Vaikus visad gali papirkti šokoladu ir šokoladiniai kepiniais. Tad kai vieną šeštadienį reikėjo sugalvoti, kuo pavaišinti Izabelės draugus ir jų mamas, iškepiau šiuos drėgnus šokoladinius keksiukus su riešutų poskoniu ir malonia braškių rūgštele, kad širdis taip neapsaltų.
Jei jau išsivirėte slyvų uogienės su šokoladu, tiesiog privalote pasigaminti naminių saldainių su ja. Galite iš pradžių suformuoti plokščią pyragą, kurį vėliau supjaustysite, arba gautą… Daugiau…
Įžanga į receptą čia. Taigi, šokoladą ir sviestą ištirpinam mikrobangėje, arba puodelyje. Nesudegingam šokolado, darom lėtai. Kiaušinius išsukam su cukrum, neišplakam iki putų, bet tiesiog… Daugiau…
Puode ištirpdiname baltą šokoladą su sviestu. Kol baltas šokoladas ir sviestas vėsta, dubenyje kiaušinius išplakame su cukrumi. Į išplaktus kiaušinius su cukrumi supilame ištirpintą šokoladą… Daugiau…
1. Į nedidelį puodą supilame pieną bei grietinėlę, jei norime beriame cukrų ir visus prieskonius. Pašildome iki užvirimo, išjungiame kaitrą ir leidžiame pastovėti apie 10… Daugiau…
Svaigios, aromatingos, sultingos figos su šokoladu. Tiks ir patiems pasigardžiuoti, ir dovanoti bet kokia proga suaugusiems.
„Beatos virtuvės“ šokolado drožlės puikiai tiko ir suteikė saldainiams prabangaus šokoladinio kartumo. Bet, manau, galima aplieti ir kitokiu lydytu juoduoju šokoladu – tada pakaks plonesnio… Daugiau…
Ar jaunas, ar senas, bet šitie blyneliai tikrai yra kaip tortas ryte, tikrai nemeluoju. Aišku ne kiekvienas nori torto pusryčiams, bet juk kaip malonu būti… Daugiau…
Štai pas jus ir atkeliauja „Pieno žvaigždžių” technologės Vilmos pasiūlytas ir mano išbandytas tikrai puikus tinginys su burnoje tirpstančiu karamelės prieskoniu. Neveltui visi mažeikiškiai jį… Daugiau…
Lazdyno riešutus beriame į orkaitę ir paskrudiname 7-10 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Kol skrunda riešutai, atskiriame 8 kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus plakame elektriniu… Daugiau…
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi, įmušame kiaušinius ir išplakame. Į gautą masę beriamešokolado drožlių (60 g), miltus, riešutus (labai tinka lazdyno), druską ir viską… Daugiau…
Mano vaikai galėtų gyventi valgydami tik šokoladą, bet tikrai ne tokį, kokį tuoj pasiūlysiu jums pasigaminti. Šių triufeliu skonis subalansuotas suaugusiems.
3000 metų šokoladas buvo vartojamas kaip gėrimas. Šiuo ryškaus skonio, sočiu gėrimu mėgavosi imperatoriai ir aukštuomenė.
Pasiruoškime pyragą: Lazdyno riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad išryškėtų riešutų skonis ir lengvai nusiluptų jų luobelės. Paskrudintus ir nuluptus… Daugiau…
Šis dalykas – tai beveik jūsų gamybos šokoladas, į kurį galite įdėti tai, ko norite ir padaryti taip, kaip parduotuvėje tikrai nenusipirksi ir tikrai labai… Daugiau…
Sausainiai yra angliški, tokie gana specifiniai, itin trapūs Digestives, bet niekas netrukdo panaudoti paprastų keturkampių lietuviškų iš „Selgos“ ir „Gaidelis“ serijos.
Šokoladinio deserto jokio geresnio turbūt nėra…. na, aišku yra, bet dabar jokio kito nesugalvoju…. Valgyti su grietinėle arba ledais…
Dabar šiaip apie šokoladainius. Jie dalykas yra paprastas: daug šokolado, daug sviesto, daug cukraus ir mažai miltų… Va ir visas mokslas. Ir dar – neperkepti…… Daugiau…
Kaip paruošti: 1. Sausainius sutrupiname. 2. Visus kitus ingredientus ištirpiname ir sumaišome. 3. Skystą šokolado masę užpilame ant trupintų sausainių ir riešutų, sumaišome šaukštu. 4. Sukrečiame į sviestiniu popieriumi… Daugiau…
Iš tiesų – paprasta ir skanu. Ir be to, šokoladas – visus nuginkluoja… Tokio kiekio užteko šešiems žmonėms plius vienam vaikui. Ir vienam besočiui pakartotinė… Daugiau…
Minimaliai laiko ir variantų visokiausių galima prigalvoti su visokiais riešutais, šokoladais ir t. t.
Jei viskas pavyksta, tai jie tikrai yra idiotiškai skanūs…