Šis karališkas sumuštinis ir labai gražių spalvų, ir prabangaus, ypatingo skonio. Sumuštinis labai lengvai gali virsti brusketa, jei duoną prieš tai paskrudinsite. O padažas puikiai tiks bet kokioms šviežioms salotoms. Ruošiame: Mėtų lapelius susmulkiname peiliu. Nedideliame puodelyje ištirpiname medų, nukeliame nuo ugnies ir į jį, maišydami, sudedame visus užpilui skirtus ingredientus. Fetą susmulkiname stambokais gabalėliais…. Daugiau…
Pasakiškai jaukus rudeniškas patiekalas. Užtruksite šiek tiek ilgiau, nei prireiks laiko „Beatos virtuvės“ virtiniams su bulvėmis ir keptais pievagrybiais išvirti, bet tokiu apkepu nebus gėda… Daugiau…
Štai toks paprastas pavadinimas, o ir trumputis ingredientų sąrašas atrodo labai jau kukliai, bet žinokite, koks nepaprastas yra šio patiekalo skonis… Svarbiausia čia yra gera… Daugiau…
Lietuvoje kiekviename šaldytuve rasi nors lašelį majonezo. Šis universalus produktas keliauja ne tik ant virto kiaušinio ar į šviežias kopūstų salotas. Majonezas tinka ir kepiniams,… Daugiau…
O dievai kaip čia skanu – traški plona tortilija, saldi kriaušė ir pikantiškas viską apjungiantis bri sūris. Kai norisi kažko saldaus ir šilto, o spintelėje… Daugiau…
Šį cukinijų apkepą su trimis sūriais ištobulino mano sesuo Odeta. Jis panašus į kugelį, tačiau labai daržovingas, minkštas ir labai visų mėgstamas. Siūlau ir jums… Daugiau…
Kai trūksta idėjų vakarėliui ar netikėtiems svečiams, tereikia kitaip supjaustyti duoną, ją apkepti ir patiekti su šiltu, išsilydžiusiu sūriu. O jei dar rasite uogienės ar… Daugiau…
Taip skanu, kad net vaikams nekyla klausimas „O kas čia žalia?“ Geriausiai tinka malta vištų krūtinėlių mėsa, ją galima sumaišyti su malta šlaunelių mėsa. Galite… Daugiau…
Šios traškios, šiek tiek aštrokos, bet lengvai salstelėjusios salotos gomurį pamalonina visa skonių palete. Mums jos labai patiko – kartosime dažnai. Gaminame: Smidrų galūnes nulaužome… Daugiau…
Klasikinės varškinės spurgos, mėgstamos visų, o šį kartą, kiek sūresnės ir susidraugavusios su alyvuogėmis, čiobreliais, raudonėliais, beveik kaip pusseserė iš Italijos. Arba kosmopolitė, nes ir… Daugiau…
Soti, skalsi, traški, maloniai saldi ir gaivi ši šventiška mišrainė nepaliks abejingų. Puikiai tiks šeimos savaitgalio meniu paįvairinti ar šventiniam stalui. Tiesą sakant, žinome žmonių,… Daugiau…
Savaitgalis jau čia pat, todėl keletas idėjų, jei jų trūksta. Vasaros iškylų užkandžiai, kai norisi užkrimst.. Daržovių lazdelės su sūreliais Eiga: Daržoves nuskutame, supjaustome šiaudeliais, dažome… Daugiau…
Moliūgai jau ryškūs, subrendę ir pačiam įkarštyje, todėl siūlau dar vieną būdą juos skaniai sunaudoti. Jaukus, švelnus ir šventiškas daugiaryžis su moliūgo kubeliais ir viską… Daugiau…
Šviežios bulvės atkeliavo, tai tik spėk jų atsivalgyt, ir virtų, keptų, su krapais ir be jų. O šis apkepas toks gardus, kad sunkiai šakutę galėsite… Daugiau…
Šis patiekalas neturi vieno konkretaus recepto – kiekvienas galime sukurti savo tobulą variantą. Tai tiesiog būdas gražiai ir efektingai patiekti sūrius, papuošti stalą ir gal… Daugiau…
Lazaniją galima pagaminti be makaronų, bet be sūrio – niekaip neapsieisime. Ypač, jei tai kietasis sūris „Prussia“, viliojantis subtiliu aromatu ir užburiantis švelniu saldžios grietinėlės… Daugiau…
Nieko nepasakysi, pavasarį norisi visai kitokių sumuštinių – pavyzdžiui, su smidrais. Ir su juoda tikra duona, sviestu plonai aptepta. O dar, jei rastumėt šaldytuve brie… Daugiau…
Grikių košė, salotos su grikiais, grikių maltinukai, grikių blynai – viskas išbandyta? Tikrai ne. Šios maistingos kruopos naujai atsiskleidžia ir puikiai asistuoja kitiems atviro pyrago… Daugiau…
Makaronai su pupelėmis nukelia į Italiją, Ligurijos regioną, iš kur ir kilęs sotus makaronų ir pupelių patiekalas. Tai soti ir jauki vakarienė arba pietūs, nes… Daugiau…
Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir su bandele – labai skanu…. Daugiau…
Greitos salotos, kai nesinori mėsos, bet ir vien žalių lapelių nepakanka… Dar vienas šių salotų įdomumas – pieno šlakelis salotų pagarde, jis ne tik suteiks… Daugiau…
Bet kuris patiekalas bus daug skanesnis, jei jame derės įvairiausi skoniai. Saldžios kriaušės, švelnaus skonio kietasis sūris „Prussia“ ir netikėtas užpilas su aguonomis – smagiai… Daugiau…
Greitas užkandis, kai norisi kažko skanaus. Paruošimas užtruks vos 10 minučių, o dar po 15 minučių ir maži, ir dideli mėgausis šiltu užkandžiu. Beje, patiektas… Daugiau…