Niekur neparašyta, kad tortu gali vadintis tik tie desertai, kuriuos gali raikyti peiliu. Prieš jūsų akis tortas, kuris smagiai sau susirangė… dubenyje! O ir skanauti jį paprasčiausia kabinant šaukštais. Tokius desertus labai mėgsta britai ir vadina juos trifle. Jo skonis tiesiog dangiškas – minkštutėlis biskvitas ir traškūs morengų kalnai, gaivi aviečių želė ir aksominis vanilinis… Daugiau…
Tiems, kurie mėgsta raugintais kopūstais įdarytą žąsį ar antį, tikrai patiks ir šis patiekalas. Skirtumas tarp kepto paukščio ir karkos nėra toks didelis, kaip galėtų… Daugiau…
Pabandykite šį receptą ir kepsite juos visas Kalėdas iš eilės. Neįtikėtinai skanūs meduoliai: su mažyčiais apelsinų cukatų gabaliukais, kupini šildančių prieskonių. Auksaspalvis sirupas DANSUKKER jiems… Daugiau…
Tikriausiai nujaučiate, koks buvo populiariausias receptas per visas 200 laidas? Aišku, kad cinamoninės bandelės, todėl jos karaliaus jubiliejinėj laidoj! Sužinosite, ką galite padaryti KITAIP, kad… Daugiau…
Šis patiekalas – kaip puikiausias daržovių pyragas. Patiks net tiems, kurie nėra didžiausi daržovių gerbėjai. Apkepusios morkos, cukinijos, salierai ir obuoliai apibarstomi sūrio, riešutų ir… Daugiau…
Pirmą kartą šio patiekalo paragavau svečiuose pas kaimynę italę. Mane sužavėjo jo paprastumas ir puikus skonis. Menkės filė paprasčiausiai iškepama orkaitėje, pašlaksčius alyvuogių aliejumi, o… Daugiau…
Sąžiningai pasninkavusiesiems per adventą šis įvairios mėsos rinkinys, pagardintas džiovintomis spanguolėmis ir riešutais, gali pasirodyti tikras dievų maistas. Ypatingai tiks, kai norisi ir paukštienos, ir… Daugiau…
Itališkas virto kremo desertas, kuomet grietinėlė su įvairiais priedais užvirinama ir sustingdinama. Pasigaminti super paprasta, o svečiams patiekti efektinga. Grietinėlę galima maišyti su įvairiais skoniais… Daugiau…
Kalėdinis varškės tinginys yra toks desertas, kai nėra nei daug jėgų ar entuziazmo, nei laisvos orkaitės, bet labai norisi gero saldumyno, kuris patiktų visai šeimai.
Nuolat viską užsirašinėju, tad kartą lankydamasi Lenkijoje vieno restorano valgiaraštyje pamačiau grikiais įdarytą antį ir iš karto tai pasižymėjau, o pabandžiusi pagaminti nenusivyliau. Man labai… Daugiau…
Kreminė varškė ir traškūs riešutiniai trupiniai kuria tobulą derinį, o aguonos šiam ypatingai skaniam, nesudėtingai pagaminamam tortui suteikia dar daugiau šventiškumo ir kalėdinės nuotaikos. Elektriniu… Daugiau…
Žinoma, kad visi mėgsta keptą viščiuką, jis skanus ir su kmynais, ir su česnakais, ir su sodo žolelėmis. O štai čia dar vienas nerealus receptas,… Daugiau…
Klasikinis žvėrienos paruošimo būdas, kad mėsa išeitų sultinga, minkšta ir aromatinga. Kadagių aromatas subtiliai primena mišką, o juodųjų serbentų ir daržovių padažas patiekalą pastiprina saldžiarūgštėmis… Daugiau…
Pradėkime nuo lietuviškos klasikos: svogūnai, ruginė duona ir džiovinti baravykai. Šie zrazai sodraus skonio, turtingi ir lietuviški. Prie jų fantastiškai tiks avižinių bei perlinių kruopų… Daugiau…
Gaivios, įsimenamo skonio ir super paprastai paruošiamos. Geriausias ir sveikiausias užkandis. Tik paieškokite prinokusių persimonų – salotoms reikalingas „viduriukas“, kai vaisiai ne kieti, bet ir… Daugiau…
Jei jūsų svečiai rinktų šventinio stalo skonių įvairovės ir sveikatingumo nugalėtoją, tai šie kukuliai su ryškiu, raudonu spanguolių ir kriaušių padažu laimėtų be konkurencijos. Be… Daugiau…
Štai tie pyragaičiai, kurių nuotraukos apskriejo internetą ir sulaukė neįtikėtinos šlovės socialiniuose tinkluose. Ir tikrai ne be reikalo – minkštutėlė sviestinė bandelė įdaryta saikingai saldžiu… Daugiau…
Bet kokį kraštą geriausiai pažinsi per čia gyvenančius žmones. Su laida važiavom į Žemaitiją ir iš Plungės turizmo informacijos centro gavom super rekomendaciją – Martynas… Daugiau…
Kas vasaros rytą gali būti geriau už lietinius su šviežiai virta braškių uogiene? Ji kvepia nuostabiai, o išvirta su „Dansukker“ cukrumi marmeladams dar bus ir… Daugiau…
Lengvas, žaismingas ir tiesiog neatsivalgomas vasaros desertas, kuris puikiausiai atstos ir gimtadienio tortą. Desertas, kurio net puošti nereikės – jis iš esmės jau gražus. O… Daugiau…
TORTAS JONUI, bet mielai valgys ir Petras, ir Adelė, ir visi kiti. Pagrindas panašus į tinginį, tik dar geresnis, nes daugiau karamelės. Viens du, pasidarot… Daugiau…
Kava ir karamelė – dvi draugės, derančios ir gėrimuose, ir desertuose. Ypač jei tai švelnaus aksominio skonio „Paulig Classic Cremoso“. Kartą su šia kava išsivirę… Daugiau…