8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 120 g plonai pjaustyto serano
  • 150 g brinzos
  • 1 mango (būtinai sunokusio)
  • 80 g lazdynų riešutų
  • 200 g žalių salotų
  • Salotų padažui:
  • 4 šaukštų lazdynų riešutų aliejaus „Anira“
  • .....

Mano skaniausios pavasario salotos

(0)

Šiose salotose dera viskas, ką aš mėgstu labiausiai – sūrus, bet švelnus sūris, traškus kumpis, saldus mangas ir sodrūs lazdynų riešutai, kuriems niekas neprilygsta. Šis receptas pirmą kartą buvo užrašytas antrojoje mano kulinarijos knygoje. Salotos greitai tapo tokios populiarios, kad prieš metus įsitaisė ir restoranų „Jurgis ir drakonas“ salotų meniu. Manau, daugiau įrodymų nereikia –… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Migdolinis aviečių keksas su „Obelių“ majonezu

(0)

Kokios Velykos be tobulo kekso? Šis keksas yra drėgnas, purus, ne per riebus, ne per saldus. Žaliųjų citrinų rūgštelė čia puikiai dera su aviečių saldumu,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3.00 iš 5)
Loading...

Žalia višta ir daržovės

(0)

Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 1.50 iš 5)
Loading...

Pačios skaniausios cinamoninės bandelės

(2)

Velykų šventė yra pati tikriausia mielinių kepinių šventė! Todėl privalau pasiūlyt, primint ir paraginti artimiausią savaitgalį išsikepti pačias nuostabiausias mielines bandeles su daug sodraus cinamono…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...

Špinatų tortas

(20)

Špinatų tortas – absoliutus hitas!!! Truputį žalias, tai ir žiemos šventėms, ir vasaros pasiilgusiems ir tortų mylėtojams tiks. Justina, kuri svečiavosi mano laidoje, pasidalinuo šiuo ypatingai gražiu… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (20 balsai, vidurkis: 3.65 iš 5)
Loading...

Atviras pyragas su čorisu, pelėsiniu sūriu ir figų džemu

(0)

Saulėtus, gurmaniškais patiekalais garsėjančius kraštus primenantis pyragas-apkepėlė. Jam iškepti užteks 30 minučių. Tiks neštis į darbą ar į svečius, nes skanus ir tik ką iškeptas,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3.80 iš 5)
Loading...

Pikantiško skonio varškės spurgos

(0)

Klasikinės varškinės spurgos, mėgstamos visų, o šį kartą, kiek sūresnės ir susidraugavusios su alyvuogėmis, čiobreliais, raudonėliais, beveik kaip pusseserė iš Italijos. Arba kosmopolitė, nes ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...

Napoleonas

(0)

Šio tortų karaliaus, mėgstamiausio torto Lietuvoje receptu pasidalinio kulinarė Rūta Paulauskienė. Ji ilgai nesidalijo ypatingu, prieš 25 metus gautu receptu, tačiau štai, jis čia, dienos… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (30 balsai, vidurkis: 3.80 iš 5)
Loading...

Senovinis „Medutis“

(1)

Andrių Plindiną pirmiausia pažinau kaip profesionalų floristą ir gėlių žinovą (Andriaus namuose tikros džiunglės – apie 500 augalų), vėliau sužinojau, kad dar vienas jo pomėgis… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (20 balsai, vidurkis: 3.85 iš 5)
Loading...

Gaivus keksas su marcipanais, vyšniomis ir aguonomis

(4)

Kas ragavo, tas sutiko – tai ne šiaip sau keksas. Tai neįtikėtinai skanus keksas! Sodrus marcipanas, gaivios rūgštelės suteikiančios vyšnios ir saujelė aguonų šį kepinį… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3.77 iš 5)
Loading...

Vytenio kepta silkė su svogūnais

(0)

Vytenio silkės receptas tiesiog legendinis, ne jis vienas apie tą ypatingą žydišką silkę yra pasakojęs. Žydų palikimas mūsų virtuvėje yra labai ženklus. Ir už silkę… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 3.43 iš 5)
Loading...

Kalėdomis kvepiantys meduoliai

(23)

Kažkur skaičiau, kad žmonės, kurie iš anksto pradeda ruoštis Kalėdoms, jų laukti, puošti namus, yra laimingesni. Dar prie pilnos Kalėdų laukimo laimės pridėčiau kalėdinius kvapus,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (39 balsai, vidurkis: 4.13 iš 5)
Loading...

Kepta antiena su raugintais kopūstais pagal Ingridą Šimonytę

(8)

O buvo taip – viename mūsų žurnalo numeryje rubrikoje „Žvaigždė lėkštėje“ svečiavosi Ingrida Šimonytė. Jos interviu man akis iškart užkliuvo už paminėtų troškintų raugintų kopūstų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 3.41 iš 5)
Loading...

Obuoliniai monstrai Helovynui

(0)

Mano vaikai labai mėgsta Helovyną ir labiausiai prisimena, kaip tą šventę šventė Anglijoje, nes ten dalyvavo ištisas miestelis persirengėlių, ir žinoma, buvo įvairiausio „baisaus“ maisto…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3.46 iš 5)
Loading...

Rudeniniai keksiukai su kriaušėmis ir avietėmis

(2)

Šie keksiukai labai nuostabūs – greitai pagaminami, sodrūs, rudeniniai, pilni kriaušių ir smagios aviečių rūgštelės..ir dar migdolų skiedrelių traškumas. Juos gaminau per LRT tiesioginę transliaciją,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (40 balsai, vidurkis: 4.18 iš 5)
Loading...

Estiškas sausainių tortas

(6)

Su šiuo tortu susipažinau Izabelės draugės Kristin gimtadienyje. Jos mama Jane – Estijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona. Ji visada tokį tortą ruošia vaikų gimtadieniams ir sako,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (22 balsai, vidurkis: 3.86 iš 5)
Loading...

Gaivus kokosų ir mango tortas

(23)

Idėja šiam tortui kilo atsitiktinai, kai mano akys netyčia užkliuvo už kelių prinokusių mangų, tvarkingai gulinčių ant virtuvinės spintelės. Tada prisiminiau vasarą ir Tailandą, o… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4.36 iš 5)
Loading...

Su pankoliais keptos bulvės

(0)

Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3.50 iš 5)
Loading...

Šokoladinis pyragas su kavos pupelėmis ir šokoladiniu glajumi

(3)

Kas mėgstate šokoladinius šokoladiškiausius kepinius, tiems tikrai norėsis šio pyrago. Sodriam ir drėgnam kepiniui dar daugiau skonio suteiks grūstos kavos pupelės ir nerafinuoto cukranendrių cukraus glajus…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 4.10 iš 5)
Loading...

Pikantiška mišrainė su kietuoju sūriu

(6)

Tik nesakykite, kad jums nemiela pasimėgauti vaikystės maistu. Žinoma, kasdien tokios mišrainės nevalgysi, bet manau, jog daugeliui ji siejasi su jaukumu, namais ir vaikystės šventėmis…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 4.30 iš 5)
Loading...

Varškės skarelės su obuoliais

(4)

Šios tešlos receptas atkeliavo dar iš tarpukario Lietuvos – jei turite knygą „Didžioji virėja“, pavartykite, tikrai rasite panašų receptą. Tokius sausainius kepdavo ir mūsų močiutės,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (19 balsai, vidurkis: 4.05 iš 5)
Loading...

Šokoladinis majonezo tortas

(3)

Nustebote? Nesistebėkite – majonezą tobulam šokoladiniam biskvitui pagaminti siūlo naudoti ne vienas garsus prancūzų konditeris. Juk majonezas – tai kiaušiniai ir aliejus, dar šlakelis acto… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3.60 iš 5)
Loading...

Šventinis karpis laimo ir daržovių draugijoje

(4)

Turbūt jau nei vienas lietuvis neįsivaizduoja šventinio  stalo be jo didenybės karpio. Dažniausiai jį ruošiame su įvairiais padažais, drebučiuose ar keptą keptuvėje. Bet šioms šventėms… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 4.40 iš 5)
Loading...

Lietuviškas sumuštinis su burokėlių paštetu, silke, figų džemu ir krapais

(6)

Dailūs kąsneliai iš įprasto produktų derinio šventėms, tik patiekti netikėta forma. Burokėlių pašteto saldumą pastiprina pikantiškas figų džemas, o duonoje esančių sėklų ir grūdų traškumui… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3.86 iš 5)
Loading...
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Auga.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.