas sieja apelsinus ir ryžių spurgas? Sicilija! Ir dar pavadinimas: italai apelsinus vadina arancia, arancini – mažybinė šio žodžio forma, nes šios apvalios auksinės spalvos… Daugiau…
Kokio skanumo šis pyragas!!! Ir tikrai labai populiarus bus receptas, nes nereikia jokių kepimo formų, viskas paruošiama paprasčiausioje skardoje. Tešla maloniai sviestinė, ne per saldi,… Daugiau…
Jei jau reikia pamaitinti minią, tai be duonos neapsieisi, ir tada kas? Viena ar dvi užtepėlės ir gardi duona ar lazdelės, krekeriai ir kalnas daržovių… Daugiau…
Prasidėjus pomidorų sezonui ir šiltiems liepos, rugpjūčio vakarams, tikrai nesigailėsite šį receptą turėdami po ranka. Galima ruošti visai paprastai, o galima prašmatniai – su burata…. Daugiau…
Puikūs ir gaivūs – tiks ir patiks net mažiausiems valgytojams, nes cukraus kiekį juose pasirinksite patys. Nenustebkite – keli druskos krisleliai arbūzo tyrėje jo saldumą… Daugiau…
Šis tortas, tikras milžinas, įkvėptas žymiojo angliško „Victoria sponge“ ,tik su dar daugiau įvairių uogų – serbentų, aviečių, šilauogių, braškių ir gervuogių. Receptą parašiau perpus… Daugiau…
Interneto žvaigždė: orkaitėje keptas fetos sūris su pomidoriukais ir alyvuogėmis. Gardu su duonele užkandžiui ar kaip makaronų padažas lengvai vakarienei. Įkaitiname orkaitę iki 200 ℃,… Daugiau…
Kai pirmą kartą interneto platybėse išvydau keptos duoną tortą, negalėjau patikėti: kas čia – pokštas ar nesusipratimas? Bet juokiasi tas, kas tokio torto neragavo… Pirmąkart… Daugiau…
Visiems reikia bent vieno gero vasariško torto su braškėmis recepto – ir štai jis! Jogurtinis, lengvas ir gaivus ir dar toks, kuris pagaminamas be orkaitės,… Daugiau…
Šis klasikinis kakavinis tinginys paskanintas sūriais krekeriais ir riešutais, kad nebūtų per saldus. O ar kada nors pagalvojote, kad toks tinginys labai lengvai gali pakeisti… Daugiau…
Nepatikėsite, kokį puikų veganišką kremą galite pasigaminti iš ilgai vandenyje mirkytų anakardžių! Šie riešutai prigeria tiek daug skysčio, kad vėliau lengvai susitrina į baltą tirštą… Daugiau…
Jūsų dėmesiui – tobulas, TO-BU-LAS nesaldus, universalus ir į visus piknikus bei žygius su jumis keliausiantis varškinės tešlos pyragas (truputį panašus į prancūzišką „galetę“ arba… Daugiau…
Savaitgalis be naminio deserto – ne savaitgalis! Uogų pyragas su riešutinių trupinių kepure laukia jūsų laidoje, šiam receptui labai labai tinka ir rabarbarai, o jo… Daugiau…
Grakiškas špinatų ir varškės sūrio pyragas Spanakopita – kas buvot Graikijoje tikrai ragavote ir atsivalgyti negalėjot. Šis pyragas nors ir sūrus, bet lengvai nurungtų tradicinį… Daugiau…
Purus ir lengvas it pienės pūkas, saikingai pasaldintas medumi ir padabintas švelnia kefyro rūgštele. O tam, kad būtų dar įdomiau, nepamirškite užberti žiupsnio stambių druskos… Daugiau…